Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

funkcija setjmp()

[es] :: C/C++ programiranje :: funkcija setjmp()

[ Pregleda: 2584 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mare34
Marko Novakovic
Web Developer
Westum
Belgrade

Član broj: 30613
Poruke: 124
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon funkcija setjmp()12.08.2006. u 21:31 - pre 183 meseci
Zanima me na osnovu cega int setjmp(jmp_buffer) vraca vrednost funkcije?
Kada vraca 0 a kad nesto drugo?
 
Odgovor na temu

kime1
Srbija

Član broj: 13275
Poruke: 939
*.beobug.com.



+2 Profil

icon Re: funkcija setjmp()13.08.2006. u 00:42 - pre 183 meseci
ukucaj u google, sve će ti se razjasniti...

0 vraća kada se zapravo ona izvršila, a !=0 kada se "završila" longjmp(), koja se ne završava ustvari, nego vraća kontekst koji je poslednji sačuvan (od te niti?!) pomoću setjmp(). (kada se restaurira pc koji je sačuvan na instrukciju posle setjmp() )...

nije mi jasno da li čuva kontekst niti samo, ili procesa, odnosno gde se zapravo najčešće koristi ?
 
Odgovor na temu

skijash
Nikola Petrović
Software engineer, Vast.com
BG

Član broj: 8511
Poruke: 344
*.wireless.org.yu.

Sajt: www.mafiamotorsport.org


+2 Profil

icon Re: funkcija setjmp()13.08.2006. u 08:27 - pre 183 meseci
Čuva kontekst niti - sve programski dostupne registre. Koristi se kod promene konteksta (naravno).
...:::|skijash|:::...
www.beoprint.rs ::: www.mafiamotorsport.org
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: funkcija setjmp()

[ Pregleda: 2584 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.