Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

dbGrid

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: dbGrid

[ Pregleda: 3709 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.dialup.blic.net

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon dbGrid14.08.2001. u 19:06 - pre 257 meseci
E vec me nervira ;) (stavio sam valjda takav flag)
Imam obican dbGrid koji je povezan preko datasourcea na ttable i tako sve to na ODBC alias koji se opet kaci an mySQL bazu.
I kad pokrenem aplikaciju dobijem fino podatke u gridu i ladno mogu kursorima da se skrolujem preko citavog grida.
EEEEe problemi nastaju ako pokusam da skrolujem taj grid sa Vertical scrool barom. Onda se skoro sve izmjesa .. ode gore - dole .. jednostavno lista se "zarotira" i vise nije A na pocetku vec recimo R a A je negdje na dnu ..
koristim indexe ili bez indexa svejedno ..
Jel' ko ima iskustva ??

E sad environment..
Delphi 5 + Update Pack 1
mySQL Win 3.23.39a
ODBC for WinNT/2000 2.50.37
Windows 2000 professional Service Pack 1,2


:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

Plamenko

Član broj: 510
Poruke: 36
*.12.EUnet.yu



Profil

icon Re: dbGrid16.08.2001. u 17:44 - pre 257 meseci
Problem je moguce da ti se javlja iz vise razloga (bug u 2000-ci, nekompatibilnost softvera itd. ... ). Da li si probao da posle svakog skrolovanja grida uradis refresh za tabelu :
Table1.Refresh(); // Tako nesto.
a to smestis u dogadjaj AfterScrol za tabelu na koju si prikacio grid.
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.dialup.blic.net

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: dbGrid17.08.2001. u 11:58 - pre 257 meseci
Citat:
Plamenko je napisao:
Problem je moguce da ti se javlja iz vise razloga (bug u 2000-ci, nekompatibilnost softvera itd. ... ). Da li si probao da posle svakog skrolovanja grida uradis refresh za tabelu :
Table1.Refresh(); // Tako nesto.
a to smestis u dogadjaj AfterScrol za tabelu na koju si prikacio grid.:)


Nisam jos probao na drugim windowsima ali mislim da nije do toga mada nije iskljuceno. Javim kad probam. Medjtuim ....za ovaj refresh .. da to nece biti malo sporo ??
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

Plamenko

Član broj: 510
Poruke: 36
*.22.EUnet.yu



Profil

icon Re: dbGrid21.08.2001. u 00:22 - pre 256 meseci
Pa to koliko ce da bude sporo zavisi od toga kolika je tabela i kolika ce da bude(u principu upravu si nije bas najzdravije resenje ), ali to mi je prvo palo na pamet. Ako smislim nesto lepse javljam .
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.dialup.blic.net

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: dbGrid21.08.2001. u 17:26 - pre 256 meseci
Citat:
Plamenko je napisao:
Pa to koliko ce da bude sporo zavisi od toga kolika je tabela i kolika ce da bude(u principu upravu si nije bas najzdravije resenje :) ), ali to mi je prvo palo na pamet. Ako smislim nesto lepse javljam ;) .


OK. Vec sam znao da je suluda ideja;) ali sam probao
Kad skrolujes misem na scroll baru OK je ,..ali ako ides kursorom
e to je vec sa 20 rekorda ... uzas;))0
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: dbGrid22.08.2001. u 00:57 - pre 256 meseci
Citat:
misk0 je napisao:

OK. Vec sam znao da je suluda ideja;) ali sam probao
Kad skrolujes misem na scroll baru OK je ,..ali ako ides kursorom
e to je vec sa 20 rekorda ... uzas;))0


Po mom iskustvu .na velikim bazama izbegavam DBGrid....Radije uzmem obican Grid i napravim u pozadini svoju kontrolu podataka....tj. napravim neku vrstu kesha....jer dok on procita sa HDD prodje dosta vremena...
Kako ti baza bude rasla osetices sa DBGridom velika usporenja...

Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.dialup.blic.net

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: dbGrid23.08.2001. u 16:43 - pre 256 meseci
doomed je napisao:
Citat:


Po mom iskustvu .na velikim bazama izbegavam DBGrid....Radije uzmem obican Grid i napravim u pozadini svoju kontrolu podataka....tj. napravim neku vrstu kesha....jer dok on procita sa HDD prodje dosta vremena...
Kako ti baza bude rasla osetices sa DBGridom velika usporenja...


E kako mislis sa diska. Nije vazno gdje se baza nalazi. Ali ne baza kao DBF ili paradox fajlovi, vec DB server, u ovom slucaju mySQL, tako da ne vidim gdje bi bilo sporo ...
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

Plamenko

Član broj: 510
Poruke: 36
*.25.EUnet.yu



Profil

icon Re: dbGrid28.08.2001. u 14:08 - pre 256 meseci
Citat:
misk0 je napisao:

OK. Vec sam znao da je suluda ideja;) ali sam probao
Kad skrolujes misem na scroll baru OK je ,..ali ako ides kursorom
e to je vec sa 20 rekorda ... uzas;))0


Pa i nije toliko suluda ideja.Nije tako sporo kao sto smo mislili.Proverio sam u knjizi "Delphi 5 Developer's Guide" i tamo kazu da Refresh() nije bas spora i da se koristi bas u slicnim prilikama.Probaj da napravis nesto slicno i za kursore.
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.dialup.blic.net

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: dbGrid28.08.2001. u 14:56 - pre 256 meseci
Citat:
Plamenko je napisao:


Nije u pitanju koliko je losa ili dobra ;)
probao sam covjece
;)
sporooo ocajno sporo
jer scrool radi i za kursore i za misha

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

Plamenko

Član broj: 510
Poruke: 36
*.25.EUnet.yu



Profil

icon Re: dbGrid30.08.2001. u 09:14 - pre 256 meseci
Citat:
misk0 je napisao:
Nije u pitanju koliko je losa ili dobra
probao sam covjece

sporooo ocajno sporo
jer scrool radi i za kursore i za misha


aaaaaaa...
E pa onda ili poslusaj doomed-a:
Citat:
doomed je napisao:

Po mom iskustvu .na velikim bazama izbegavam DBGrid....Radije uzmem obican Grid i napravim u pozadini svoju kontrolu podataka....tj. napravim neku vrstu kesha....jer dok on procita sa HDD prodje dosta vremena...
Kako ti baza bude rasla osetices sa DBGridom velika usporenja...

ili kupi jacu masinu.




 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.dialup.blic.net

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: dbGrid31.08.2001. u 01:07 - pre 256 meseci
Citat:
Plamenko je napisao:

aaaaaaa...
E pa onda ili poslusaj doomed-a:

ma ne moram da sad izmisjlam toplu vodu
Nisam siguran, ali mislio sam da sam nasao rijesenje
postoje Zeos komponente za pristup bazi bez BDE ili ADO ..
www.zeoslib.org mozete da skinete
i rade stvar bez tih borlandovih bugova..


Citat:
doomed je napisao:
ili kupi jacu masinu. ;)


Cek cek ..
PIII na 800 sa 256 MB rama ?? treba nesto jace?
Dual Xeon za POS ili tako nesto ??;))
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
*.mol.com.mk

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: dbGrid12.09.2001. u 21:04 - pre 256 meseci
hmmm ... batali MyODBC ... mozes sve funcije iz DLL-a koristiti ...

a isto imas i finu komponentu za delphi ... koja radi direkt preko winsock
i je totalno MySQL-ova

bar ja nisam imao problema sa iste ....

www.productivity.org/projects/mysql/

TmySQLclient je fenomenalan ... probaj
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: dbGrid

[ Pregleda: 3709 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.