Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

<param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.0

[es] :: Flash :: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.0

[ Pregleda: 18513 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.024.05.2004. u 23:48 - pre 193 meseci
<param NAME="wmode" Value="Transparent">
Ovo nece da radi u NS 7.0.
Postoji li resenje ili je netscape bas toliko los?
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.103.eunet.yu



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.025.05.2004. u 13:08 - pre 193 meseci
Verovatno mislis na flash, ne znam da li je NS los ali znam da to jednostavno ne radi u NS a ja ne znam resenje.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.026.05.2004. u 00:44 - pre 193 meseci
Da naravno mislim na flash.
U mozili radi ali u netscape to nece da radi.
Ovo je jedno od mnogih ogorcenja koje netscape nudi!!
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.026.05.2004. u 01:25 - pre 193 meseci
Možda Netscape konta embed tag.

Pošto ovde nemam Netscape, okačio sam primer gde je postavljen parametar i u object i embed tagu, pa možeš sam da proveriš da li radi.

Ako ne radi, možda Netscape ne zna da prikaže Flash s transparencijom.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

smrda

Član broj: 10703
Poruke: 53
*.emirates.net.ae.



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.026.05.2004. u 06:02 - pre 193 meseci
Citat:
Ako ne radi, možda Netscape ne zna da prikaže Flash s transparencijom.


Ne mozda, nego sigurno. Transparencija flash-a je podrzana samo u exploreru i nema sanse da ga nateras da radi u netscape-u.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
195.252.99.*

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.026.05.2004. u 07:16 - pre 193 meseci
ajde polako.. udahni duboko, pa pročitaj ponovo.. vidiš da kažu da radi u mozili, samo ne u netscape. znači nije samo IE..

btw, izgleda da radi i u netscape 7 (sa flash 7). jedan search na google otkriva recimo ova dva linka:

http://forums.devshed.com/t131331/s.html
čovek kaže da mu proradilo sa transparencijom, samo ima neke druge probleme..

http://www.sitepoint.com/article/1089/
članak je star i površan (netačan), ali vidi prvi komentar..

e sad, kako tačno, nemam pojma, ne zanima me flash.. koga zanima, neka kopa dalje..

 
Odgovor na temu

smrda

Član broj: 10703
Poruke: 53
*.emirates.net.ae.



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.026.05.2004. u 13:29 - pre 193 meseci
Pa ti izgleda il' ne znas engleski il' nisi ni citao, tako da sledeci put bolje da ne odgovaras ako ne znas.

BTW, sto ne stavis background kao image u flash-u, tako ce sigurno da radi u svim browserima.
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.029.05.2004. u 00:30 - pre 193 meseci
Nije problem u sustini moze da se resi to sa pozadinom ali u par slucajeva gde je flash u tabeli i tabela je 100%100% i ima sliku kao pattern, flash se promenom sirine ili visine prozora krece po tabeli koja se menja sirinu i visinu ali pozadina ne!

Pitam za ovaj problem cisto iz znatizelje da li je neko provalio resenje tj. da natera flash da bude providan u netscape i mozili.

Ispravljam se za gore navedeno:"U mozili radi ali u netscape to nece da radi."

Nece ni u mozili.
 
Odgovor na temu

smrda

Član broj: 10703
Poruke: 53
*.emirates.net.ae.



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.029.05.2004. u 08:25 - pre 193 meseci
E vidis u tom razmisljanju je greska. Kad imas nesto tako onda ubacis pattern u flash i dinamicki ga tile-ujes u odnosu na Stage.height i Stage.width.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.031.05.2004. u 08:20 - pre 193 meseci
@smrda: zanimljivo... Bilo bi dobro da vidimo neki primer kao demonstraciju.

@kristian!: imam izgleda neku čudnu Mozillu u kojoj ovo radi. Kao što već rekoh, Netscape mi nije pri ruki, ali zato imam neku Operu koja otkazuje poslušnost (svi ostali kandidati su spoznali transparenciju). Pitam se samo - čemu ta transparencija?
 
Odgovor na temu

smrda

Član broj: 10703
Poruke: 53
*.emirates.net.ae.



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.031.05.2004. u 13:27 - pre 193 meseci
pattern demo swf

pattern demo fla
 
Odgovor na temu

davidov
Igor Davidov
Novi Sad

Član broj: 27526
Poruke: 2
*.ptt.yu



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.001.06.2004. u 21:02 - pre 193 meseci
ljudi - da skratim pricu:

1) TRANSPARENCIJA IMA SMISLA AKO RADITE SA LEJERIMA U WEB STRANICI

2) SAMA MACROMEDIA NE PREPORUCUJE TO ZBOG NEKOMPATIBILNOSTI
SVIH BROWSER-A

3) za transparenciju se koristi .PNG ali vec polako zastareli .GIF, flash nikako

Eto toliko od mene. Pozdrav svima!
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.38.EUnet.yu



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.002.06.2004. u 01:42 - pre 193 meseci
uh, uh, uh, sta naprica, za 2. ne znam da li ne preporucuju, ali odavno se ne vodi racuna o razlogu zasto ne preporucuju. Sto se tice 1, ne znam sta si hteo da kazes? Eureka?

Za 3. si opet omasio, GIF nije zastareo i PNG se vise koristi u poslednje vreme ali samo zbog toga sto je GIF format za cije koriscenje (misli se na softver koji cuva slike u GIF formatu) mora da se plati, za razliku od PNG, pa sve vise programa izbacuju podrsku za GIF, neki zato sto ne zele da plate, a neki iz protesta.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

davidov
Igor Davidov
Novi Sad

Član broj: 27526
Poruke: 2
*.ptt.yu



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.003.06.2004. u 00:45 - pre 193 meseci
Evo ti sta Macromedia kaze:

The following browsers currently support windowless mode:
Windows and Mac OS X
1) Internet Explorer 3 or higher (Windows)
2) Internet Explorer 5.1* and 5.2* (Macintosh)
3) Netscape 7.0*
4) Mozilla 1.0 or higher*
5) AOL*
6) CompuServe*
(* Macromedia Flash Player version 6,0,65,0 (Windows) or 6,0,67,0 (Macintosh) or higher required for this feature.); ( If windowless mode is used, performance can be affected to some degree. If fastest performance is a top priority, you may consider other design options.)

Nije me mrzelo jer sam i sam imao zahtev za ovakvim pristupom dizajnu, ali postoji 1000 drugih pristupa osim koristenja transparentnog flash-a, na primer: kada vec tako stvari stoje zasto covek ne bi koristio 100% flash ili bilo sta drugo.

STO SE TICE O TOME KO NE VODI RAZLOGA: Ako covek planira nesto komercijalno onda mora povesti razloga o kompatibilnosti i podrsci koju ima tehnologija u kojoj je odlucio da realizuje projekt! Ako ima onih koje odavno ne zanima sta Macromedia ima da kaze postoji mogucnost da oni zapravo cuju samo sebe...

STO SE TICE EUREKE: Ne, nije za mene eureka a za korisnike koji nemaju iskustva cinjenica, da li ti je sada jasno?

AH DA .GIF: ne koriscenjem ili sve slabijeim koristenjem necega dolazi do njegovog/njenog neminovnog zastarevanja. AKO JA I TI NE PRICAMO ISTIM JEZIKOM MOZDA OVO I NIJE NA ISTOM JEZIKU????????????

 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.221.eunet.yu



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.003.06.2004. u 01:05 - pre 193 meseci
PA vidi koliko si browsera nabrojao koji podrzava? Ja i ne znam da postoji neki koji nije na spisku? :-) Ovo sto si nabrojao je 99.9999% po statistikama... vidima da nema recimo WebTV... šteta :-)

Jedno je zastarevanje a drugo je "bojkot". GIF nije zastareo, ali nema veze, necemo da se raspravljamo oko toga.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.003.06.2004. u 07:20 - pre 193 meseci
Ne vidim da je Opera na spisku (operisana je od nekih featura) - a znam neke ljude koji obožavaju baš taj browser (mada ne bi bilo loše da probaju AOL ili CompuServe - iz transparentnih razloga... :)
 
Odgovor na temu

smrda

Član broj: 10703
Poruke: 53
*.emirates.net.ae.



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.003.06.2004. u 09:02 - pre 193 meseci
Ma daj bre ljudi, sta se prepirete oko browser-a? Kao sto sam vec rekao, transparentnost flash-a je totalno nepotrebna, bg-image moze da bude u samom flash-u, i tako nemate nikakvih problema sa kompatibilnoscu.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.003.06.2004. u 09:13 - pre 193 meseci
... sećam se da se, jednom prilikom na nekoj stranici, pojavio Elvis (kralj je živ) i otpevao svoje uz energične pokrete i razbacivanje širom pozornice - a ta pozornica je html stranica sa svim onim slovcima koje nijedna pozadina ne konta prijateljski...
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.005.06.2004. u 12:57 - pre 192 meseci
Pozdrav svima!
Evo i primera!!!!!
http://www.zrenjanin.biz/linkoovi/test/index.html
Risajzujte prozor po x,y osi u IE pa....To je problem!

noravno moze se napraviti sigurno kompromis, ali me je zanimalo da li postoji neko script resenje.


Ispravljam se za gore navedeno:"U mozili radi ali u netscape to nece da radi." OPET!
 
Odgovor na temu

smrda

Član broj: 10703
Poruke: 53
*.emirates.net.ae.



Profil

icon Re: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.005.06.2004. u 14:43 - pre 192 meseci
Ajd Jovo all over again.





 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: <param NAME="wmode" Value="Transparent"> i Netscape 7.0

[ Pregleda: 18513 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.