Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB

[es] :: Visual Basic 6 :: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB

[ Pregleda: 4284 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB04.07.2006. u 19:02 - pre 216 meseci
Za pravljenje setup-a koristim «Inno setup». Posto program koji sam napravio treba neke .dll i .ocx file-ove, i njih sam ukljucivao u taj setup, da ih kopira u C:\Windows\System. Jedan rogram koji sam napravio radi, drugi koji sad zavrsavam ne radi na kompjuterima bez VB. Razlikuju se u tome sto u drugom koristim ADO kontrole i SQL. Fileovi koje moj program koristi odredjujem tako sto mi program sa neta «File Dependency Sniffer v3 Written by Mike Canejo» pokaze koje koristi i ja ih manualno ukljucim u setup. Fileovi su:
advapi32.dll
comdlg32.ocx
mscal.ocx
mscomct2.ocx
mscomctl.ocx
msdatgrd.ocx
mshflxgd.ocx
msvbvm60.dll
richtx32.ocx
shell32.dll
vba6.dll
winmm.dll

Pri pokretanju programa na drugom kompjuteru javi mi : Run-time error '3706' ADO could not find the specified provider.
Mozete li mi pomoci? Koji file jos trebam kopirati na drugi kompjuter koji nema instaliran Visual Studio?
Inace, radim sa VB6.0 i SP6 na Win98.

Hvala

Megaspark team
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB05.07.2006. u 12:13 - pre 216 meseci
Trazio sam na Microsoft-ovim stranicama, pa ne kaze nista o konkretno ovoj poruci.
Megaspark team
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB11.07.2006. u 21:39 - pre 216 meseci
Neka ideja... Bilo sta... Pomozite.
Megaspark team
 
Odgovor na temu

LudoA
BiH

Član broj: 15181
Poruke: 66
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB11.07.2006. u 23:11 - pre 216 meseci
Probaj instalirati ovo: http://www.microsoft.com/downl...8a94c4eb912&DisplayLang=en

... pa javi radi li.
_ Quod Me Nutrit Me Destruit /_
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB17.07.2006. u 07:55 - pre 216 meseci
Ok, sad cu probati, pa javim.

Nisam mogao na net ovih dana inace bi ja to odmah...
Megaspark team
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB17.07.2006. u 22:49 - pre 216 meseci
Probao sam instalirati na kompjuter bez VB, i ista stvar.
Onda sam probao instalirati na svoj, napraviti novi .EXE, prebaciti na taj drugi kompjuter i ista stvar.

Sta sad?

Evo jedan detalj koji sam ispustio. Program se pokrene i radi sve dok nije potrebno raditi sa bazom podataka. Tada javi navedenu gresku.
Megaspark team
 
Odgovor na temu

komptrade
Vranje

Član broj: 16413
Poruke: 322
212.62.44.*



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB18.07.2006. u 11:46 - pre 216 meseci
Gore navedene .ocx i .dll fajlove trebas kopirati u C:\windows\system32 a ne system.
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB18.07.2006. u 20:38 - pre 216 meseci
Sad sam i to probao al nista bolje.

Na mojem kompjuteru se navedeni file-ovi nalaze u C:\Windows\System

Pokusavam sve i svasta al ne pomaze.
Konacno imam zavrsen program a na kraju treba citava procedura i 3 CD-a da bi proradio.



[Ovu poruku je menjao Megaspark dana 30.07.2006. u 23:47 GMT+1]
Megaspark team
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB30.07.2006. u 22:49 - pre 215 meseci

Svaka pomoc je dobro dosla.
Bilo koja ideja.... bilo sta, ja stvarno vise nisam pametan....

Megaspark team
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB31.07.2006. u 03:12 - pre 215 meseci
pa prilikom setup-a nije dovoljno samo da prekopiras fajlove (dll i ocxx) moras i da ih registrujes, pogledaj dokumentaciju installera koji koristis
 
Odgovor na temu

icobh
Igor Pejašinović
Network Admin
Navigo SC d.o.o.
Banja Luka

Član broj: 18738
Poruke: 1319
*.inecco.net.

Sajt: www.nsc.ba


+4 Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB31.07.2006. u 05:11 - pre 215 meseci
A pa da, piše šta je, nemaš instaliran Microsoft Jet 4.0 na tom drugom računaru, vjerovatno OS je stariji od tvog!

Probaj ovaj alatić da vidiš koja verzija MS Jeta je instalirana na tom računaru, BTW možda još i popraviš MS JET i MDAC, pošto nekad znaju da stradaju pa prave ovakve probleme.

P.S. Jesi li probao svoj program još na nekom računaru sem tog dotičnog, na kojem ne radi? Ako nisi, ja predlažem da i to uradiš.

I ♥ ♀

Ovaj post je zlata vrijedan!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB31.07.2006. u 12:55 - pre 215 meseci
Hvala na odgovorima!
Instaliran je MS JET 4.0 (4.0.8015). Ako bi pritisnio ReRegister MDAC, napise mi ovu poruku: "The system folder Program Files/Common files is not property set on your system Please check the Windows registry value CommonFilesDir under
HKEY_LOCAL_MASHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CurrentVersion." To je na kompjuteru na kojemu ne radi. Na mojem prodje sve bez problema. ReRegister MS JET 4.0 prodje dobro i na jednom i na dugom kompjuteru. Sta da sad radim?
Probao sam na vise kompjutera , javi istu stvar. Ako instaliram Visual Studio, sve radi.


Da, MDAC verzija je 2.5. Probat cu sad naci 2.8, pise da je to najnovija.
Megaspark team
 
Odgovor na temu

icobh
Igor Pejašinović
Network Admin
Navigo SC d.o.o.
Banja Luka

Član broj: 18738
Poruke: 1319
*.inecco.net.

Sajt: www.nsc.ba


+4 Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB02.08.2006. u 10:54 - pre 215 meseci
http://www.elitesecurity.org/p1233525
I ♥ ♀

Ovaj post je zlata vrijedan!
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB04.08.2006. u 15:41 - pre 215 meseci
Pratim to. Pregledao sam i sve slicno na Elitesecurity-ju, al nista ne pomaze. Onda sam cuo da SETUP FACTORY 7 rjesava sve probleme, i stvarno je dobar, ucita .vbp i sve dll ove i drugo, sve prodje dobro al na kraju ista greska. Probao sam na 7 kompjutera, na XPu, WinMe, i Win98. Ista greska. Onda su mi rekli da ovo pogledam: http://www.jrsoftware.org/iskb.php?vb#setuplst . Vise nisam pametan! Sta se tu jos moze? Sta jos probati?
Megaspark team
 
Odgovor na temu

icobh
Igor Pejašinović
Network Admin
Navigo SC d.o.o.
Banja Luka

Član broj: 18738
Poruke: 1319
*.inecco.net.

Sajt: www.nsc.ba


+4 Profil

icon Re: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB07.08.2006. u 00:06 - pre 215 meseci
Gledao sam na M$ sajtu, kažu da se greška javlja zbog ne instaliranog MS JET 3.51 koji dolazi sa veoma starim MS Data Access 2.0 (posljednji 2.8.1). Što bi značilo ovako: Pokreneš ovaj dole zakačeni fajl i pojaviće ti se mali prozorčić. Klikneš na jezičak "Provider" i vidi u listi da li je dotični MS JET instaliran tj. verzija 3.51.
I ♥ ♀

Ovaj post je zlata vrijedan!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Run-time error '3706' ADO nesto... na komjuteru bez VB

[ Pregleda: 4284 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.