Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pomoć oko php skripte

[es] :: PHP :: pomoć oko php skripte

[ Pregleda: 2643 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon pomoć oko php skripte01.07.2006. u 15:31 - pre 193 meseci
Nasao sam php skriptu koju bih stavio na svoju stranicu tako da ljudi mogu download moje sadržaje. Ali ne znam kako da u ovu skriptu stavim fajl za download? Molim pomoć

[Ovu poruku je menjao Commander dana 10.07.2006. u 13:54 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte28.07.2006. u 20:27 - pre 192 meseci
jel itko može pomoći
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte28.07.2006. u 21:16 - pre 192 meseci
jao bre zasto odma trcite na gotova resenja... stvarno ne volim da kopam po tudjem kodu...
ajd objasni tacno sta si zamislio u tom download-u pa da napisemo nesto ...
iskreno nisam ni zvirnuo u skriptu tako ako si bash resio nju da koristis cekaj nekog drugog :)
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte28.07.2006. u 21:30 - pre 192 meseci
pa gle lega, želim da na najjednostavniji način napravim da kad netko klikne na link da može download file koji sam ja odredio
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte28.07.2006. u 21:49 - pre 192 meseci
pa dobro strpas sve fajlove u direktorijum download...

ok onda php-om procitamo sve nazive fajlova u tom direktorijumu strpamo u niz ...

na stranici imamo jos jedan niz sa istim brojem clanova gde samo upises kako zelis da se zove link...

onda imamo for petlju koja stampa linkove i hrefove prema ova dva niza...

mislim da je ovo najjednostavnije...
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte28.07.2006. u 22:06 - pre 192 meseci
pa jel bi to mogao napisati ili ces sa moje skripte to napraviti?
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte28.07.2006. u 22:14 - pre 192 meseci
mozemo da napisemo ... cek mislim da sam pisao vec nesto slicno
provericu pa cu da postujem
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte28.07.2006. u 22:35 - pre 192 meseci
nisam imao napisano , eve sad sveze provereno i radi...

Code:


<?

$direktorijum= 'images/';


// kreiramo niz fajlova -----------------------------------------------
$fajlovi=array();
$brojac=0;

if ($handle = opendir($direktorijum)) 
    {
    
    while (false !== ($file = readdir($handle))) 
    {
        
        if ($file != "." && $file != ".." && $file !="Thumbs.db")         
        {$fajlovi[$brojac]=$file;
        $brojac++;
        };
        
    };
    closedir($handle); 
    };
        
//---------------------------------------------------------------------


//niz koji sadrzi nazive linkova 

$nazivi=array(

'Driver za...',
'Slika sa...',
'basd',
'basd',
'basd',
'basd',
'basd',
'basd',
'basd',

);
//-----------------------------------------------------

//stampamo linkove


for ($i=0; $i<=count($fajlovi)-1; $i++)
{

echo '<a href="'.$direktorijum.$fajlovi[$i].'" target="_blank">'.$nazivi[$i].'</a><br>';

};


?>
 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.3dnet.co.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: pomoć oko php skripte31.07.2006. u 01:55 - pre 192 meseci
@CtrlAltDel
E bas mi trebala ovakva skripta za nesto slicno malocas i mrzelo me da je pisem... Tnx :)
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte31.07.2006. u 07:11 - pre 192 meseci
nista ,sluzimo narodu :)

moz i elegantnije... ako nadogradis ili se setis necega postuj da poboljsamo...
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte02.08.2006. u 02:31 - pre 192 meseci
e napravili smo veliki propust u osmisljavanju ove zezalice
nismo proveravali velicinu fajl-a dodavali u niz i stampali uz svaki fajl...
a prvi ja mrzim kad ne vidim oma koliko je to sto skidam.... nc nc nc

uradicu sutra najverovatnije pa cu da postujem - malo je sad kasno :)
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: pomoć oko php skripte02.08.2006. u 07:51 - pre 192 meseci
Imam i ja sinoc napravih jednu, ko hoce neka mi sibne PP.

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte18.08.2006. u 22:10 - pre 191 meseci
Citat:
CtrlAltDel: e napravili smo veliki propust u osmisljavanju ove zezalice
nismo proveravali velicinu fajl-a dodavali u niz i stampali uz svaki fajl...
a prvi ja mrzim kad ne vidim oma koliko je to sto skidam.... nc nc nc

uradicu sutra najverovatnije pa cu da postujem - malo je sad kasno :)

e kad ćeš je postat
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte19.08.2006. u 02:15 - pre 191 meseci
sutra, puno posla i nagazise me u vojsci... evo obecavam
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte19.08.2006. u 02:49 - pre 191 meseci
evo ... onako nabrzaka filesize vraca velicinu fajla u bajtovima znaci podelili smo sa 1024 i dobili kilobajte... i naravno zaokruzili na dve decimale
u sustini najbolje bi bilo da se uradi dodatna funkcija koja ce da proverava u kom redu velicina je fajl - B KB MB GB
i u zavisnosti od toga da stampa odgovarajuci format... da ne bude 10 000 KB i sl...


u gornjem skriptu menjamo samo for petlju pod komentarom //stampamo linkove
Code:


for ($i=0; $i<=count($fajlovi)-1; $i++)
{

$velicina= filesize($direktorijum.$fajlovi[$i]) / 1024;
$velicina=round($velicina,2);
echo '<a href="'.$direktorijum.$fajlovi[$i].'" target="_blank">'.$nazivi[$i].'-'.$velicina.' KB</a><br>';

};


kad budem zaludan uradicu i gornju funkciju...
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte19.08.2006. u 16:28 - pre 191 meseci
hvala
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte22.08.2006. u 11:58 - pre 191 meseci
evo CtrlAltDel pogledaj ovu skriptu takvo nešta jednostavno
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: pomoć oko php skripte22.08.2006. u 18:22 - pre 191 meseci
koliko puta sam ti rekao za novo pitanje da otvoris novu temu da ne pravimo kupus? :)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: pomoć oko php skripte

[ Pregleda: 2643 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.