Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ADO i internet pristup bazi ?

[es] :: Visual Basic 6 :: ADO i internet pristup bazi ?

[ Pregleda: 2597 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

legend
Beograd

Član broj: 4393
Poruke: 519
*.beg.sezampro.yu

Sajt: www.icb.rs


+1 Profil

icon ADO i internet pristup bazi ?03.05.2003. u 00:57 - pre 226 meseci
Interesuje me kako da sa recimo nekom bazom (MS Access) koja se nalazi na nekom serveru tipa http://www.xxxxxxxxxxxxxx.com/nekidirektorijum/baza.mdb, komuniciram sa ADO kontorlom to jest izvrsavam upite?

Recimo uradim jednu aplikaciju koju cu da distribuiram i zelim da tim ljudima kod kojih je instalirana aplikacija omogucim nekakav poslovni sistem koji bi nam olaksao saradnju (najnovije informacije, upiti, izvodi iz cenovnika, itd.). Napominjem da moram koristiti access-ovu bazu. Na serveru je moguce koristiti i asp.net. mozda je bolje uraditi to sa vb.net-om?

hvala.
...da bi ponovo dosli, morate prvo da odete...
http://www.icb.rs
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.beg.sezampro.yu



+1 Profil

icon Re: ADO i internet pristup bazi ?04.05.2003. u 13:47 - pre 226 meseci
treba ti ado konekcija ka bazi, koristices vb script i asp na tvom serveru...

vrsta k0nekcije neka bude dns-less

baza mora biti na istom serveru gde je i aplikacija

<%

dim konekcija

konekcija = server.createobject("adodb.connection")
konekcija.open "DRIVER=Microsoft Access Driver (*.mdb);DBQ=" & Server.MapPath("database/database.mdb")

%>

kada hoces da izvlacis podatke onda pravis rekorde

<%

dim rekordi

set rekordi = konekcija.execute("select * from filmovi")

%>

itd itd...
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: ADO i internet pristup bazi ?

[ Pregleda: 2597 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.