Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

phpBB varijable pitanje

[es] :: PHP :: phpBB varijable pitanje

[ Pregleda: 2402 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon phpBB varijable pitanje27.08.2006. u 15:37 - pre 183 meseci
Radim cms sistem za portal. Covjek kojemu radim je zatrazio da mu kao modul na portalu budu zadnji postovi sa njegovom phpBB foruma, broj usera, broj tema i broj postova te novi korisnik.
Uspio sam napraviti dio koj ispisuje zadnje postove na forumu
http://www.viktor.area85.net/phpbb-zadnji.php
Moje pitanje je u kojem fajlu od foruma se nalaze varijable sa tim podacima(broj usera, tema, postova).

Hvala na odgovoru!
 
Odgovor na temu

japan

Član broj: 34328
Poruke: 480
*.smin.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: phpBB varijable pitanje27.08.2006. u 16:27 - pre 183 meseci
index.php:
Code:
$total_posts = get_db_stat('postcount');
$total_users = get_db_stat('usercount');
$newest_userdata = get_db_stat('newestuser');
$newest_user = $newest_userdata['username'];
$newest_uid = $newest_userdata['user_id'];


funkcija get_db_stat() se nalazi u fajlu includes/functions.php
 
Odgovor na temu

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: phpBB varijable pitanje27.08.2006. u 16:33 - pre 183 meseci
Hvala ti puno!
Ali imam jedan problem.
Napisao sam ovaj kod:
Code:
<?php
include ('testforum/includes/functions.php');
$postovi = get_db_stat('postcount');
$korisnika = get_db_stat('usercount');
$najnovniji_korisnik = get_db_stat('username');
echo $postovi;
echo $korisnika;
echo $najnoviji_korisnik;
?>


I kada ga pokrenem na serveru izbacuje mi error
Code:
Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/viktora/public_html/testforum/includes/functions.php on line 51


U cemu je problem?
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: phpBB varijable pitanje27.08.2006. u 17:24 - pre 183 meseci
Probaj da umesto include function.php ubacis ovo... naravno izmeni putanju do phpbb foruma

Code:

define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);


a zatim ubaci ispod toga ovo tvoje

Code:

$postovi = get_db_stat('postcount');
$korisnika = get_db_stat('usercount');
$najnovniji_korisnik = get_db_stat('username');
echo $postovi;
echo $korisnika;
echo $najnoviji_korisnik;


Poz
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: phpBB varijable pitanje27.08.2006. u 22:23 - pre 183 meseci
Hvala! Probat cu dal radi!
 
Odgovor na temu

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: phpBB varijable pitanje28.08.2006. u 00:05 - pre 183 meseci
Radi sve! Nesto sam dodavao brisao ovo ono...
Napravio sam i skriptu koja prikazuje zadnje postove pa sve to skupa izgleda ovako.

Code:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = './testforum/';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

$total_posts = get_db_stat('postcount');
$total_users = get_db_stat('usercount');
$newest_userdata = get_db_stat('newestuser');
$newest_user = $newest_userdata['username'];
$newest_uid = $newest_userdata['user_id'];

$localhost = "localhost"; 
$username = "username"; 
$password = "pass"; 
$database_name = "ime_baze"; 

$url = "forum url"; // url do foruma
$ppath = "config";   // url do config filea od foruma
if(empty($count))
    $count = "4"; //broj tema koje se prikazuju

include_once("$ppath"); 
$db = @mysql_connect("$localhost", "$username", "$password") or die("Nemogu spojiti s bazom"); 
@mysql_select_db("$database_name",$db) or die("Krivo ime baze"); 



$query="SELECT * FROM phpbb_topics ORDER BY `topic_id` DESC LIMIT 0, $count";
        $result=mysql_query($query);
        while($row = mysql_fetch_array($result)) {
        $topicid = "$row[topic_id]";
        $title = "$row[topic_title]";
        $forumid = "$row[forum_id]";
        $replies = "$row[topic_replies]";


//ispis, promjenite URL
echo 
"<a title=\"$title\" href=\"http://www.viktor.area85.net/testforum/viewtopic.php?t=$topicid&sid=$forumid\">$title</a> (<b>$replies</b>)<br>";
}

echo "Postova: $total_posts<br>";
echo "Usera: $total_users<br>";
echo "Najnoviji user: $newest_user<br>";

?>
<body>
</body>
</html>


Samo uskladite sa svojim podacima i radi!
 
Odgovor na temu

japan

Član broj: 34328
Poruke: 480
*.smin.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: phpBB varijable pitanje28.08.2006. u 14:47 - pre 183 meseci
s tim da, kad izvrsavas upit, nema potrebe da se povezujes na bazu na nacin na koji ti to radis kad si vec inkludovao funkciju sql_query() koja to radi. dovoljno je da napises:

Code:

$query = "SELECT * FROM " . TOPICS_TABLE ." ORDER BY `topic_id` DESC LIMIT 0, $count";
$result = $db->sql_query($query);

while($row = $db->sql_fetchrow($result)) {
  $topicid = "$row[topic_id]";
  $title = "$row[topic_title]";
  $forumid = "$row[forum_id]";
  $replies = "$row[topic_replies]";


//ispis, promjenite URL
  echo "<a title=\"$title\" href=\"$phpbb_root_path"."viewtopic.php?t=$topicid&sid=$forumid\">$title</a> (<b>$replies</b>)<br>";
}


bez poziva mysql_connect() i mysql_select_db(). ovako ce tvoj skript raditi i ako se promene neki paramerti(db password, prefix tabele i sl.)
 
Odgovor na temu

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: phpBB varijable pitanje28.08.2006. u 18:24 - pre 183 meseci
Hvala! Problem je bio u tome sto sam posebno radio skript za prikazivanje postova i za statistiku pa sam samo copy paste.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: phpBB varijable pitanje

[ Pregleda: 2402 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.