Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB6

[es] :: C/C++ programiranje :: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB6

[ Pregleda: 2552 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mr. Rejn
Deki Karamatijević
Sremčica

Član broj: 2514
Poruke: 515
*.adsl.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB627.06.2006. u 11:25 - pre 186 meseci
Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB6 ?

[Ovu poruku je menjao X Files dana 27.06.2006. u 13:08 GMT+1]
Ag + Na -> Xe
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.3dnet.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB627.06.2006. u 12:08 - pre 186 meseci
#include <jpeg.hpp>
 
Odgovor na temu

Mr. Rejn
Deki Karamatijević
Sremčica

Član broj: 2514
Poruke: 515
*.adsl.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB627.06.2006. u 13:00 - pre 186 meseci
Citat:
#include <jpeg.hpp>

Nece tako. Naravno da sam prvo to pokusao:

Error: Bitmap image is not valid.

Nasao sam neku Delphi varijantu DBImage koja prikazuje .jpeg,
moze li ona nekako da se "prevede" u C++? Naravno bez programiranja.

Ag + Na -> Xe
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB627.06.2006. u 15:00 - pre 186 meseci
Vrlo, neobicno... Bio sam 100% siguran da sam vec koristio JPEG unutar TDBImage.

Probaj ovako nesto u konstruktoru:
#include <jpeg.hpp>
// ...
<objekat>->Picture->RegisterFileFormat(__classid(TPicture),"jpg","JPEG",__classid(TJPEGImage));

 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB627.06.2006. u 16:02 - pre 186 meseci
#include<jpeg.hpp>
mora raditi, meni je radilo vec stotinu puta...
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

Mr. Rejn
Deki Karamatijević
Sremčica

Član broj: 2514
Poruke: 515
212.200.219.*



+4 Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB627.06.2006. u 17:05 - pre 186 meseci
Citat:
<objekat>->Picture->RegisterFileFormat(__classid(TPicture),"jpg","JPEG",__classid(TJPEGImage));


Nemam pojma, nece ni sa ovim u konstruktoru.
<objekat> je DBImage1.
Ag + Na -> Xe
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB627.06.2006. u 19:12 - pre 186 meseci
Probacu malo kasnije o cemu se radi.

Sada sam 100% zauzet krecenjem i laminatom ... Bicu malo otsutan ovih dana ...
 
Odgovor na temu

Mr. Rejn
Deki Karamatijević
Sremčica

Član broj: 2514
Poruke: 515
*.adsl.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB631.07.2006. u 11:52 - pre 185 meseci
Nego pitao bih X Files, ako je zavrsio sa krecenjem i laminatom , sta misli o prikazivanju .jpg slika u
DBImage mehanizmu, tj. zasto nekom radi,a nekom ne radi? (npr. meni)
Ag + Na -> Xe
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB631.07.2006. u 12:13 - pre 185 meseci
jedna ispravka:
mislio sam da se radi o Image-u a ne o DBImage-u...

moje izvinjenje.,...

DBImage sa Jpeg-om ne radi ni meni...
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB631.07.2006. u 17:09 - pre 185 meseci
Pogledaj prvo ovde:
http://tinyurl.com/gzrgx
... mozda pomogne, a ako ne onda se ponovo javi da vidimo.
 
Odgovor na temu

Mr. Rejn
Deki Karamatijević
Sremčica

Član broj: 2514
Poruke: 515
*.adsl.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB631.07.2006. u 21:03 - pre 185 meseci
Mislim da ovo moze da bude resenje:
Code:

 TStream *bstream;
    bstream = DataModule2->IBQuery4->CreateBlobStream(DataModule2->IBQuery4->FieldByName("SLIKA"),   bmReadWrite);
    TJPEGImage* image = new TJPEGImage;
    image->LoadFromStream(bstream);
    Image1->Picture->Graphic=image;

Ovo znaci koristi obicni mehanizam slike, a ne DBImage.
Inace nista on onih primera na linkovima ne radi (ili ja nisam dovoljno
pametan da ih sastavim).
Ovo ne radi ni u ludilu:
Code:

    TBlobField* field = (TBlobField*)DataModule2->IBQuery4->FieldByName("DATA");
    TBlobStream* stream = new TBlobStream(field, bmRead);
    TJPEGImage* image = new TJPEGImage;
    DBImage1->Picture->Assign(image);
    DBImage1->Picture->Graphic->LoadFromStream(stream);
    delete image;

to se kompajlira,ali kada se pokrene kaze ovo: Invalid class typecast
tako da mi uopste nije jasno sta je pisac hteo da kaze.
Pozdrav.


Ag + Na -> Xe
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB631.07.2006. u 21:19 - pre 185 meseci
Moda je trebalo prethodno ono:
...
#include <Jpeg.hpp>
...
...RegisterFileFormat...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Da li neko zna za varijantu TDBImage koja prikazuje .jpeg? BCB6

[ Pregleda: 2552 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.