Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Za bezbolni prelazak na 4.2.0

[es] :: PHP :: Za bezbolni prelazak na 4.2.0

[ Pregleda: 3149 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.bankerinter.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Za bezbolni prelazak na 4.2.030.04.2002. u 17:04 - pre 237 meseci
Evo vam kôd koji ce da ucini da vase skripte nastave normalno da rade i na PHP => 4.2.0.
Kôd mozete odmah da ubacite, i pre nego sto stavite 4.2.0, jer sam mu napravio i proveru verzije...
Ja kod mene imam skriptu 'start.php' koja povezuje moje skripte sa MySQL, pa sve skripte koje postoje na mom sajtu prvo include-uju 'start.php', tako da sam samo ubacio ovaj kôd u 'start.php' i resio problem za sve skripte.

Code:

$version = explode (".", phpversion());
if ($version[0]==4 && $version[1]>0 && isset($SERVER_SOFTWARE)==FALSE) {
    if ($_GET) foreach (array_keys($_GET) as $Var) $$Var = $_GET["$Var"]; 
    if ($_POST) foreach (array_keys($_POST) as $Var) $$Var = $_POST["$Var"]; 
    if ($_ENV) foreach (array_keys($_ENV) as $Var) $$Var = $_ENV["$Var"];
    if ($_COOKIE) foreach (array_keys($_COOKIE) as $Var) $$Var = $_COOKIE["$Var"]; 
    if ($_SERVER) foreach (array_keys($_SERVER) as $Var) $$Var = $_SERVER["$Var"];
    if (@$_SESSION) foreach (array_keys($_SESSION) as $Var) $$Var = $_SESSION["$Var"];
}


Ovaj $_SESSION hoce ponekad da zeza (kada ucitas index.php onda je sve OK, a cim otvoris neku drugu skriptu on se zali), tako da sam mu dodao @ da se ne bi videla upozorenja. Taj red za SESSION mozete i slobodno da obrisete ako ne koristite sesije.
Da podsetim, ovo mozete odmah da ubacite, i pre nego sto stavite 4.2.0.
Ovim kôdom ostajete isto onoliko nebezbedni koliko ste bili i sa starijim PHPom!
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.bankerinter.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Za bezbolni prelazak na 4.2.030.04.2002. u 23:09 - pre 237 meseci
ini_set ("register_globals", "1");
treba da zavrsi problem.
Bas sam sad listao php manual...
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Za bezbolni prelazak na 4.2.001.05.2002. u 00:49 - pre 237 meseci
ne treba se navikavati na ovo drugo, jer koliko vidim u planu im je, da pre ili kasnije, potpuno izbace opciju register_globals
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.bankerinter.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Za bezbolni prelazak na 4.2.001.05.2002. u 10:33 - pre 237 meseci
Ne verujem... sta im smeta ako neko bas zeli to?
Uostalom, ona gore skripta ce bez frke da radi i kada to urade...

Znam da ovo vise nije OK, ali ako nekog mrzi da prepravlja stare skripte, eno mu resenje...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Za bezbolni prelazak na 4.2.0

[ Pregleda: 3149 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.