Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

otvaranje modula

[es] :: Access :: otvaranje modula

[ Pregleda: 2188 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

viss02

Član broj: 100217
Poruke: 340
*.neobee.net.



+5 Profil

icon otvaranje modula05.09.2006. u 18:36 - pre 185 meseci
Molim Vas pomozite mi oko otvaranja modula u access-u 97. Modul bi trebao da se ucita kada i form.
Hnapred hvala, ako nije problem dajte i neki primer :)
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
195.29.146.*



+8 Profil

icon Re: otvaranje modula06.09.2006. u 07:50 - pre 185 meseci
Nisi bas pojasnio sto zelis.
Modul se ne poziva, nego se pozivaju funkcije koje si u tom modulu napisao
a zoves ih iz bilo koje forme ili querya , reporta.
Znaci u modulima se koriste i deklaracije varijabli koje vaze za cijelu aplikaciju

Evo primjer funkcije koju koristim po potrebi iz querya , formi , a ona je napisana
u modulu




Public Function pretvori(dovezi As String) As String
Dim staraslova As String

staraslova = dovezi
staraslova = Replace(staraslova, "[", "Š")
staraslova = Replace(staraslova, "{", "š")

staraslova = Replace(staraslova, "]", "Ć")
staraslova = Replace(staraslova, "}", "ć")

staraslova = Replace(staraslova, "^", "Č")
staraslova = Replace(staraslova, "~", "č")

staraslova = Replace(staraslova, "@", "Ž")
staraslova = Replace(staraslova, "`", "ž")

staraslova = Replace(staraslova, "\", "Đ")
staraslova = Replace(staraslova, "|", "đ")
pretvori = staraslova
End Function


 
Odgovor na temu

viss02

Član broj: 100217
Poruke: 340
*.neobee.net.



+5 Profil

icon Re: otvaranje modula06.09.2006. u 15:27 - pre 185 meseci
Pa interesuje me kako da pozovem modul iz forma.
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
195.29.146.*



+8 Profil

icon Re: otvaranje modula07.09.2006. u 09:51 - pre 185 meseci
Pa ovako , funkcija ti se u modulu zove pretvori

I iz bilo koje forme je pozivas ovako , kako dolje piše


mojstring="DOBRO DO[LI"
rezultat=pretvori(mojstring)

i dobiješ

rezultat="DOBRO DOŠLI"

 
Odgovor na temu

viss02

Član broj: 100217
Poruke: 340
*.dialup.neobee.net.



+5 Profil

icon Re: otvaranje modula08.09.2006. u 23:16 - pre 185 meseci
Hvala na pomoći, smašao sam se, ali na neki drugi način.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

viss02

Član broj: 100217
Poruke: 340
*.dialup.neobee.net.



+5 Profil

icon Re: otvaranje modula12.09.2006. u 15:13 - pre 185 meseci
Evo jedno bolje rešenje:
Code:
Private Sub Form_Load()
Call modul
End Sub

Gde je:modul - ime stringa u modulu koji treba da se pokrene.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: otvaranje modula

[ Pregleda: 2188 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.