Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP i Forme, dje grijesim?

[es] :: PHP :: PHP i Forme, dje grijesim?

[ Pregleda: 2022 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Šahbaz
Developer, BBM
EU

Član broj: 102142
Poruke: 106
*.crnagora.net.



Profil

icon PHP i Forme, dje grijesim?20.07.2006. u 17:11 - pre 192 meseci
Poceo sam malo da se "igram" sa PHP-om

ali sam zakocio kod "prijema podataka iz html formi".

Imam vise kjniga o PHP-u u PHP formatu ali sam poceo sa Begining PHP (Wrox).

U cemu je problem?
Dakle napisem sledeci HTML fajl:

Code:


<html>
<head>

<title>PHP forme</title>
    
</head>

<body>

<form name = "forma" action = "obrada.php" method = "post">

Unesite ime:<br>

<input type = "text" name = "ime">

<input type = "submit" value = "posalji">

</form>

</body>

</html>






i sacuvam ga ko index.html u isti folder kreiram fajl obrada.php sa sledecim
kodom:

Code:

<?php
print $ime;?>


Naravno ovo je jednostavan primjer koji bi trebao da radi iako je neznatno modifikovan :)
Medjutim kada kliknem na posalji na IIS serveru ili na Apache (Fedora Core 5) ili
xamp na Windowsu
dobijem sledecu poruku:

Notice: Undefined variable: ime in C:\Inetpub\wwwroot\PHP\obrada.php on line 5

Zaista bi mi mnogo znacilo kada bi mi neko objasnio u cemu je problem. Ili mi dao kod koji ce da radi :)
Pozdrav!
 
Odgovor na temu

dee_
domagoj horvat
zagreb

Član broj: 73648
Poruke: 98
195.29.5.*

Sajt: www.astro-art.net


Profil

icon Re: PHP i Forme, dje grijesim?20.07.2006. u 17:18 - pre 192 meseci
prvo:

http://hr.php.net/register_globals


radi se o tome da PHP od verzije 4.2. ne dozvoljava koristenje varijabli koje nisu definirane. to konkretno znaci, u svojoj skripti ti zelis ispisati varijablu $ime, ali nigdje prije nisi rekao sta je to $ime, pa samim tim PHP ti i javlja da varijabla nije definirana. Da bi radilo kako treba, moras mu reci da je to varijabla koju je user poslao preko forme i to post metodom. dakle, da bi ti radilo, napisi ovako:

Code:

<?php
$ime = $_POST['ime'];
echo $ime;
?>


pozdrav!
 
Odgovor na temu

Jezdimir Lončar
Aka Blazeme
PHP/jQuery Dev, BildStudio
Crna Gora / Pljevlja

Član broj: 74833
Poruke: 674
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: jezdonet@gmail.com


+4 Profil

icon Re: PHP i Forme, dje grijesim?24.07.2006. u 21:53 - pre 192 meseci
Evo ti jedna skripta... Ti probaj da je skontas pa ako bude imalo nekih nejasnoca reci pa da ti to malo pojasnim...

“I never think of the future - it comes soon enough.” - Albert Anštajn (Albert Einstein)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Šahbaz
Developer, BBM
EU

Član broj: 102142
Poruke: 106
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: PHP i Forme, dje grijesim?27.07.2006. u 13:52 - pre 192 meseci
Hvala ljudi.
Ako nedje opet zapnem javim vam.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP i Forme, dje grijesim?

[ Pregleda: 2022 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.