Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

varijable u flashu

[es] :: Flash :: varijable u flashu

[ Pregleda: 4346 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.hrt.hr



Profil

icon varijable u flashu03.10.2002. u 12:40 - pre 230 meseci
je li moguće pozvati neku scenu preko varijable u kojoj je zapisano njeno ime i ako je, kako?

dakle, da u argument gotoandplay ne pisem konkretno ime scene vec da ga procitam iz neke varijable koju sam na nekom drugom mjestu definirao.

hvala.

 
Odgovor na temu

krvopije
Dusko Maksimovic
Beograd

Član broj: 3289
Poruke: 136
*.yubc.net

Sajt: www.reosonline.com


Profil

icon Re: varijable u flashu03.10.2002. u 17:10 - pre 230 meseci
Koliko se ja sjecam ide ovako npr.:

_gotoandplay(varijabla), a ako ti to pozivanje se ne nalazi u istom filmu onda navedi potpunu putanju do varijable :

_gotoandplay(_root.imefilma.varijabla)

ali filmovi moraju imati svoja imena!!!!
 
Odgovor na temu

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.net.hinet.hr



Profil

icon Re: varijable u flashu04.10.2002. u 00:20 - pre 230 meseci
ne znam jesam li telac - svašta je moguće. al u argument gotoandplay-a mogu upisati samo nesto unutar navodnika. i koliko vidim, to mi se ponasa kao zabetonirani naziv (recimo scene), a ne kao varijabla.

moze dodatni hint?
 
Odgovor na temu

krvopije
Dusko Maksimovic
Beograd

Član broj: 3289
Poruke: 136
*.verat.net

Sajt: www.reosonline.com


Profil

icon Re: varijable u flashu04.10.2002. u 10:23 - pre 230 meseci
Opet ti govorim napamet ne zamjeri!

Mislim da kada upisujes vrijednost za gotoandplay mozes da izaberes jedno od ovoga:
scenename
scenenum
expresion

izaberi ovo trece expresion pa probaj!
 
Odgovor na temu

axa
Ivan Aksentijevic
Bgd

Član broj: 2096
Poruke: 23
*.mobtel.co.yu

Jabber: axa@elitesecurity.org
ICQ: 17623854
Sajt: www.majstori.co.yu


Profil

icon Re: varijable u flashu04.10.2002. u 16:03 - pre 230 meseci
Ovo mora da funkcionise, nije mi jasno u cemu je problem:

var scena="scena2";
gotoAndPlay (scena);
 
Odgovor na temu

sszgo
Ivan Stanojevic
Senior Designer / Developer
Beograd / Rio / Hong Kong

Član broj: 2370
Poruke: 29
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 46550039
Sajt: www.sszgo.com


Profil

icon Re: varijable u flashu04.10.2002. u 19:05 - pre 230 meseci
izaberi "expert mode" u flashu kad pises actionscript, tako ces moci da stavis navodnike ili da ih skolnis , rucno...
Ivan Stanojevic
Designer / developer
SSZGO International
WWW.SSZGO.COM
[email protected]
+381 64 1201494
 
Odgovor na temu

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.hrt.hr



Profil

icon Re: varijable u flashu07.10.2002. u 10:19 - pre 230 meseci
meni ovo ne radi i ne radi:(


ajde jos jednom da napisem stvar od pocetka do kraja.

postoji 5 scena. "prva", "druga", "treca", "cetvrta" i "peta".

u "prva" postoje 4 buttona sa actionom:

on(release) {
scena="druga";
}

/i tako svaki button odgovarajucu.

zadnji frame scene sa buttonima ima action gotoandplay(scena).

i ovo ne radi.
zasto?:(

PS
ne radi=uvijek nakon prve scene prelazi na drugu, trecu, cetvrtu....

PS2
svaka scena ima stop() na kraju.
 
Odgovor na temu

krvopije
Dusko Maksimovic
Beograd

Član broj: 3289
Poruke: 136
*.verat.net

Sajt: www.reosonline.com


Profil

icon Re: varijable u flashu07.10.2002. u 14:07 - pre 230 meseci
Evo ti resenja provjereno radi:
Dale na dutton-u dodaj action

on (release) {
var scena = "druga";
eval(gotoAndPlay("+scena+", 1));
}

broj 1 oznacava broj frame-a u sceni "druga" ,takodje tu moze biti i naziv frame-a


Valjda ti je sada ovo pomoglo

 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: varijable u flashu

[ Pregleda: 4346 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.