Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Time, dataBase, VB.net???

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Time, dataBase, VB.net???

[ Pregleda: 1903 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Time, dataBase, VB.net???12.02.2003. u 00:24 - pre 206 meseci
U g sam do guse...
Imam ovakav zahtev. Radim neki izvestaj. U formularu u koji se unose parametri na osnovu kojih ce biti izabrani podatci imam DateTimePicker koji sluzi za izbor datuma i listBox iz kog se bira vreme od 00:00 do 23:00 (samo celi sati). Ako u bazi postoji podatak koji je zapisan tacno u to vreme ,dakle u ceo sat koji je izabran on mu se prikazuje ako ne (ovde pocinje pesma) prikazuje mu se najblizi podatak u +-30min. Dakle ako je izabrano vreme 17:00 a nema ga kao takvog u bazi treba da se prikaze vreme najblize ovom a da je u intervalu od 16:30 do 17:30. Ja sam vec pokusavao nesto ali najblize sto sam uspeo je da prikazem najblize vreme pre 17:00 ili najblize posle 17 a nikako da uporedim i vremena pre i vremena posle i da od svih njih izaberem najblize.
Ko sto rekoh u frci sam, vec nekoliko noci ne spavam... poceo sam da ne prepoznajem svoj projekat maloGledam, Gledam pa se cudim sta mi je ovo otkud ovo tu... Ako se neko sreo sa ovakvim zahtevom bio bih mu prezahvalan da mi pomogne.
Ne mora niko da mi pise kod, samo da mi kaze glavno KaKo?
(Otprilike zadnja stvar koja valja sto sam uradio je izbor intervala +-30 od zadatog vremena, dakle sad mi treba da od ovih odredim najblize(negde u ovih sat vremena ima 20, negde 1 zapis))
Hvala sto ste procitali do kraja.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Time, dataBase, VB.net???12.02.2003. u 05:30 - pre 206 meseci
Problem je vise SQL nego .NET. Ako nema rezultata za tacno vreme (u nasem primeru koji sledi - 11:00) onda izvrsis recimo sledeci upit:

SELECT datum FROM Table1
WHERE
(HOUR(datum)=10 OR HOUR(datum)=11)
AND
(MINUTE(datum)<=30);

cime dobivas sve zapise koji u polju 'datum' imaju upisano vreme 10:30-11:30.

Zatim jednostavno pronadji ono koje je najblize.. postoje funkcije za sabiranje/oduzimanje vremena u .NETu tako da ne bi trebalo da je problem (verovatno moze da se odradi i odmah u odradi u SQLu oduzimanjem a zatim trazenjem MIN).
Ovo je za Access. Primer je jednostavan tako da ne bi trebalo biti problema za prevodjenje u ostale baze ;)

pozdrav
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: Time, dataBase, VB.net???12.02.2003. u 06:27 - pre 206 meseci
Ej mozda sam nejasno pitanje postavio al mislim da nisam ...
ne treba mi da prikazem sve podatke u tom intervalu vec samo jedan najblizi trazenom. ako npr. imam ovakve zapise: 17:31, 17:45, 18:01, 18:22. a nema 18:00 ja mora da prikazem 18:01 a ako u tih sat vremena imam: 17:31, 17:34, 18:29 onda prikazuje 17:34. Ovo nisam uspeo nigde da nadjem...
I meni je zahtev cudan al imam na poslu dva naucnika sto po ceo dan gledaju kako drugi rade to sto mi radimo i kazu to ovako, ovo ovako, a ja moram to da da radim jer sam zadnja rupa na svirali. Sad, sto to sto oni gledaju radi 20 ljudi a ovo nase ja i Sale, to njih zabole.
Molim vas PROCITAJTE SVE RED PO RED.
Ko sto se vidi najmanja stvar ovde je da se izabere interval od +-30min.
Ipak degojs hvala ti na dobroj volji i zelji da pomognes.
Mora da promenim username ako me provale da sam napisao da su naucnici ce da me teraju da mi IZVESTAJ MENJA NIVO DUNAVA posto se inace o vodostajima i radi.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Time, dataBase, VB.net???12.02.2003. u 08:40 - pre 206 meseci
Citat:
Molim vas PROCITAJTE SVE RED PO RED.


Aha. Pa dobro evo da pogledamo tvoj prvi post:

Citat:
Ne mora niko da mi pise kod, samo da mi kaze glavno KaKo?



Pa sta hoces? Lepo sam napisao kako da selektujes sve vrednosti u vremenskom intervalu, a zatim mozes jednostavno da pronadjes koja je najbliza tacnom vremenu, ali to sam vec objasnio.
Ili malo poradi na SQLu... reeecimo ovako:

SELECT autoid,datum
FROM table1
WHERE
ABS(datediff("n",#28-Feb-1972 10:00:00#,datum)) =
(
SELECT MIN ( ABS(datediff("n",#28-Feb-1972 10:00:00#,datum)) )
FROM table1
WHERE
ABS(datediff("n",#28-Feb-1972 10:00:00#,datum)) <=30
)

sto, u accessu, radi tacno ono sto tebi treba. U primeru trazimo vreme 10:00:00 (stavio sam i datum, zlu ne trebalo:), a ako ga nema dobicemo prvi najblizi zapis (vremenski), recimo 10:01:22.. (u granicama +/- 30 min). Izraz bi valjalo malo srediti, ali eto bas necu :-)))

Kolona 'datum' je tipa date/time, dakle i datum i vreme su tu.
ABS() - apsolutna vrednost
"n" u DateDiff funkciji znaci da dobivamo razliku izmedju dva vremena u minutama..

Onaj prvi post ima gresku, ali forum nece pa nece da prihvati izmenu a ja odustajem te odo da spavam ;) Glavno da nas admin svakih par dana postuje kako je M$ dobio F negde pfffffff


pozdrav ;)
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: Time, dataBase, VB.net???12.02.2003. u 12:56 - pre 206 meseci
Izvini...
Nisam mogao da pristupim forumu a na mail mi je stigao samo deo do sql naredbe
SELECT datum FROM Table1
WHERE
(HOUR(datum)=10 OR HOUR(datum)=11)
AND
(MINUTE(datum)<=30);
sto sam vec sam razumeo.
I kad sam postavio drugi post nisam obratio paznju posto sam mislio da je onako kako pise u mailu a i kod ucitavanja svake naredne strane prvo mi na dve strane strane izlista greske pa onda na kraju prikaze ostatak.
A i treba mi deset puta da kliknem pa da se vracam na prethodnu stranu da postavim post, a veza mi stalno puca pa sam zurio sa pisanjem.
U svakom slucaju hvala ti!
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Time, dataBase, VB.net???12.02.2003. u 16:15 - pre 206 meseci
Ma znam.. ja sam 10 minuta nakon prvog posta napisao ovaj drugi SQL upit i hteo da izmenim post (posto je ionako netacan ;) ali nece pa nece.. tek kada sam isao na spavanje (3 i po sata kasnije:) uspeo sam da postujem novu poruku, ali cak ni tada nisam mogao da izmenim prvi post i ispravim gresku u SQL-u..
Ne znam sta je reci nego da ovakav rad foruma donosi vise nerviranja nego bilo cega drugog --- pogotovo kada zelis nekom da odgovoris na pitanje i sve mi se cini da cu mnogo redje posecivati ES (dok se nesto ne promeni) posto zaista imam sve manje zivaca da gledam brojne PHP/mySQL greske svaki put kada dodjem ovamo.. Jednom nedeljno ce biti sasvim dovoljno i to iskljucivo forumi koje moderisem.

Katastrofa.

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: Time, dataBase, VB.net???13.02.2003. u 04:57 - pre 206 meseci

E hvala ti jos jednom zavrsio sam svoj deo... sto bi se reklo radi bez greske, peva.
Sad idem na zasluzeno spavanje...
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Time, dataBase, VB.net???13.02.2003. u 06:21 - pre 206 meseci
Sto bi rekli ovi ovde: you're welcome.
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Time, dataBase, VB.net???

[ Pregleda: 1903 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.