Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MSFlexGrid VS DBGrid

[es] :: Visual Basic 6 :: MSFlexGrid VS DBGrid

[ Pregleda: 2516 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.skaut.net.



Profil

icon MSFlexGrid VS DBGrid23.08.2006. u 12:49 - pre 191 meseci
MSFlexGrid VS DBGrid Prednosti i mane jedne i druge
Ajd ko zna neka mi kaze ove razlike


HVALA
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: MSFlexGrid VS DBGrid26.08.2006. u 22:45 - pre 191 meseci
Pa ne može se tu baš pričati o manama i prednostima kada su u pitanju dve poprilično različite kontrole. Sve zavisi za šta ti treba. Recimo, DBGrid je pogodan za brz unos ili izmenu podataka u bazi, dok je MSFlexGrid dosta fleksibilniji po pitanju prikazivanja tih podataka korisniku, jer za razliku od DBgrid-a ima dosta opcija za formatiranje prikaza, pa možeš da mu odrediš različitu boju teksta ili pozadine za svaku ćeliju, svaka ćelija može da sadrži sliku, možeš da određuješ boju pregradnih linija (kako za captione, tako i za obične ćelije), možeš da merdžuješ ćelije... itd. tako da je moguće vizuelno uobličiti te podatke onako kako nikad ne bi mogao u DBGridu. Takođe, u MSFlexGrid-u možeš da prikazuješ podatke iz matrice ili pročitane iz nekih drugih promenljivih ili na bilo koji drugi način dobijene podatke, dok DBGrid ipak mora biti povezan sa bazom podataka. Pored toga postoje i određene razlike u ponašanju (recimo, kada klikneš na neku ćeliju u DBGrid-u baza sa kojom je povezan će se automatski pozicionirati na odabrani red, dok kod MSFlexGrida to nije slučaj). Uglavnom, to su neke osnovne razlike, mada ih ima još. U svakom slučaju, DBGrid preporučujem za unos i manipulaciju podacima (unos, izmena, brisanje...), a MSFlexGrid za prikazivanje i selektovanje istih, osim ako ti formatiranje nije potrebno u kom slučaju možeš koristiti DBGrid i za prikaz i selekciju.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

lenjivac
Škola
Šabac

Član broj: 93207
Poruke: 18
212.62.46.*



Profil

icon Re: MSFlexGrid VS DBGrid30.08.2006. u 20:24 - pre 191 meseci
Kako se mogu odrediti širine kolona MSFlexGridu?
Dakle, da to ne radi korisnik kada se program pokrene, nego da bude već određeno?
Umni rad je fizički neizdrživ.
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.net
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: MSFlexGrid VS DBGrid30.08.2006. u 21:05 - pre 191 meseci
E to i mene interesuje
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: MSFlexGrid VS DBGrid30.08.2006. u 21:40 - pre 191 meseci
Za DBGrid
Code:
DBGrid1.Columns(n).Width = x

Za MsFlexGrid
Code:
MSFlexGrid1.ColWidth(n) = x

U oba slučaja n predstavlja redni broj kolone, a x širinu koju želite da podesite.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

lenjivac
Škola
Šabac

Član broj: 93207
Poruke: 18
212.62.46.*



Profil

icon Re: MSFlexGrid VS DBGrid30.08.2006. u 21:48 - pre 191 meseci
Uspeo sam!
Hvala.
Umni rad je fizički neizdrživ.
 
Odgovor na temu

lenjivac
Škola
Šabac

Član broj: 93207
Poruke: 18
212.62.46.*



Profil

icon Re: MSFlexGrid VS DBGrid31.08.2006. u 15:20 - pre 191 meseci
E sad imam još jedno pitanje, i unapred se izvinjavam ako vas gnjavim.
Da li je moguće, i na koji način izbrojati redove u MSFlexGridu?
Umni rad je fizički neizdrživ.
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: MSFlexGrid VS DBGrid31.08.2006. u 16:27 - pre 191 meseci
Rows
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: MSFlexGrid VS DBGrid31.08.2006. u 22:35 - pre 191 meseci
I imaj u vidu da se tu računaju i fiksirani redovi, tj. ako pozoveš Rows funkciju dobićeš broj redova zajedno sa fiksiranim redom koji obično predstavlja Caption, tako da ako želiš pravi broj podataka, traži Rows - 1.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: MSFlexGrid VS DBGrid31.08.2006. u 22:43 - pre 191 meseci
Mala dopuna: Broj redova podataka je Flex.Rows - Flex.FixedRows, jer fiksnih redova moze biti i vise (kod slozenijih pregleda).
Sve u svemu, ne treba bas puno intuicije da se dodje do broja redova kod Flex grida - mozda ne bi bilo lose da se prvo malo covek pomuci da dodje do neke informacije, jer se usput obicno jos dosta toga nauci, a ne da se za svaku banalnu sitnicu trazi pomoc na forumu.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: MSFlexGrid VS DBGrid

[ Pregleda: 2516 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.