Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?

[es] :: Wireless :: Mikrotik :: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?

[ Pregleda: 6353 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
195.252.72.*

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?24.09.2006. u 01:54 - pre 183 meseci
Na jednoj strani se nalazi AP sa Compex WLM54G (200mW) i panel antena, a na drugoj je client TP-Link TL-WN551G (158mW) i grid 24dBi i problem je sledeci.

Udaljenost je oko 1500-1600m, opticka vidljivost postoji, signal je -60 do -65, link je 11mbps i sve radi lepo dok odjednom iz cista mira link ne pukne ali se ubrzo i sam rekonektuje i nastavi dalje i to se obicno desava na oko 60-70 minuta, mada desi se po nekad i na 30 minuta...

U log fajlu klijenta stoji sledece:

Code:
sep/23 22:51:07 wireless,info 2-Link: lost connection to 00:80:48:7E:XX:XX, no beacons 
sep/23 22:51:09 wireless,info 2-Link: connected to 00:80:48:7E:XX:XX on 2447, SSID XXXXX
sep/23 22:52:19 wireless,info 2-Link: lost connection to 00:80:48:7E:XX:XX, no beacons 
sep/23 22:52:20 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
sep/23 22:52:32 wireless,info 2-Link: connected to 00:80:48:7E:XX:XX on 2447, SSID XXXXX

00:08:33 wireless,info 2-Link: lost connection to 00:80:48:7E:XX:XX, no beacons 
00:08:35 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
00:08:47 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
00:08:59 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
00:09:11 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
00:09:23 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
00:09:35 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
00:09:47 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
00:09:59 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
00:10:11 wireless,info 2-Link: connected to 00:80:48:7E:XX:XX on 2447, SSID XXXXXX

02:19:16 wireless,info 2-Link: lost connection to 00:80:48:7E:XX:XX, no beacons 
02:19:18 wireless,info 2-Link: connected to 00:80:48:7E:XX:XX on 2447, SSID XXXXXX 
02:20:31 wireless,info 2-Link: lost connection to 00:80:48:7E:XX:XX, no beacons 
02:20:32 wireless,info 2-Link: connected to 00:80:48:7E:XX:XX on 2447, SSID XXXXXX 
02:21:42 wireless,info 2-Link: lost connection to 00:80:48:7E:XX:XX, no beacons 
02:21:44 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
02:21:56 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
02:22:08 wireless,info 2-Link: failed to connect to 00:80:48:7E:XX:XX, join timeout 
02:22:20 wireless,info 2-Link: connected to 00:80:48:7E:XX:XX on 2447, SSID XXXXXX


A ovo je log sa AP-a:

Code:
02:57:04 wireless,info 1-AP: disconnected 00:14:78:71:XX:XX, extensive data loss 
02:57:31 wireless,info 1-AP: 00:14:78:71:XX:XX connected 
02:57:43 wireless,info 1-AP: disconnected 00:14:78:71:XX:XX, extensive data loss 
02:57:57 wireless,info 1-AP: 00:14:78:71:XX:XX connected 
03:04:38 wireless,info 1-AP: disconnected 00:14:78:71:XX:XX, reassociating 
03:04:38 wireless,info 1-AP: 00:14:78:71:XX:XX connected


Na client routeru nalazi se jos jedna ista TP-Link kartica koja radi u AP modu na koju se ja kacim sa mog kompa i uopste me ne izbacuje, radi bez problema ali taj link mi pravi problem...

Oba routera su MT 2.9.6, a kod mene je Win XP PRO + SP2


Trazio sam po netu resenje za ovaj problem i probao sam ih nekoliko kao sto su podesavanje Preamble Mode-a na long i na AP-u i na client kartici, zatim u Frequency Mode probao sam i sa manual txpower i podesio sam rucno izlazne snage kartica ali problem i dalje postoji i mnogo me nervira...

Hvala unapred na odgovoru, mnogo bi mi znacilo da resim taj problem, jer dok on postoji ne mogu nista dalje da radim...

[Ovu poruku je menjao NenadS dana 24.09.2006. u 03:13 GMT+1]
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

dj bojan
dj bojan

Član broj: 15239
Poruke: 949
*.zrlocal.net.



+5 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?24.09.2006. u 04:54 - pre 183 meseci
Izvini a da nije TP-Link TL-WN551G snage 100mw jer je i ja posedujem?


A sto se tice ovog drugog stvarno nisam imao takvog iskustva.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

gazdamitke
ni na Nebu ni na Zemlji

Član broj: 88172
Poruke: 235
..AT.HighSpeedADSL.beotel.net.



+1 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?24.09.2006. u 06:06 - pre 183 meseci
nije ni 100mw nego default je 17dbi.preforsirao si je,za tako kratak link je nepotrbno boostujesh.Ja ima slican link(ista duzina) i takodje panelka i grid samo su u oba slucaja tp linkovi i normalno je da se ponekad diskonektuje,al se konektuje ponovo posle par sekundi.Probaj bez bustovanja,stavi manul tx power,all card rates fixed 18dbi.periodic calibration enabled.Ako zeza opet,zameni karticu(uzmi tp-link 651 mnogo je bolja od 551 il jos bolje compexova kartica)
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
195.252.72.*

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?24.09.2006. u 12:28 - pre 183 meseci
Smanjio sam snagu karticama, sve su sada na default i ukljucio sam Periodic Calibration pa cemo da vidim, a pored toga malo sam rasporedio kanale na kojima mi je radio link i AP...

Javicu kakva je situacija :)

p.s.
Tp-Link 551G je 18dbm, tj. 63mW ali pod MT-om moze da radi i na 22dbm, sto je 158mW, a kosta svega 26EUR sa PDV-om.
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
195.252.72.*

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?24.09.2006. u 19:57 - pre 183 meseci
Da kucnem u drvo, ovo za sada lepo radi, 7 i po sati vec drzi konekciju bez problema, samo tako neka nastavi :)

Hvala vam svima na pomoci, a ako bude nekih problema, javicu se ponovo u ovoj temi...

Poz
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

gazdamitke
ni na Nebu ni na Zemlji

Član broj: 88172
Poruke: 235
..AT.HighSpeedADSL.beotel.net.



+1 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?27.09.2006. u 03:28 - pre 183 meseci
znam sta pishe u netiksu,da radi taj 551 na 22dbi.al to je sharena laza.I sam vidis kako radi (imao sam tu karticu -i odmah sam je zavalio) tp651 je malo skuplja al i bolje radi,boostovanje treba koristiti bas u krajnjem slucaju.I samo usmerene antene.
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?27.09.2006. u 10:04 - pre 183 meseci
Jedna takva radi mi na linku u stavio sam je na 22dBm i radi odlicno za sada, ne puca uopste, a i ove moje kada sam ih vratio na default i one rade super :)
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

skijash
Nikola Petrović
Software engineer, Vast.com
BG

Član broj: 8511
Poruke: 344
*.wireless.org.yu.

Sajt: www.mafiamotorsport.org


+2 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?23.12.2006. u 00:14 - pre 180 meseci
Meni se desava pucanje veze na ap-u planet wrt 414. Imam jedan kod kuce koji mi radi savrseno, a ovaj u firmi je poludeo u poslednjih 4-5 dana. Samo odjednom pukne veza, i potpuno se izgubi ovaj moj provajder iz site survey-a. Nekad ostane neki drugi, a nekad nista. Onda ga restartujem i opet sve vidi. Tako radi neko vreme (obicno manje od sat vremena) i opet se prekine... Probao sam da ga vratim na fabricka podesavanja, da stavim noviji firmver, i svasta jos, ali nikako da proradi normalno. Jel ima neko neku ideju ili da idem da ga menjam?
...:::|skijash|:::...
www.beoprint.rs ::: www.mafiamotorsport.org
 
Odgovor na temu

sheff

Član broj: 125907
Poruke: 317
87.250.113.*



Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?23.12.2006. u 11:34 - pre 180 meseci
iskljuci navedeni Planet model na par minuta iz elektricne mreze pa ga ponovo ukljuci i trebalo bi raditi kako treba.... ako ti je dosadno ovo raditi svake sedmice, onda nabaci neki od linux firmwarea (ali tada gubis garanciju na uredjaj)
 
Odgovor na temu

skijash
Nikola Petrović
Software engineer, Vast.com
BG

Član broj: 8511
Poruke: 344
217.26.73.*

Sajt: www.mafiamotorsport.org


+2 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?23.12.2006. u 18:51 - pre 180 meseci
Uh, tek sad videh da je ova tema na mikrotik forumu (pretragom sam dosao do nje). Ali ajde, kad sam vec tu...
Zasto mislis da ce pomoci ako ga iskljucim iz struje? Kakav bi linux firmware mogao da stavim (neki link)?
...:::|skijash|:::...
www.beoprint.rs ::: www.mafiamotorsport.org
 
Odgovor na temu

sheff

Član broj: 125907
Poruke: 317
87.250.113.*



Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?25.12.2006. u 09:04 - pre 180 meseci
nemam pojma, al ima neki memory leak 100% (i kod jednog naseg clana isto situacija)... ne znam sad tacno koju je on verziju koristio, al svakako isprobaj ovo:
http://www.elitesecurity.org/t152328-Podesavanje-planet-wrt
 
Odgovor na temu

cukovanny
svaštar
glx
Planina

Član broj: 44538
Poruke: 952
212.200.143.34



+38 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?26.12.2006. u 12:16 - pre 180 meseci
Ljudi WISP DIST je ipak bolje reshenje od MT-a. Imam link od 45km sa dva mosta na kojima je bio MT. Oprema dobra i sve ok ali ukupan bandW bio 1.7-2.2Mbps. Sada sam samo stavio i podesio ovu distribuciju linuxa i podigao automatski stvar na 8Mbps. Dakle, moja preporuka ide ovde http://leaf.sourceforge.net/wisp-dist/
pozz
 
Odgovor na temu

skijash
Nikola Petrović
Software engineer, Vast.com
BG

Član broj: 8511
Poruke: 344
217.26.73.*

Sajt: www.mafiamotorsport.org


+2 Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?26.12.2006. u 18:25 - pre 180 meseci
Probao sam ovaj novi firmver (1.48) posto su me stari zezali (1.46 i 1.47), i izgleda da je problem nestao...
...:::|skijash|:::...
www.beoprint.rs ::: www.mafiamotorsport.org
 
Odgovor na temu

sheff

Član broj: 125907
Poruke: 317
87.250.113.*



Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?28.12.2006. u 21:27 - pre 180 meseci
odlicno :-)
 
Odgovor na temu

sheff

Član broj: 125907
Poruke: 317
87.250.113.*



Profil

icon Re: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?29.12.2006. u 20:03 - pre 180 meseci
jel ko probao ovo all-in-one rjesenje: www.pfsense.org
 
Odgovor na temu

[es] :: Wireless :: Mikrotik :: Signal je dobar ali link puca sam od sebe... kako i zasto?

[ Pregleda: 6353 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.