Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prikaz broja online korisnika !!!

[es] :: PHP :: Prikaz broja online korisnika !!!

[ Pregleda: 3446 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Prikaz broja online korisnika !!!25.04.2006. u 19:08 - pre 191 meseci
Zanima me PHP skripta koja omogucuje prikaz koliko
trenutno ima online posetilaca na sajtu ....
Znam da baratam sa PHP-om i MySQL-om (tako da mi ne treba detaljno uputstvo), ali nikako da mi padne na pamet
ideja, kako ovo da uradim ....
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

mulaz
Ljubljana

Član broj: 47602
Poruke: 2239
*.dial-up.dsl.siol.net.

Jabber: mulaz@elitesecurity.org
Sajt: www.mulaz.org


+184 Profil

icon Re: Prikaz broja online korisnika !!!25.04.2006. u 20:25 - pre 191 meseci
svaki user kad bilosta otvori na stranici.. u jednu tabelu se upise username i vreme otvaaranje stranice, i istovremeno brisu svi upisi stariji od recimo 5min.
znaci:

perica : [vreme otvaranja stranice]
jovica [vreme otvaranje stranice]
marica :[vreme otvaranja stranice ]


e sad kad "dule" nesto otvori, upise se u tabelu:
dule : [vreme otvaranja stranice ]
i istovremeno brise recimo perica kod kojeg je vreme od otvaranja stranice duze od 5 minuta
Bolje ispasti glup nego iz aviona
http://www.mulaz.org/
 
Odgovor na temu

Mali Misha
Mihajlo Anđelković
NBGD

Član broj: 79396
Poruke: 379
*.powernet.bg.

ICQ: 195487525
Sajt: cpptea.com


+1 Profil

icon Re: Prikaz broja online korisnika !!!25.04.2006. u 20:37 - pre 191 meseci
... onda prilikom generisanja broja ocistis sve *stare* i izbrojis preostale: to su trenutno *aktivni* registrovani posetioci. goste mozes da pratis na isti nacin preko ip.
Ipak se ++uje.
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.242.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: Prikaz broja online korisnika !!!25.04.2006. u 21:22 - pre 191 meseci
Ovako ja registriram koliko imam usera online:
Code:

$max_time   = 120;
$now = date("U") - $max_time;
$now = date("Y-m-d H:i:s",$now); 
session_start(); 
$idses = session_id(); 
$query = mysql_query("SELECT * FROM users_online WHERE sess_id = '$idses'"); 
if (mysql_affected_rows() > 0)  {
mysql_query("UPDATE users_online SET time = now() WHERE sess_id = '$idses'"); 
}else {
mysql_query("INSERT INTO users_online VALUES(0,'$idses',now())"); 
}
mysql_query("DELETE FROM users_online WHERE time < '$now'"); 
$count_query = mysql_query("SELECT COUNT(*) as TOTAL FROM users_online"); 
$user_count  = mysql_result($count_query,0,"TOTAL"); 

Prethodno kreiraj tablicu users_online;
id
sess_id
time
 
Odgovor na temu

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Prikaz broja online korisnika !!!25.04.2006. u 22:32 - pre 191 meseci
Hvala, razmisljao sam i o tome, ali ipak ne dobijam
tacan podatak, vec je u pitanju priblizan, jer
perica, jovica i mikca mogu da budu online i 2 sata, a da
ih brojac ipak ne racuna !!! (teoretski)

Hvala u svakom slucaju, izgleda da je ovo jedini nacin !!! :)

Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: Prikaz broja online korisnika !!!26.04.2006. u 01:31 - pre 191 meseci
evo moja verzija.

uz pomoć koda koji je postao "glavince".

pošto je postavljeno vrijeme za brisanje usera iz baze 600 sekundi. slučaj: ti si otišao nekuda i ostavio stranicu otvorenu, a ne želiš se još odlogirat. postaviš meta tag u index da ti refresha stranicu svakih 550 sekundi tako da ti se vrijeme u bazi osvježi i nemaš više problema. možeš bit logiran 5 sati ako želiš. ja sam to stavio na svoj guestbook.

Code:


<?php 
class showUser {
    
    private $db;

    
    public function __construct() {
    global $db;
    $this->db =& $db;        
    }
    
    public function show_all_loged_users() {
        
        mysql_connect('localhost', 'root', 'praksa');
        mysql_select_db('DGuestbook');
        
        $max_time   = 600;
        $now = date("U") - $max_time;
        $now = date("Y-m-d H:i:s",$now);
        
        
        if (isset($_SESSION['login'])) {
        $user = $_SESSION['login'];
        $query = mysql_query("SELECT * FROM users_online WHERE user = '$user'"); 
        
            if (mysql_affected_rows() > 0)  {
                mysql_query("UPDATE users_online SET time = now() WHERE user = '$user'"); 
            }
            else {
                mysql_query("INSERT INTO users_online (user, time) VALUES('$user',now())"); 
            }
        }
        mysql_query("DELETE FROM users_online WHERE time < '$now'"); 
        
        
        $kod = "SELECT * FROM users_online";
        $rs = $this->db->GetAll($kod);
        $rs_count = count($rs);
        if ($rs_count == 0) {
            
            echo "Nema aktivnih korisnika";
        }
        else {
            echo "<table>";
            echo "<tr><td><b>Logirani korisnici:</b></td><tr>";
            for($i = 0; $i < $rs_count; $i++) {
                echo "<tr><td align=\"right\">".$rs[$i]['user']."</td></tr>";
            }
            echo "</table>";
        }
    }
    
}



[Ovu poruku je menjao dgrubel dana 26.04.2006. u 03:04 GMT+1]
 
Odgovor na temu

sk8
Marko Tosic
Majdanpek

Član broj: 108711
Poruke: 5
*.beobug.com.



Profil

icon Re: Prikaz broja online korisnika !!!01.09.2006. u 23:43 - pre 187 meseci
Moze li mi neko malo pojasniti kako da uz pomoc ovog koda da stavim na sajt prikaz online korisnika?
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prikaz broja online korisnika !!!

[ Pregleda: 3446 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.