Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C# - TableAdapter.Update

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# - TableAdapter.Update

[ Pregleda: 4053 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.vtszg.hr.



+9 Profil

icon C# - TableAdapter.Update12.07.2006. u 12:03 - pre 216 meseci
Nakon što napravim datasource i pomoću dataviewgrid-a prikažem podatke funkcijom Fill ne znam kako da spremim izmjene podataka iz tablice.

Pokušavam

TableAdapter1.Update(MojDataset.Tablica1);
ali mi se ne sprema ništa nazad u bazu. Radim sa Access bazom.

Kako točno da spremim izmjenjene podatke nazad u bazu? Molio bih programski odsječak ako nije problem. Zahvaljujem.
 
Odgovor na temu

sivan347
.NET Programer
Beograd

Član broj: 84406
Poruke: 101
*.fiberop.matgnet.com.



Profil

icon Re: C# - TableAdapter.Update12.07.2006. u 13:51 - pre 216 meseci
Napravi update upit kao string. string upit = "UPDATE proba SET kolona1=" + @kolona1
Instanciraj sqlcommand objekat i dodaj mu upit.
Zatim taj sqlcommand dodaj u tvoj adapter u tvoj adapter kao TableAdapter.UpdateCommand = tvoj sqlcommand.
Posle svega toga mozes da pozoves TableAdapter.Update(MojDataset.Tablica1).
 
Odgovor na temu

marko v
programer
Šibenik

Član broj: 46810
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.bono-husky.tk


Profil

icon Re: C# - TableAdapter.Update12.07.2006. u 15:41 - pre 216 meseci
Posto se koristi kontrola dataGridView prepostavljam da se radi o Visual Studiu 2005, koji ubacuje bazu u solution.
I da bi prihvacala promjene bazi se u properties treba postaviti svojstvo CopyToOutputDirectory na CopyIfNewer
ili sta ti vec odgovara.
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.vtszg.hr.



+9 Profil

icon Re: C# - TableAdapter.Update13.07.2006. u 11:29 - pre 216 meseci
Citat:
marko v: Posto se koristi kontrola dataGridView prepostavljam da se radi o Visual Studiu 2005, koji ubacuje bazu u solution.
I da bi prihvacala promjene bazi se u properties treba postaviti svojstvo CopyToOutputDirectory na CopyIfNewer
ili sta ti vec odgovara.

Da. U ovome je riječ. Pri kreiranju datasource-a on mi je kopirao bazu na dva mjesta. Kad bi čitao bazu onda bi čitao iz jednog direktorija a pisao bi u bazu iz drugog direktorija. Zahvaljujem
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# - TableAdapter.Update

[ Pregleda: 4053 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.