Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Par stvari za fajl

[es] :: PHP :: Par stvari za fajl

[ Pregleda: 2180 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Alexandar_d
Alexandar

Član broj: 44699
Poruke: 139
*.PPPoE-72.sa.bih.net.ba.



+7 Profil

icon Par stvari za fajl17.08.2006. u 16:29 - pre 167 meseci
Imam formu na kojoj se unosi fajl sa racunara za upload. Sve dalje znam kako izvrsiti upload s tim da mi se taj fajl treba zipovat??? Ja cu upload na server vrsiti sa svog racunara na kojem imam instaliran zip. Sta da uradim kada uzmem fajl sa forme da ga pomocu PHP-a zipujem i onda objavim na FTP (za FTP znam kako)???

I jos me zanima kako da preimenujem fajl? Npr. ja uzmem fajl sa c:\nesto.txt i da ga pomocu PHP-a preimenujem i kopiram u neki drugi folder?

Hvala.

AleXandar
 
Odgovor na temu

Alexandar_d
Alexandar

Član broj: 44699
Poruke: 139
*.PPPoE-1876.sa.bih.net.ba.



+7 Profil

icon Re: Par stvari za fajl17.08.2006. u 21:53 - pre 167 meseci
Skonto sam kako zipovat fajl. Ali ne kontam kako promjeniti naziv fajla a da ekstenzija ostane ista??? Jer problem je sto ja imam neki fajl sa NEKOM ekstenzijom i treba mi da preimenuje naziv fajla a da ekstenzija ostane ista??? Da bi ovo uradio moram znati koje je ekstenzije neki fajl (dali je .txt, .pdf...) kako to?
AleXandar
 
Odgovor na temu

Alexandar_d
Alexandar

Član broj: 44699
Poruke: 139
*.PPPoE-564.sa.bih.net.ba.



+7 Profil

icon Re: Par stvari za fajl18.08.2006. u 00:12 - pre 167 meseci
Sve sam rijesio. Ali zipovanje datoteke nece! Sve sam pokusao! Naime, kada napisem u php-u $zip = new ZipArchive(); php nece da izvrsi! Korisitm php 4.3.0. Gledao sam po Netu sta je potrebno da radi zip i kako vidim treba se u php.ini ukljuciti php_zip.dll a on mi je ukljucen. Molim vas pomozite mi, zasto mi zipovanje u php-u ne radi????
AleXandar
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Par stvari za fajl18.08.2006. u 01:42 - pre 167 meseci
A klasa koju koristis za zipovanje?
Mozda ti pomogne ovaj link:
http://www.planet-source-code....asp?txtCodeId=957&lngWId=8
 
Odgovor na temu

Alexandar_d
Alexandar

Član broj: 44699
Poruke: 139
*.PPPoE-313.sa.bih.net.ba.



+7 Profil

icon Re: Par stvari za fajl18.08.2006. u 13:22 - pre 167 meseci
Radi! Hvala puno! Samo me zanima, da li ja sad ovu klasu moram staviti u neki fajl i onda kasnije pozivati je svaki put kada koristim funkcije iz ove klase sa require ("zip_klasa.lib.php");???? To radim na svom serveru a sta kada stavim na neki hosting, da li i
onda moram "vuci" ovaj fajl sa klasom po tom serveru i sve to svaki put pozivat?


AleXandar
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Par stvari za fajl

[ Pregleda: 2180 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.