procitala sam sve sto pise u ovoj temi i mogu samo da vam kazem da je "elance" mnogo profesionalniji sajt za takvu vrstu poslova od "getafreelancer". Imam godisnju clanarinu za ovaj sajt (dobila sam je kao nagradu za dobro uradjen posao), radim vec treci projekat na njemu i veoma sam zadovoljna jer je mnogo vise novca u pitanju a i "zahtevi" su tacno odredjeni, klijenti profesionalniji, manja je mogucnost za prevare raznih vrsta. E sada, postoji i druga strana medalje, a to su ocene koje mogu da budu veoma okrutne ako nisi dobar u onome sto radis, a i to je mnogo bolje uradjeno nego u "getafreelancer". Clan sam i jednog i drugog sajta, ali svi moji glasovi idu za "elance".
Uostalom, ako dobro radis svoj posao klijenti ce nastaviti da te kontaktiraju i bez "elance" i "getafreelancer" tako da je svejedno gde si uclanjen.
Verujem da je tako...sve ima svoju cenu...placanje clanarine bi trebalo da znaci nesto...
U svakom slucaju, posle prvog ozbiljnijeg problema, uvideo sam da je ipak najgora varijanta Scriptlance.Oni uzimaju najmanji procenat po sklopljenom poslu, kao i najmanju proviziju pri slanju novca, ALI njihova tzv. podrska je ocajna.Sve je funkcionisalo manje-vise ok do prvog (ozbiljnog)lopova na kog sam naisao.Uprkos svim dokazima da je posao uradjen po zelji poslodavca, pare sa escrow-a nisu stavljene na moj racun, nego su vracene lopovu,pod debilnim izgovorom da sam mu se obracao neprimerenim recnikom???!!!Srecom,mnogo sitan novac je bio u pitanju i posao mi nije uzeo vise od 5-6 sati,ali citao sam iskustva ljudi koji su izigrani za mnogo vece pare ,a sve pod 'budnim okom' SL support-a.
Znaci,ako resite da okusate srecu na ovom sajtu, budite spremni na to da mozete biti prevareni i da vam nece mnogo vredeti bilo kakvi dokazi da ste posteno odradili posao.Escrow bi po definiciji trebalo da spreci takve stvari, ali praksa je pokazala da taj mehanizam postoji zapravo vise zbog 'psiholoskog efekta'... :)
Jeftino,ali rizicno.