Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Greska (ASP forum)

[es] :: Visual Basic 6 :: Greska (ASP forum)

[ Pregleda: 2940 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Daut

Član broj: 8284
Poruke: 7
*.verat.net



Profil

icon Greska (ASP forum)14.02.2003. u 10:11 - pre 234 meseci
Microsoft JET Database Engine error '80004005'

Unspecified error

inc_header.asp, line 114

---

Ovo mi javlja IE kada pokusam da otvorim forum...

Line 114 je:

end if

set my_Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
my_Conn.Open strConnString

if (strAuthType = "nt") then
call NTauthenticate()
if (ChkAccountReg() = "1") then
call NTUser()
end if
end if

---

U cemu je problem? Ne poznajem asp dovoljno dobro...moze li neko da mi pomogne? Zahvaljujem!
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Greska (ASP forum)16.02.2003. u 09:59 - pre 234 meseci
Kako izgleda connection string? I jos neki detalj o bazi itd itd?
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Daut

Član broj: 8284
Poruke: 7
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: Greska (ASP forum)17.02.2003. u 20:48 - pre 234 meseci
Pronasao sam gresku...bila je do glupavog servera. Sada je sve OK sto se tice toga.

Medjutim imam novi problem.....kako da u asp-u ukljucim encoding Central European (Windows)? Znam da mogu manuelno da izaberem encoding iz IE, ali da li mogu da u asp ubacim neki kod koji ce to sam raditi?

Hvala.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Greska (ASP forum)17.02.2003. u 22:56 - pre 234 meseci
Pogledaj malo forum 'Web dizajn', tamo je dosta raspravljano o tome (imas i pretragu).
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Daut

Član broj: 8284
Poruke: 7
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: Greska (ASP forum)17.02.2003. u 23:24 - pre 234 meseci
Pa znam, ali koliko sam citao, tamo je iskljucivo kod koji se koristi za html. Mene interesuje ASP.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Greska (ASP forum)18.02.2003. u 01:03 - pre 234 meseci
Sta ti to znaci -- hocu ASP a ne HTML???

Nije valjda da bi hteo nesto poput:

<%response.write ("<meta http-equiv=""Content-Type"" content=""text/html; charset=windows-1250"">")%>

sto je isto kao i da si odradio cist html..

Da li uopste razumes sta pitas? Mozda da malo pogledas sta je ASP a sta HTML i kako se koriste ZAJEDNO..

pozdrav :)
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Daut

Član broj: 8284
Poruke: 7
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: Greska (ASP forum)18.02.2003. u 02:14 - pre 234 meseci
Prijavljuje mi HTTP 500 Internal server error...

Html znam...i meta kod sam znao, ono sto ja ne znam su asp i integracija html-a i asp-a. Ono sto meni treba je jednostavno, da moja latinicna slova sa kukicama budu normalna, a ne nekakvi hijeroglifi :(

Dakle, ako ti nije problem...kazi mi sta tacno da uradim, koji kod treba da unesem, gde tacno treba da stoji i sve slicno, da bi sve bili ispravno i da mi ne bi prijavljivao gresku?

Nemam vremena da jurim tako nesto sada. Ako znas sta je moj problem, pomagaj, ako je moje pitanje glupo i ne mozes da odgovoris na njega, zao mi je.

Hvala.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Greska (ASP forum)18.02.2003. u 03:15 - pre 234 meseci
Dakle..

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
...
ne mogu da verujem da su ljudi toliki gotovani. Pa zar je tesko otvoriti neki sajt i onda pogledati source stranice da vidis gde se tag nalazi...ccc

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+164 Profil

icon Re: Greska (ASP forum)18.02.2003. u 03:30 - pre 234 meseci
I šta rešavate čoveku problem tako što mu savetujete da stavi WINDOWS-1250 CHARSET NA SAJT??

Pa bolje da ste ga opsovali nego to da mu predložite.

Stavi UTF-8 i ne slušaj šta ti oni pričaju. Mnogo je razloga za, toliko se već pričalo o tome na ovom forumu, da je stvarno glupo da sve to ponavljam sada.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Greska (ASP forum)18.02.2003. u 04:29 - pre 234 meseci
Daj ne drami Gojko i ne prodaj pamet..
Za slucaj da nisi video:
Citat:
Pogledaj malo forum 'Web dizajn', tamo je dosta raspravljano o tome (imas i pretragu).


1250 mu je dato jer je trazio to - a lepo sam ga uputio na Web Dizajn forum.. Njemu je veci problem sto ne razume bas najbolje ASP-HTML odnos izgleda. Ni meni ne pada na pamet da mu objasnjavam kad vec i sam moze da svrati do pomenutog foruma.

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Daut

Član broj: 8284
Poruke: 7
217.26.67.*



Profil

icon Re: Greska (ASP forum)18.02.2003. u 09:56 - pre 234 meseci
Ma moj problem je sto sve hocu da naucim sam, a u programiranju je to nemoguce:)

Ipak, uspeo sam da shvatim sta si sve vreme pokusavao da mi objasnis i ukapirao sam tu vezu izmedju html-a i asp-a.

Response.Write "<meta http-equiv=""Content-Type"" content=""text/html; charset=windows-1250"">" & vbNewline

Ovo je u stvari ono sto mi je trebalo da ne bi morao manuelno u svaku stranu da ugradjujem posebno meta kod html-a, vec da mi inc_header.asp odradjuje to za sve strane.

Dakle, zahvaljujem ti se na pomoci i strpljenju degojs!

Gojko, zaista moj problem nije bio u charsetu koji cu da koristim, nego u tome kako da ga koristim, bas kako ti je degojs i rekao. Ipak, zahvaljujem se i tebi sto si mi savetova da koristim UTF-8. :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Greska (ASP forum)

[ Pregleda: 2940 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.