Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brojac klikova na sliku???

[es] :: PHP :: Brojac klikova na sliku???

[ Pregleda: 2762 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

covjek

Član broj: 57905
Poruke: 8
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Brojac klikova na sliku???06.08.2006. u 01:33 - pre 201 meseci
Imam na sajtu nek slike i zelio bih postaviti brojac klikova, znaci svaki puta kada netko klikne odredjenu sliku da se odbroji i da se konacni zbroj klikova za tu sliku odmah prikaze na stranici. Volio bih da bude nesto jednostavno da se sprema u tekst fajl, ne u MySQL. Molio bih ako tko ima primjer ili kakav link da me uputi.
Srdacan pozdrav!
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.beobug.com.



+26 Profil

icon Re: Brojac klikova na sliku???06.08.2006. u 19:04 - pre 201 meseci
1. Odes na hotscripts.com i skines skriptu za to i gotovo



2. Teza varijanta ( pronalazenje tople vode ukljuceno ) link treba da ti je tipa index.php?img=1 za neku sliku i i sad lepo kad neko klikne ti preuzmes kojju je sliku kliknuo, otvoris bazu ( txt ako hoces ) uvecas za tu sliku za 1 i to je to :) onda samo heder postavis na tu sliku
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

covjek

Član broj: 57905
Poruke: 8
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Brojac klikova na sliku???06.08.2006. u 21:29 - pre 201 meseci
Hvala na odgovoru! Hotscripts sam sav prekopao, nista prikladno, jednostavno nisam nasao. I Guglao sam trazeci rjesenje ali nista, sve komplicirane skripte koje nisu za ovo namijenjene vec za download brojac ili slicno.
2. varijanta, eh kad bih to znao izvesti, php mi nije jaca strana.
Zahvaljujem na svakoj daljnjoj pomoci!
 
Odgovor na temu

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.250.eunet.yu.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: Brojac klikova na sliku???07.08.2006. u 02:10 - pre 201 meseci
Code:

<?php
//count.php

$img = $_GET['img'];
if((!isset($img)) || (!(is_numeric($img))))
    die("no img");

//Otvara fajl count.txt
$file = "count.txt";
$open = fopen($file,'r');
[email protected]($open,filesize($file));
@fclose($open);

//Pravi niz (od brojeva koji se nalaze u count.txt)
$lines = explode("\n",$content);

//Proverava da li slika postoji
$diff = $img - (count($lines)-1);
if($diff >= 1)
    die("no img");

//Povecava vrednost 
$lines[$img]+=1;

//Ponovo otvara fajl za pisanje
$write = implode("\n",$lines);
$open = fopen($file,'w');
fwrite($open,$write);
fclose($open);

//Vraca sliku
header('Content-type: image/gif');

switch ($img) {
    case 0: 
        header("location: images/img0.gif");
        break;
    case 1: 
        header("location: images/img1.gif");
        break;    
        //case itd...
    default:
        die();
}
?>


Code:

//images.php
<?php
$file = "count.txt";
$open = fopen($file,'r');
[email protected]($open,filesize($file));
@fclose($open);

$lines = explode("\n",$content);

?>

<a href="count.php?img=0"><img src="images/img0.gif"></a><br>
Kliknuto <?php echo $lines[0]?> puta<br>
<a href="count.php?img=1"><img src="images/img1.gif"></a><br>
Kliknuto <?php echo $lines[1]?> puta


Mozda sam ga previshe zakomplikovao, ali lepo shljaka :)
Za svaku novu sliku, u count.txt-u, dodaj novi red.
Dodaj zashtitu da ne moze da se pristupi direktno fajlovima count.*

p0z
 
Odgovor na temu

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.250.eunet.yu.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: Brojac klikova na sliku???07.08.2006. u 02:22 - pre 201 meseci
promeni chmod na count.txt, stavi 777
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.yu.



+257 Profil

icon Re: Brojac klikova na sliku???07.08.2006. u 08:20 - pre 201 meseci
ironman, prvo - cilj foruma je da edukuje, da ideje, da ljudi nesto NAUCE, ne da da gotova resenja. Ali dobro, ako je to tvoja volja...

Drugo, samo jedno krace na brzinu:
Citat:

switch ($img) {
case 0:
header("location: images/img0.gif");
break;
case 1:
header("location: images/img1.gif");
break;
//case itd...

Zasto ne:
Code:

$fajl="images/img".$img.".gif"; // btw. sta ako covek hoce da kombinuje jpg, png i gif?
if file_exists ($fajl) header("location:".$fajl);

Mozda mi sad nije naispravniji kod, ali nije bitno... shvatio si poentu.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
212.200.24.*

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: Brojac klikova na sliku???07.08.2006. u 14:30 - pre 201 meseci
Onda strani count.php treba da se proslede 2 vrednosti.

Code:
<a href="count.php?img=0&fajl=neka_slika.jpg"><img src="images/neka_slika.jpg"></a>

img služi za brojač a fajl služi za prikazivanje slike.
Code:
$fajl = $_GET['fajl']; 
if (file_exists($fajl)) 
    header("location:".$fajl);

p0z
 
Odgovor na temu

covjek

Član broj: 57905
Poruke: 8
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Brojac klikova na sliku???07.08.2006. u 22:41 - pre 200 meseci
1r0nM4n, svaka cast, zahvaljujem se na primjeru. Radi se samo o JPG slikama tako da ce ovo posluziti svrsi.
Srdacan pozdrav!
 
Odgovor na temu

covjek

Član broj: 57905
Poruke: 8
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Brojac klikova na sliku???09.08.2006. u 23:19 - pre 200 meseci
Isprobao sam primjer od 1r0nM4n, sve radi perfektno, samo mi se pojavio jedan problem, naime, imam male slike na koje klikam i u pop-up prozoru mi se pojavi uvecana slika, i, brojac mi broji po 2, sa svakim klikom, najvjerojatnije zbog pop-upa. Dakle, kako rijesiti da broji samo jednom a ne 2 puta, jer mi se sada svaki klik racuna kao 2?
Svaka pomoc dobrodosla.
Pozdrav!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Brojac klikova na sliku???

[ Pregleda: 2762 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.