Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pisana i e literatura

[es] :: C/C++ programiranje :: Pisana i e literatura

[ Pregleda: 2711 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bope

Član broj: 62233
Poruke: 291
*.COOL.ADSL.VLine.Verat.NET.

Sajt: www.shortsms.me


+4 Profil

icon Pisana i e literatura24.07.2006. u 10:53 - pre 188 meseci
Imam sledeci problem:
Dobro znam C,odlicno znam Visual Basic (to kazem cisto da ne mislite da sam "juce" seo za komp i odmah hocu da naucim c++)
Poceo sam pre 2 dana da ucim C++6 za sad ide ok,naucio sam,kodom,da pravim prazan prozor,da mu odredjujem razna svojstva i sl (malo pomocu help-a,malo menjanjem HelloWorld primera)ali ne znam kako,kodom,da pravim kontrole u tom prozoru....

Da se razumemo-pre nego sto sam Vam se obratio potrosio sam jedno sat vremena trazeci na netu primere c++ koda za Win32 aplikacije ali sve sto sam uspevao da nadjem su primeri konzolnih c++ aplikacija.

Da li neko moze da mi preporuci neku knjigu (obicnu ili e) koja je uglavnom posvecena C++ Win32 aplikacijama a ne Win32 Console aplikacijama?
 
Odgovor na temu

milanvla
Srbija

Član broj: 11686
Poruke: 132
195.178.62.*



Profil

icon Re: Pisana i e literatura24.07.2006. u 12:23 - pre 188 meseci
www.winprog.org/tutorial/
www.functionx.com/

google: C++ win 32 programming
 
Odgovor na temu

Bope

Član broj: 62233
Poruke: 291
*.COOL.ADSL.VLine.Verat.NET.

Sajt: www.shortsms.me


+4 Profil

icon Re: Pisana i e literatura24.07.2006. u 13:23 - pre 188 meseci
E hvala puno!
A ja sam uporno trazio "c++6 win32 application" i sl....
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Pisana i e literatura27.07.2006. u 19:02 - pre 188 meseci
Ako hoces da radis C++ u okruzenju slicnom VB-u (sa svim dugmicima, Panelima, Editima i sl.) onda uzmi Borland C++ Builder...
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

Bope

Član broj: 62233
Poruke: 291
*.COOL.ADSL.VLine.Verat.NET.

Sajt: www.shortsms.me


+4 Profil

icon Re: Pisana i e literatura29.07.2006. u 04:39 - pre 188 meseci
Nabavio sam C++ 6 Builder i mogu reci da mi se svidja.Vec sam savladao ono osnovno i pravim neke prostije programe.
Ipak cu nauciti prvo Builder pa cu onda,kad budem smatrao da dovoljno znam Builder,preci na VC++

Da li neko od vas radi u BC++-u i ako da neka mi kaze da li mogu (i kako mogu) da koristim Framework 2 (tako da kontrole imaju WinXP izgled kao u VS.Net)?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Pisana i e literatura29.07.2006. u 09:02 - pre 188 meseci
Citat:

Da li neko od vas radi u BC++-u i ako da neka mi kaze da li mogu (i kako mogu) da
koristim Framework 2 (tako da kontrole imaju WinXP izgled kao u VS.Net)?

Kada si rekao BC++, verovatno si mislio na Borland C++ Builder.

Inace, skracenice su:
Borland C++ Builder = BCB
Borland C++ BC

Izgled kontrola kao kod WinXP nemaju veze sa Framework 2.

za BCB6:

mogucnost 1)

Dodati takozvani manifest fajl pored EXE-a, dakle na primer:
Your_app_name.exe
Your_app_name.exe.manifest

sadrzaj:
Code:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?> 
<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" 
manifestVersion="1.0"> 
        <assemblyIdentity 
                version="1.0.0.0" 
                processorArchitecture="X86" 
                name="Your_app_name.exe" 
                type="win32"/> 


        <dependency> 
                <dependentAssembly> 
                        <assemblyIdentity 
                                type="win32" 
                                name="Microsoft.Windows.Common-Controls" 
                                version="6.0.0.0" 
                                processorArchitecture="X86" 
                                publicKeyToken="6595b64144ccf1df" 
                                language="*"/> 
                </dependentAssembly> 
        </dependency> 
</assembly> 


Inace, neke kontrole (TToolButton, ...) se skukobljavaju ponekad sa ovom tehnikom

mogcnost 2)

Skinuti neku 3rd party komonentu (http://www.delphi-gems.com/ThemeManager.php)
sa neta i sve radi bez problema


Borland C++ Builder 2006, ima direktno mogucnost da prikaze XP Style, mislim da se
komonenta zove TXPThemeManager, ili tako nekako.
 
Odgovor na temu

Bope

Član broj: 62233
Poruke: 291
*.COOL.ADSL.VLine.Verat.NET.

Sajt: www.shortsms.me


+4 Profil

icon Re: Pisana i e literatura29.07.2006. u 09:58 - pre 188 meseci
Nema? Ok-to nisam znao (nisam ni eksperimentisao mnogo sa .net-om)

Probacu ova dva nacina pa cu reci da li je uspelo a svakom slucaju hvala.
 
Odgovor na temu

Bope

Član broj: 62233
Poruke: 291
*.COOL.ADSL.VLine.Verat.NET.

Sajt: www.shortsms.me


+4 Profil

icon Re: Pisana i e literatura30.07.2006. u 08:59 - pre 188 meseci
Ovo sa manifest-om je uspelo!
@off: da li postoji manifest fajl za VB6 programe?
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Pisana i e literatura

[ Pregleda: 2711 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.