Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sta nevalja u ovom SQL-u?

[es] :: Visual Basic 6 :: Sta nevalja u ovom SQL-u?

[ Pregleda: 4122 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Seba

Član broj: 12127
Poruke: 31
*.bl.pttrs.net



Profil

icon Sta nevalja u ovom SQL-u?26.04.2004. u 15:14 - pre 215 meseci
Con objekat je konekcija. Poruka koju dobijam je "You must use an updateable query.". Greska je na sledecoj liniji:

Code:

Con.Execute "INSERT INTO Temp (UserName, Pitanje, Odgovor, BrojAnkete) _
VALUES('" & UserId & "'," & (TrenutnoPitanje - 4) & ",'" & _ 
Request.QueryString("O1") & "', " & BrojAnkete & ")"


Vidi li iko neku gresku ovdje?
Kada koristim Con.Execute na bilo kojpj ASP stranici dobijam istu gresku.
I anketa i forum su nekada radili savrseno sa ovim kodom ali posijle par mjeseci dobijam gresku na ovoj liniji. Otidjite na stranicu www.ocinfo.rs.ba i izaberite forum,
pokusajte da postavite neku temu ili rasprevu na temu i izaci ce ova greska.

Pocinjem da gubim nadu.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?26.04.2004. u 15:53 - pre 215 meseci
Najverovatnije su permissioni problem. Proveri permissione, a ako ne pomogne probaj na googleu ili pogledaj ovo

 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1337
*.as2532.sol.superonline.com



+103 Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?26.04.2004. u 20:26 - pre 215 meseci
Kako si otvorio konekciju? Cini mi se (pricam napamet) da treba da postavis "cursorlocation=3" pri otvaranju konekcije ka bazi.
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

Seba

Član broj: 12127
Poruke: 31
*.bl.pttrs.net



Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?27.04.2004. u 14:13 - pre 215 meseci
Code:

<OBJECT id="Con" PROGID="ADODB.Connection" RUNAT="server" VIEWASTEXT> </OBJECT>
strSQL = "SELECT * FROM PiO"
Con.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver {*.mdb}}; DBQ=" & Server.MapPath("DB\Anketa.mdb") & ";DSNFILE=" & Server.MapPath("DB\Baza.dsn")
rsAnketa.Open strSQL, Con, 0, 1, 1


rsAnketa je Recordset.
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1337
*.as2532.sol.superonline.com



+103 Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?27.04.2004. u 17:10 - pre 215 meseci
Citat:
Seba:
Code:

<OBJECT id="Con" PROGID="ADODB.Connection" RUNAT="server" VIEWASTEXT> </OBJECT>
strSQL = "SELECT * FROM PiO"
Con.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver {*.mdb}}; DBQ=" & Server.MapPath("DB\Anketa.mdb") & ";DSNFILE=" & Server.MapPath("DB\Baza.dsn")
rsAnketa.Open strSQL, Con, 0, 1, 1



Ovde mi je nesto cudno, mislim da imas visak parametre u liniji gde otvaras recordset. Ja koristim ovakvu sintaksu
Code:

rs.open strSQL, Conn, 3, 3

mada povezujem se na SQL server, a ne na access bazu. Probaj moj kod mozda uspe

Jos jedno pitanje sta ce ti onaj deo sa DSNFILE? ne secam se da sam ga koristio kad sam se povezivao na access bazu. Pogledacu kuci koji sam string koristio za povezivanje na access pa cu javiti veceras.

Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

impact
Vladimir Golušin
Kikinda

Član broj: 2517
Poruke: 112
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?27.04.2004. u 17:13 - pre 215 meseci
Definitivno je problem sa dozvolama pisanja na disku.
Dodeli korisniku IUSR_IMERACUNARA (gde je IMERACUNARA naziv servera tj. tvog kompa) Read-Write-Modify.
 
Odgovor na temu

Seba

Član broj: 12127
Poruke: 31
*.bl.pttrs.net



Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?28.04.2004. u 14:02 - pre 215 meseci
Ovaj dodatak za DSNFILE sam nasao negdje na Microsoft-ovom sajtu gdje oni preporucuju da se doda ovaj dio stringa na konekciju jer, kako oni kazu, server moze da se izgubi u nekom trenutku i da ne zna gdje je baza podataka. U svakom slucaju sa ili bez tog dodatka anketa mi radi isto.

Code:

rsAnketa.Open SQL, Con, 3, 3


ne pomaze.
Recordset ima 5 parametara: [Source], [ActiveConnection], [CursorType], [LockType] i Options

U Administraciskim alatima, u Internet Services Menager-u pa u dijalogu Home Directory podesavaju se dozvole za pisanje-citanje.
Kod mene je podeseno da mogu da citam i pisem.
A kako da dodelim korisniku IUSR_IMERACUNARA. Nisam se nikad susreo sa tim.
I da ponovim, ovo je sve savrseno radilo nekada.
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1337
*.as2532.sol.superonline.com



+103 Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?28.04.2004. u 14:53 - pre 215 meseci
Ako ništa nisi menjao onda ti se cela Web prezentacija nalazi u c:\inetpub\wwwroot\<naziv sajta> u okviru tog direktorijuma nadji tvoju bazu i na properties stavi da EVERYONE imaju full pristup. Možda nije baš 100% tehnički ispravno, ali takođe 100% radi.
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

impact
Vladimir Golušin
Kikinda

Član broj: 2517
Poruke: 112
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?28.04.2004. u 15:55 - pre 215 meseci
Evo malo detaljnije:
- Klikni na direktojum gde se nalazi baza desnim dugmetom miša
- Na kartici Security klikni na dugme Add...
- U gornjem delu prozora sa liste izaberi IUSR_??? (gde je ??? ime tvoje mašine)
- Klikni na dugme Add da bi ga dodao u donju listu, a potom OK da bi potvrdio izmene
- Selektuj korisnika kojeg si upravo dodao (Internet Guest Account), a potom
- u prozoru Permissions selektuj Modify, Read & Execute, Read i Write
- na kraju OK da potvrdiš izmene.

P.S. Ova podešavanja važe za Windows 2000 Professional, mada milsim da su razlike neznatne za XP...
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.info-net.co.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?28.04.2004. u 20:19 - pre 215 meseci
- Ako radis iz dreamweavera manuelno iskopiraj bazu u wwwroot folder
- probaj da se konektujes pomocu ODBC drivera da vidis mozda nesto ne valja sa bazom.
- ako ti je db direktorijum na rootu onda dodaj Server.MapPath(\db\baza.mdb)
 
Odgovor na temu

Seba

Član broj: 12127
Poruke: 31
*.bl.pttrs.net



Profil

icon Re: Sta nevalja u ovom SQL-u?04.05.2004. u 15:57 - pre 215 meseci
Svaka cast, UISR_??? je resenje.
Hvala na trudu.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Sta nevalja u ovom SQL-u?

[ Pregleda: 4122 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.