Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl

[es] :: PHP :: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8422 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl24.11.2005. u 11:29 - pre 181 meseci
Kako bi posetioci sajta mogli da upload-uju neki fajl ....

Naravno kreiram sve potrebne stvari za to, ali me zanima kod koji
bi omogucio da se sa racunara posetioca fajl kopira u neki folder
sajta na serveru.
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
195.252.126.*



+256 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl24.11.2005. u 11:57 - pre 181 meseci
RTFM:
http://www.php.net/manual/en/features.file-upload.php

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.internet.krstarica.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl24.11.2005. u 12:10 - pre 181 meseci
Ja imam gomilu tih upload skripti, koristim EasyPHP 1.8, i nijedna ne radi kako treba, sve mi uploaduju fajl u Apache-ov folder, a ne tamo gde ja kazem. Moj ortak koristi isto EasyPHP 1.8, i iste skripte kod njega rade :(
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

frroggy
Novi Sad

Član broj: 26282
Poruke: 86
*.www.dial-up.TeamNET.ws.



Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl25.11.2005. u 11:50 - pre 181 meseci
Mogao bi malo detaljnije da pojasniš ovo:
Citat:
Naravno kreiram sve potrebne stvari za to


jer ne moze se zakljuciti da li sve te "potrebne stvari" imaju gresku ili manjka koda. Ovako mozemo samo naslepo pricati.

Kada se file upload-uje ide u temp folder Apach servera i ti moras dodatno da ga prekopiras gde zelis.

Code:

//slika smeštena u temp folder na Apach-u
$temp_slika=$_FILES['slika']['tmp_name'];

//lokacija gde zelis prekopirati sliku
$lokacija="folder_gde_zelim_smestiti_sliku/ime_pod_kojim_zelim_smestiti_sliku";

//kopiranje slike iz temp folder-a u željeni folder
move_uploaded_file($temp_slika, $lokacija);
 
Odgovor na temu

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl25.11.2005. u 23:08 - pre 181 meseci
Sve potrebne stvari su vezane za HTML ... znaci polje gde ce se odredjivati putanja, forma, buttons i sve sto je potrebno za to ... samo me zanima sta da
upisem u PHP skripti na koju cu uputiti formu?

Hvala ti za ovaj kod, mislim da mi je samo toliko i trebalo ... :)

[Ovu poruku je menjao zero_83 dana 26.11.2005. u 00:13 GMT+1]
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

Vuk Nikolić
Vuk Nikolić
Banovo Brdo, Beograd

Član broj: 4895
Poruke: 244
195.252.90.*

ICQ: 42139643
Sajt: www.letva.org


Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl25.11.2005. u 23:20 - pre 181 meseci
Citat:
Ja imam gomilu tih upload skripti, koristim EasyPHP 1.8, i nijedna ne radi kako treba, sve mi uploaduju fajl u Apache-ov folder, a ne tamo gde ja kazem. Moj ortak koristi isto EasyPHP 1.8, i iste skripte kod njega rade :(


ja koristim easyphp 1.8 i sve lepo radi. aj posalji skripte koje ti ne rade da proverim.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.internet.krstarica.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl26.11.2005. u 12:02 - pre 181 meseci
Ovu nisam odavno koristio, ali znam da nije radila. Ne bi me cudilo da kod tebe radi, jer, kao sto rekoh, potpuno isto konfigurisan EasyPHP (tacnije nije nista dirano) i kod mene i kod ortaka, samo sto kod mene ne radi, kod njega radi...

(attach)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl26.11.2005. u 12:43 - pre 181 meseci
ihti Uploader -> Kod mene radi ovaj Uploader samo jako je los sto se tice ogranicenja fajlova!!!


Ovako nece da radi !!!

$path = "/upload/"; // path do direktorija gdje ce se uploadovati fajlovi (na pocetak i kraj staviti / )

$path = "upload/"; // Ovako ce da radi bez / na pocetku iako doticni naglasio da treba ( samo ma linux-u ako je neophodno mada i na linuxu netreba doticna crta)!!!


Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.internet.krstarica.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl26.11.2005. u 15:52 - pre 181 meseci
Ubacio sam upload.php u /www/ folder (root servera) i napravio folder "upload", podesio skriptu ovako:
Code:

$broj_polja = "1"; // broj polja za upload fajlova
$path = "upload/"; // path do direktorija gdje ce se uploadovati fajlovi (na pocetak i kraj staviti / )


Sada kad uploadujem fajl dobijam redirektuje me na "http://localhost/<br%20/>...>59</b><br%20/>" i dobijam sledecu poruku od servera (sto je i logicno):
Code:
Forbidden
You don't have permission to access /<br /><b>Notice</b>: Undefined variable: PHP_SELF in <b>c:/program files/easyphp1-7/www/upload.php</b> on line <b>59</b><br /> on this server.


E sad, pitanje je zasto me uopste redirektuje na neku tamo stranu?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl26.11.2005. u 17:55 - pre 181 meseci
recimo ovaj kod:
----------------

<?php
// In PHP versions earlier than 4.1.0, $HTTP_POST_FILES should be used instead
// of $_FILES.

$uploaddir = 'direktorijum upload foldera';
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES ['userfile']['name']);

echo '<pre>';
if (move_uploaded_file($_FILES ['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) {
echo "File is valid, and was successfully uploaded.\n";
} else {
echo "Possible file upload attack!\n";
}

echo 'Here is some more debugging info:';
print_r($_FILES );

print "</pre>";

?>

izbacuje sledecu gresku:
-----------------------

Warning: Unable to create '/proba/Microphone%2020.gif': No such file or directory in c:\apache\htdocs\proba\index.php on line 9

Warning: Unable to move 'C:\WINDOWS\php16C.tmp' to '/proba/Microphone%2020.gif' in c:\apache\htdocs\proba\index.php on line 9
Possible file upload attack!
Here is some more debugging info:Array
(
[userfile] => Array
(
[name] => Microphone%2020.gif
[type] => image/gif
[tmp_name] => C:\WINDOWS\php16C.tmp
[size] => 6664
)

)

zanima me samo, kada radim na localhost-u, da li moram da putanu direktorijuma odredjujem sa kosom crtom na pocetku, recimo "/localhost/direktorijum/" ili mu kosa crta i localhost uopste ne trebaju, recimo "direktorijum", ili pak "/direktorijum/" ili je sve jedno... ?????

malo me buni i 'tmp_name', da li ja treba da odredim putanju do temp direktorijuma na apache-ovom serveru ili to sam kod radi ... ???
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl27.11.2005. u 00:32 - pre 181 meseci
@JaHvram
You don't have permission to access -> Prebacuje te zato sto nemas dozvolu za pristup !~!!

folder upload napravi u direktorijum gde se nalazi scripta upload.php !!

Ako je folder izavan direktorijuma upload.php onda ides ovako

../upload/
../../uplload/
itd...


zero_83


Kod tebe je problem sto nisi podesi dobro upload direktorijum !!!

Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.internet.krstarica.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl27.11.2005. u 02:13 - pre 181 meseci
Kako je moguce da nemam dozvole kad je Windows, administrator sam, ... a /upload/ folder je u istom folderu gde i upload.php
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

frroggy
Novi Sad

Član broj: 26282
Poruke: 86
*.www.dial-up.TeamNET.ws.



Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl27.11.2005. u 18:44 - pre 181 meseci
opet uopšten pojam :
Citat:
$uploaddir = 'direktorijum upload foldera';


Zašto brate ne napišeš lepo:
Code:
$uploaddir = "/upload/";


Ako sam te razumeo kako treba ti imaš direktorijum "upload" u istom direktorijumu gde ti je i upload.php skripta. u tom slučaju izbaci prvi slash:

Code:
$uploaddir = "upload/";



P.S.
Sad videh ovo:
Citat:
in c:\apache\htdocs\proba\index.php on line 9

a ti rece da je skripta upload.php?

 
Odgovor na temu

[email protected]
Dubrovnik

Član broj: 69050
Poruke: 15
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl28.11.2005. u 11:18 - pre 181 meseci
I ja imam sličan problem, ovo je dio koda :

<form enctype="multipart/form-data" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>" method="post">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="524288">
<fieldset><legend>Ispuni formicu da bi mogao uplodati slikicu!</legend>
<p><b>File:</b> <input type="file" name="upload" /></p>
<p><b>Description:</b> <textarea name="description" cols="40" rows="5"></textarea></p>
</fieldset>
<div align="center"><input type="submit" name="dodaj" value="dodaj" /></div>
</form>
<?
if (isset($_POST['dodaj'])) {
require_once('connect.inc.php');
function escape_data ($data) {
global $dbc;
if (ini_get('magic_quotes_gpc')) {
$data = stripslashes($data);
}
return mysql_real_escape_string(trim($data), $dbc);
}
//kraj escape funkcije
if (!empty($_POST['description'])) {
$d = escape_data($_POST['description']);
}else{
$d = ' ';
}
//dodavanje u bazu
$query = "INSERT INTO uploads (file_name, file_type, description, upload_date) VALUES ('{$_FILES['upload']['name']}';
'{$_FILES['upload']['size']}', '{$_FILES['upload']['type']}', '$d', NOW())";
$result= @mysql_query($query);
if($result) {
$extension = explode ('.', $_FILES['upload']['name']);
$uid = mysql_insert_id();
$filename = $uid . '.' .
$extension[1];
//kopira file na novu lokaciju na serveru
if(move_uploaded_file($_FILES['upload']['tmp_name'], "../uploads/$filename")) {
echo '<p>Uplodali smo slikicu!</p>';
}else{
echo '<p><font color="red">Nisam uspio uplodati slikicu, dogada se!</font></p>';
$query = "DELETE FROM uploads WHERE upload_id = $uid";
$results = @mysql_query($query);
}
} else {
echo '<p><font color ="red">Nisam uspio uplodat sliku zbog system errora. Sorry!</font></p>';
}
mysql_close();
}
?>

nisam sigurna da li sam na pravo mjesto ubacila folder uploads, stavila sam ga gdje je i index.php, ali sam napravila tablicu i u mysql sa istim nazivom, sad me muci sto mi izbacuje gresku da nije uplodao sliku zbog systm errora! Please help me! Moram dovrsit projekt, a ne znam kako!
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl28.11.2005. u 11:39 - pre 181 meseci
Evo vako mi radi ta tvoja sctipta:

Code:

if(move_uploaded_file($_FILES['upload']['tmp_name'], "../uploads/".$_FILES['upload']['name'])) {



TJ

Code:

// Ovo ti nije potrebno
$filename = $uid . '.' .$extension[1];

// sto bi u svako slucaju trebalo da bude kako i ovo:

$filename = $extension[0].".".$extension[1];

// Naravno
$_FILES['upload']['name']



[Ovu poruku je menjao sale83 dana 28.11.2005. u 12:48 GMT+1]
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl06.12.2005. u 20:32 - pre 181 meseci
E ljudi, ja iskopirao samo ono iz PHP manual-a i RADI :D

Evo u attachmentu skripte koja (kod mene) radi!
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl06.12.2005. u 21:51 - pre 181 meseci
Citat:
$extension = explode ('.', $_FILES['upload']['name']);
$uid = mysql_insert_id();
$filename = $uid . '.' .
$extension[1];


Aha, hoce... za slika.dva.jpeg ti vraca dva (mozes u imenu fajla da imas koliko hoces tacaka)

Citat:

$extension = $_FILES["upload"]["type"];


i BTW sve proveri pre UPDATE ili INSERT INTO upita, ne ovako... tako ja mogu 2Mb ZIP da ti uploadujem na server...

Dakle, ime fajla mozes da ne diras, ili, sto sam ja uradio, da resamplujes sliku (probajte upload zipova preimenovanih u jpg na mom sajtu - nece) a $extension ti sluzi da proveris tip fajla npr image/jpg, image/png, image/gif, image/jpeg

[Ovu poruku je menjao bojan_bozovic dana 06.12.2005. u 22:54 GMT+1]
 
Odgovor na temu

X.X.X.X
Croatia

Član broj: 40873
Poruke: 414
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 340605144


Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl17.12.2005. u 17:48 - pre 180 meseci
Zanima me da li se to sta ljudi upload-aju može odma direktno ubaciti na stranicu,skinia sam sve ove skripte i one prebacuju u folder kako napraviti da prebacuje na stranicu direktno???

Ako mi netko može pojasnit ovu stvar:

1.Piše da folderu dodijelim CHMOD 777 di to treba staviti i naznaciti????
DOBRA RIJEČ I PIŠTOLJ OTVARAJU SVAKA VRATA!
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl17.12.2005. u 18:09 - pre 180 meseci
@XXXX

CHMOD-ujes iz FTP programa (*FTP)
 
Odgovor na temu

X.X.X.X
Croatia

Član broj: 40873
Poruke: 414
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 340605144


Profil

icon Re: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl17.12.2005. u 18:48 - pre 180 meseci
A kako napraviti da kad netko nesto upload-a da to direktno ide na stranicu npr. slike i opis
DOBRA RIJEČ I PIŠTOLJ OTVARAJU SVAKA VRATA!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako da posetioci sajta upload-uju neki fajl

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8422 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.