Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Tabele i Master Detail veza

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Tabele i Master Detail veza

[ Pregleda: 2358 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

codeb.s

Član broj: 67549
Poruke: 157
87.250.102.*



+1 Profil

icon Tabele i Master Detail veza20.07.2006. u 08:04 - pre 187 meseci
Molim pomoć. Najpre ne znam da li je upšte to moguće izvesti ,ali evo problema:
Ima 4 tabele : TabelaA, TabelaA1 , TabelaB,TabelaB1. Tabele A tj. A/A1 vezane preko polja KeyA i nalaze se u master/detail vezi.Potpuno identična stvar i B/B1 i vezane preko polja KeyB1. Naime A i tabela B su skoro identične odnosno razlikuju se u jednom polju, dok su A1 i B1 potpuno identične. Problem spojiti A i B kao i A1 i B1 tako da povezivanje master/detail vezu funkcioniše i dalje tj. da se ne izgubi povezivanje putem KeyA i KeyB.
Tabele A i B sam spojio tako što sam odradio Query ali tabele A1 i B1 nemam pojma kako bi spojio a da , ponavljam vrede ova tipa povezivanja?????
Pomozite!
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.sabotronic.co.yu.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Tabele i Master Detail veza20.07.2006. u 11:14 - pre 187 meseci
Poz.
Ne razumem bas najbolje tvoje pitanje, ali ti uvek mozes da napravis master detail rucno. Napravis query-je za obe table koje ti trebaju, napravis parametar u child query-ju koji o odgovara foreign keyu master tabele (lupam: SELECT * FROM CHILDTABLE WHERE SIFRA_MASTER = :SIFRA_MASTER) i njegovu vrednost postavljas recimo u dogadjaju AfterScroll master query-ja npr. otprilike ovako
Code:


qryDetail.Parameters[0].Value := qryMaster.SIFRA_MASTER.AsInteger;


Ako je to sto pitas...nije mi bas najjasnije sta pitas :)
Nadam se da sam ti pomogao...
Poz
RTFM
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Tabele i Master Detail veza20.07.2006. u 12:05 - pre 187 meseci
Pozdrav,

možda je bolje da u bazi, sa kojom radiš, odradiš Views, poglede, pa samo povežeš preko Query-ja i rezultat dobiješ u DBGrid-u.
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

codeb.s

Član broj: 67549
Poruke: 157
87.250.102.*



+1 Profil

icon Re: Tabele i Master Detail veza20.07.2006. u 18:17 - pre 187 meseci
Najpre hvala na dosadašnjim odgovorima.Naime evo o čemu se radi. Imam tabele Racuni, RacuniArtikli vezani u Master/Detail putem sekundarnog key-a BrRacuna. NA drugoj strani imam Fakture i ArtikliFaktura vezani preko ključa BrFakture. E sad bi trebao napraviti QuickReport koji bi mi trebao prikazati sav promet u vremenskom periodu. ArikliFaktura i RacunArtikli su identicni samo je razlika sto imaju druga polja za sekundarni ključ i što Faktura ima i kupca.

POMOZITE!!!
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.sabotronic.co.yu.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Tabele i Master Detail veza20.07.2006. u 18:53 - pre 187 meseci
Sta ce ti i racuni i fakture odjednom...?
Probaj da napravi neku tabelu npr. Analiticka kartica robe odakle mozes izvuci sav izlaz iz nekog magacina. U toj tabeli belezis sve ulaze i izlaze i po kojem dokumentu za svaku robu i svaki magacin analiticki.
Pozdrav
RTFM
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Tabele i Master Detail veza21.07.2006. u 01:34 - pre 187 meseci
Bitno je prvo odraditi strukturu, tabele, veze, ključeve...
Da znaš gde šta puniš i onda kroz SQL upite i poglede dobijaš izveštaje.
Tako u bazi odradiš upit(View,Query) i povežeš ga preko ADOQuery, npr., i QReport-om.
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

codeb.s

Član broj: 67549
Poruke: 157
87.250.102.*



+1 Profil

icon Re: Tabele i Master Detail veza21.07.2006. u 18:34 - pre 187 meseci
Znači , to baš i nije moguće. Prva moja zamisao nije ni bila da imam takav pregled, pošto imam odvojen pregled i za jedno i za drugo , ali što ne pokušati ako već neko zna da i to može. Inače ,mislim da koncepcijski je relativno dobro riješeno ali ipak izgleda hoću i više nego što se može. Ako neko želi da svoju koncepciju podeli sa mnom, i ako ima više iskustva u pravljenju ovakvih programa, bio bih mu zahvalan.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Tabele i Master Detail veza

[ Pregleda: 2358 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.