Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Uvlacenje DBF fajla u DataSet?

[es] :: .NET :: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?

[ Pregleda: 3316 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djmrky
Novi Sad

Član broj: 25160
Poruke: 179
212.62.36.*



Profil

icon Uvlacenje DBF fajla u DataSet?14.09.2006. u 14:22 - pre 184 meseci
kako uvuci clipper tabelu sa kodnom stranom 852 npr, u DataSet (pri koriscenju OleDbConnection, izgube se nasa slova)
(hocu da "prevedem" dbf fajl u sql server ili access tabelu)

ako ne moze ovo, onda bi bilo korisno i kad bih mogao da prebacim dbf u txt (ono sto radi utility dbu.exe) ali sve iz c#-a


Hvala unapred!
She's nice from a far, but far from nice.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6021



+4620 Profil

icon Re: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?14.09.2006. u 16:13 - pre 184 meseci
Zar ne mozes da navedes codepage u connection stringu?


Alternativno, ako import unisti nasa slova znaci da je radio CP1252->Unicode konverziju, mozda da probas da kroz kod uradis Unicode->CP1252 byte array i onda taj byte array da uradis CP852->Unicode, npr:

Code:

polje = System.Text.Encoding.GetEncoding(852).GetString(System.Text.Encoding.GetEncoding(1252).GetBytes(polje));


Ovo pod uslovom da inicijalno ucitavanje nije bilo po ASCII, ako ti je odseko 8-mi bit onda nema leba mora da se natera konekcija da ispostuje codepage.


Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

djmrky
Novi Sad

Član broj: 25160
Poruke: 179
212.62.36.*



Profil

icon Re: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?15.09.2006. u 09:17 - pre 184 meseci
Citat:
mmix: Zar ne mozes da navedes codepage u connection stringu?




e pa to upravo i ne znam, a izgleda ne mogu da nadjem nigde po net-u, kako da definisem codepage u connection string-u

She's nice from a far, but far from nice.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6021



+4620 Profil

icon Re: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?15.09.2006. u 13:07 - pre 184 meseci
Hmm, izgleda da odbc driver za foxpro/dbase/clipper stvarno ne podrzava codepage. Verovatno zato sto ionako ne vraca unicode stringove, konverziju vrsi oledb for odbc.

Jel ti ovo pravis once-off ili ti aplikacija konstantno importuje nove clipper fileove? Ako je smao jednom, probaj da je importujes direktno kroz SQL Server.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

djmrky
Novi Sad

Član broj: 25160
Poruke: 179
212.62.36.*



Profil

icon Re: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?15.09.2006. u 14:22 - pre 184 meseci
Prvo, mislim da ne mogu da importujem fajlove u sql server jer koristim sql server Express (2005), a on, cini mi se ne obuhvata Integration services u kojima valjda to moze

Ali ionako nije jednokratna situacija, aplikacija povremeno treba da uvuce neke dbf-ove.

Konkretno kad uvucem jedan string iz dbf-a i rasturim ga na char[], dobijam sledece "kodove"
Š = 0x00b5
Đ = 0x2564
Č = 0x00bc
Ć = 0x00c5
Ž = 0x00aa
...
(i za mala slova isto tako nesto)

Hteo bih da radim tu konverziju automatski (pomocu Encoding klase), ali ovde nikako ne mogu da prepoznam (pronadjem) koja bi ovo bila kodna strana, tako da sam za sada nasao neko privremeno resenje (koje ni ne radi tako lose), pa radim 10 Replace-ova za 10 slova u svakom stringu i namestam nasilno Unicode kodove za ta nasa slova i to tako radi ok

She's nice from a far, but far from nice.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6021



+4620 Profil

icon Re: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?15.09.2006. u 15:14 - pre 184 meseci
Gledas sa pogresne strane, to sto ti vidis su vec Unicode znakovi dobijeni konverzijom. Ono sto tebi treba da bi prepoznao encoding je originalni byte[] stream od kojeg je nacinjen string, a to je tesko dobiti.

Svi znakovi koje si dobio (sem Dj koje mi je skroz sumnjivo) podpadaju pod Latin-1 (CP 1252) opseg Unicode-a. Jesi probao gornji kod? Gornji kod definitivno nece raditi u slucaju da nasa slova nisu u dbf-u po CP852 (ali mislim da nisu budjavi YUSCII , sto je dobra vest).

Ako uspes da izvuces originalni niz nasih slova i njiihovih 8-bitnih kodova (mozda kroz aplikaciju koja je napravila dbf, ili ako otvoris dbf kroz foxpro/dbase/clipper), ja ti mogu reci koji je encoding u dbf-u.

PS. ako imas edit kontrolu nad dbf-om mozes da ubacis "ABCABC<nasa slova>" u neko polje i onda da pogledas dbf kroz neki HexViewer i nadjes ABCABC i posle zapises hex kodove slova


Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?15.09.2006. u 17:56 - pre 184 meseci
Citat:
djmrky: Prvo, mislim da ne mogu da importujem fajlove u sql server jer koristim sql server Express (2005), a on, cini mi se ne obuhvata Integration services u kojima valjda to moze

Ali ionako nije jednokratna situacija, aplikacija povremeno treba da uvuce neke dbf-ove.


Mozes sa SQL expresom komotno to da uradis. I express verzija ima opciju za dodavanje linked servera i posle mozes da radis sta hoces. Cak mislim da bi mogao da uradis sve bez i trunke koda u .NET-u. Znaci povezi se sa tvojim data source-om i toje to. Pogledaj i MS SQL mislim da su neki vec tamo pitali nesto u vezi ovoga.
 
Odgovor na temu

Taranto

Član broj: 67452
Poruke: 105
217.24.26.*



Profil

icon Re: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?29.11.2007. u 14:22 - pre 169 meseci
Pozdrav drustvo!
Da li mi neko moze pomoci kako da iz neke svoje tabele u C#, napunjenu iz nekog txt fajla, kreiram i napunim .dbf fajl?

Pozdrav?
 
Odgovor na temu

MarkoBalkan

Član broj: 141124
Poruke: 1624
*.adsl.net.t-com.hr.



+19 Profil

icon Re: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?29.11.2007. u 14:50 - pre 169 meseci
dbf možeš prebaciti u access bez problema.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Uvlacenje DBF fajla u DataSet?

[ Pregleda: 3316 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.