Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

polje u $_SESSION

[es] :: PHP :: polje u $_SESSION

[ Pregleda: 5193 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.hrt.hr



Profil

icon polje u $_SESSION29.01.2003. u 20:35 - pre 243 meseci
evo postavljam opet...izgleda da sam zakasnio na pitanja i ode topic.
inace, povodom toga, moram reci da postoje neki problemi u pristupu forumu u odredjena doba dana. recimo negdje od 10 do 14 ne mogu otvoriti forum.

zato molim moderatora(e) da ako par sati do jednog dana se ovako ne pojavim na topicu - ne brisu jer sigurno necu postaviti topic i onda nezainteresirano zujati okolo.

e sad. polje i session.


zanima me mogu li u $_SESSION spremiti polje? dakle pravo pravcato polje :) :

$polje = array (a,b,c,d);

mogu li varijablu $polje prenesti pomocu $_SESSION i ako da - kako?

hvala!
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: polje u $_SESSION29.01.2003. u 20:42 - pre 243 meseci
Čekaj,polje je promenljiva/variable?

Ako sam te ja dobro skontao onda ti treba samo....
$polje = $_SESSION;
?
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: polje u $_SESSION29.01.2003. u 21:34 - pre 243 meseci
Ako sam dobro razumeo ti pitas da li mozes da prenosis varijablu preko sesije.

Mozes bre sta hoces. Moze ovako:
session_start();
session_register("MOJA_SESIJA");
// a onda radis sa tim sta hoces, na primer:
$MOJA_SESIJA["sisa"]="dupe";
$MOJA_SESIJA["niz"]["global"][] = $HTTP_POST_VARS;

u tvom slucaju $MOJA_SESIJA["polje"] = $polje;
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

Divine
Miloš Šaković
IT Manager
Yugoslavia

Član broj: 883
Poruke: 108
*.cg.yu

ICQ: 16044064
Sajt: www.divine.cg.yu


Profil

icon Re: polje u $_SESSION29.01.2003. u 21:52 - pre 243 meseci
www.php.net/serialize
www.php.net/unserialize

Mozes :)
I see dead people...
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: polje u $_SESSION30.01.2003. u 23:05 - pre 243 meseci
nema potrebe da se serializuje/deserializuje bilo sta. ceo $_SESSION niz se serializuje, automatski (to radi php)


znaci dovoljno je:

Code:

session_start();
$polje=array('a', 'b', 1, 2, 3);
$_SESSION['polje']=$polje;


i da citash je isto:

Code:

session_start();
$polje=$_SESSION['polje'];
//...


cak i ako sam lose shvatio, i "polje" nije niz (array), nego bilo sta drugo, onda mozes da ga smestish u $_SESSION.

jedino resursi (resources) ne mogu da se smestju u sesije, ali mi se cini da i to najavljuju za php5 (resursi ru recimo ono sto vraca mysql_connect() funkcija i slicne)

ima i malo zafrkancije oko smestanja objekata u sesiju. objekat se lepo smesti i procita, stim sto ostanu sve varijable (fields) setovane, ali se izgubi klasa objekta (class) i metode...


i btw, nisam ja brisao topic, ali sigurno nije obrisan samo zato sto ti nisi odgovorio na njega. mora da je bilo nesto drugo...
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.235.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: polje u $_SESSION31.01.2003. u 10:51 - pre 243 meseci
Kada bi se Mr. darko udostojio da nam objasni sta je mislio pod "polje" a narocito sta "pravo pravcato polje :-)" mislim da bi mu svi bili zahvalni...
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.hrt.hr



Profil

icon Re: polje u $_SESSION31.01.2003. u 13:09 - pre 243 meseci
Citat:
i btw, nisam ja brisao topic, ali sigurno nije obrisan samo zato sto ti nisi odgovorio na njega. mora da je bilo nesto drugo...


Go!X mi rece tako...da su on i jos netko pitali da nesto pojasnim, a mene nije bilo pa je obrisao...

ali nije problem....ok je sve..

Citat:
Kada bi se Mr. darko udostojio da nam objasni sta je mislio pod "polje" a narocito sta "pravo pravcato polje :-)" mislim da bi mu svi bili zahvalni...


dobar si:

pa jbg...mislim na polje.

$polje[0]='a';
$polje[1]='b';
$polje[2]='c';
$polje[3]='d';

$polje je polje, nije li?
i ja bih ga rado prenio sessionom.

nadam se da jesam objasnio. ako nisam dovoljno, moze jos...samo pitaj:)

---
inace, danas sam nesto izuzetno glup...(nije da sam inace nesto prebistar:))...ali ovo sto je zombie napisao - mislim da je to to.

idem sad isprobavat pa javim ...



hvala svima!
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: polje u $_SESSION31.01.2003. u 13:18 - pre 243 meseci
to se zove array... iliti niz (jednodimenzionalna matrica). Odakle ti polje, stvarno nemam pojma.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.hrt.hr



Profil

icon Re: polje u $_SESSION31.01.2003. u 13:38 - pre 243 meseci
Citat:

to se zove array... iliti niz (jednodimenzionalna matrica). Odakle ti polje, stvarno nemam pojma.


da se na engleskom zove array, to znam i napisao sam gore. a odakle mi polje - evo:

hrvatski prijevod rijeci 'array' je:

razvrstati, red, vrsta, rasporediti, polje, matrica, popis porotnika...

i inace, za nizove tog tipa koriste se pojmovi 'polja'. cak i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. tako da....problem je izgleda u jezicima:)

mislim...ako nam je do preseravanja znanjem i kombinatorikom - moze to netko zvati i n-dimenzionalnim vektorom, ako mu drago. sasvim je tocno...

[Ovu poruku je menjao darkoPOKLONCIC dana 31.01.2003. u 15:40 GMT]
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: polje u $_SESSION31.01.2003. u 13:40 - pre 243 meseci
kako mala razlika moze da napravi problem ;)
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.hrt.hr



Profil

icon Re: polje u $_SESSION31.01.2003. u 13:41 - pre 243 meseci
desi se zivim ljudima.


bitno da vi razumijete i ovakva 'lijeva' pitanja....


stvarno sam odusevljen ovim forumom. ljudi - svaka vam cast!


zivjeli!
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: polje u $_SESSION01.02.2003. u 04:38 - pre 243 meseci
ovo se vec dogadjalo. (da ne razumemo hrvate na ovom forumu).

moj licni predlog, bar na ovom forumu (gde sam moderator ;) je da kada niste sigurni kako nesto da kazete na "srpskom", probate na engleskom.

ne zelim nikog da vredjam, a ni ne ocekujem od hrvata da pricaju "srpski", ali i vi morate da znate da ovde vecina razume srpki.

elem, nije nikakav problem, ali kada smo te vec pitali u prvoj poruci, u sledecoj si trebao da kazes "kako staviti polje u session? (polje = array)"


poz..
 
Odgovor na temu

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.hrt.hr



Profil

icon Re: polje u $_SESSION01.02.2003. u 09:31 - pre 243 meseci
ja sam mislio da ce

Citat:
$polje = array (a,b,c,d);

mogu li varijablu $polje prenesti pomocu $_SESSION i ako da - kako?


biti dovoljno, ali mi je potpuno jasno da uopce ne mora biti.


tako da se potpuno slazem s tobom - ovo za engleski. lakse svima.
manje prijevoda, manje nesporazuma - stoji.

zivjeli!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: polje u $_SESSION

[ Pregleda: 5193 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.