Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

eclipse i servleti

[es] :: Java :: eclipse i servleti

[ Pregleda: 4116 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

drkeselj
Dragan Keselj
Kraljevo

Član broj: 94392
Poruke: 17
89.216.241.*



Profil

icon eclipse i servleti23.09.2006. u 22:35 - pre 174 meseci
Moze li mi neko objasniti kako u eclipse-u da napravim najjednostavniji servlet.
U helpu ne pise nista.
Hvala.
 
Odgovor na temu

Alef
Viktor Kerkez
Novi Sad

Član broj: 505
Poruke: 188
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: eclipse i servleti23.09.2006. u 23:58 - pre 174 meseci
1. Instaliraš: http://www.eclipse.org/webtools/
Uputstvo: http://download.eclipse.org/webtools/updates/
2. Napraviš novi projekat: Web/Dynamic Web Project
3. Dodaš novi servlet u projekat.

THE END
 
Odgovor na temu

anon315

Član broj: 315
Poruke: 1657
*.adsl.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: eclipse i servleti24.09.2006. u 08:09 - pre 174 meseci
I ja vise gotivim Eclipse, ali ako oces instant resenje, uzmi Netbeans - imas ugradjeno sve, pa cak i Tomcat.

Kad sam se svojevremeno igrao sa Eclipse-om, imao sam probleme, pa sam ih resio ovako: http://galeb.etf.bg.ac.yu/~seven/projekti/jdev/tips.php

E sad, moguce je da sada nece biti tih problema..

V
 
Odgovor na temu

radisa78
pantic radisa
nezaposlen
Krusevac

Član broj: 114044
Poruke: 1
*.132.eunet.yu.



Profil

icon Re: eclipse i servleti25.09.2006. u 14:42 - pre 174 meseci
Najlakse ce ti biti ukoliko posetis sajt moreservlets.com i tamo ces pronaci sve sto te interesuje u vezi servleta i jsp.
 
Odgovor na temu

drkeselj
Dragan Keselj
Kraljevo

Član broj: 94392
Poruke: 17
89.216.241.*



Profil

icon Re: eclipse i servleti26.09.2006. u 14:56 - pre 174 meseci
Zasto mi javlja gresku odmah na pocetku kod:
import javax.servlet.*;

Ne postoji takav paket a u primerima i u knjizi mi tako pise.
Sta treba da uradim?
 
Odgovor na temu

kaizen

Član broj: 83416
Poruke: 23
82.117.206.*

Sajt: rors.org


Profil

icon Re: eclipse i servleti26.09.2006. u 15:02 - pre 174 meseci
Citat:
drkeselj: Zasto mi javlja gresku odmah na pocetku kod:
import javax.servlet.*;

Ne postoji takav paket a u primerima i u knjizi mi tako pise.
Sta treba da uradim?


Ubaci sledeći jar u build path projekta: $CATALINA_HOME/common/lib/servlet-api.jar,
gde je $CATALINA_HOME direktorijum gde si instalirao tomcat.
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Moderator
Član broj: 44355
Poruke: 798
*.com
Via: [es] mailing liste



+63 Profil

icon Re: eclipse i servleti26.09.2006. u 15:05 - pre 174 meseci
start eclipse
Project > Properties
sa leve strane click na Java Build Path
click na Libraries tab
pa click na Add External JARs...
i onda idi na <tomcat installation>/common/lib/jsp-api.jar
i <tomcat installation>/common/lib/servlet-api.jar

i sada ce da radi

nn
 
Odgovor na temu

drkeselj
Dragan Keselj
Kraljevo

Član broj: 94392
Poruke: 17
89.216.241.*



Profil

icon Re: eclipse i servleti26.09.2006. u 20:54 - pre 174 meseci
Hvala,to sam sredio.
Nego sada imam problem sto mi javlja Tomcat da ne moze da koristi portove (8005,8009,8080) jer su vec zauzeti.
Koje portove da stavim za njega i gde mogu da vidim koji su portovi zauzeti?
 
Odgovor na temu

antix

Član broj: 8388
Poruke: 265
*.maksnet.net.

Jabber: antix@elitesecurity.org


Profil

icon Re: eclipse i servleti27.09.2006. u 08:39 - pre 174 meseci
netstat -a

bi trebalo da ti ispise zauzete portove.

ja npr. koristim port 8888 za tomcat, a 9999 za JBoss . Možeš naravno da koristiš bilo koji slobodan port (port mijenjaš u server.xml fajlu).
 
Odgovor na temu

drkeselj
Dragan Keselj
Kraljevo

Član broj: 94392
Poruke: 17
89.216.241.*



Profil

icon Re: eclipse i servleti27.09.2006. u 18:18 - pre 174 meseci
Ja nisam nista dirao na tomcat-u.
Pise da su portovi za njega:
Tomcat admin port: 8005
HTTP: 8080
AJP/1.3: 8009

Preko kog treba da zovem servlet (ja sam koristio 8080)?
Stalno mi javlja poruku:

HTTP Status 404 - /WebProjekat1/ServletKontekst2

--------------------------------------------------------------------------------

type Status report

message /WebProjekat1/ServletKontekst2

description The requested resource (/WebProjekat1/ServletKontekst2) is not available.


--------------------------------------------------------------------------------

Apache Tomcat/5.5.17

Ne znam da li je zbog portova ili nesto drugo.
Da ne treba da ga podesim nekako?
Dodao sam mojoj aplikaciji ovaj server ali nikako mi ne radi,kad dodje do poziva servleta uvek mi javi gornju poruku.
Sta bi moglo biti?
 
Odgovor na temu

normandija
Srbija

Član broj: 70439
Poruke: 364
213.196.66.*



+62 Profil

icon Re: eclipse i servleti08.05.2008. u 19:45 - pre 154 meseci
Takodje imam jedno pitanje.

Skinuo sam WTP wtp-R-2.0.2-20080223205547 i stavio gdje sta treba.Medjutim kad otvorim eclipsu nemam folder Web da bih mogao izabrati
dynamic content,samo dobijem folder Server.

Moze li mi ko to objasniti sta je u pitanju? Mozda nisam skinuo odgovarajuci WTP
Bolje izgubiti trenutak u zivotu,nego zivot u trenutku !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: eclipse i servleti

[ Pregleda: 4116 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.