Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Najlaksi nacin da se posalje mejl preko Outlook Express-a iz BCB6

[es] :: C/C++ programiranje :: Najlaksi nacin da se posalje mejl preko Outlook Express-a iz BCB6

[ Pregleda: 4289 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.eunet.yu.



Profil

icon Najlaksi nacin da se posalje mejl preko Outlook Express-a iz BCB629.04.2005. u 16:37 - pre 231 meseci
Da li mi neko moze reci koji je (po njemu) najlaksi nacin da se iz BCB6 posalje mejl na odredjenu adresu sa odredjenim atachmentom? Postoji OE server, ali nisam nasao dokumentaciju za njega a i ne bih da se petljam sa tim stvarima ako postoji laksi nacin

Hvala
Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Najlaksi nacin da se posalje mejl preko Outlook Express-a iz BCB630.04.2005. u 01:44 - pre 231 meseci
O tome se vec pricalo ovde - koristi search.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Najlaksi nacin da se posalje mejl preko Outlook Express-a iz BCB602.05.2005. u 18:08 - pre 231 meseci
Upravu si
Nasao sam to sto mi je bilo potrebno
Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Najlaksi nacin da se posalje mejl preko Outlook Express-a iz BCB605.05.2005. u 11:53 - pre 231 meseci
Ovaj kod sam pronasao na ovom forumu, hvala autoru, jedini problem je u tome sto pod WinXP radi normalno ali pod 98 vraca error code 1 (MAPI_E_USER_ABORT).

Please help

Code:

   MapiRecipients[0].ulReserved   = 0;
   MapiRecipients[0].ulRecipClass = MAPI_TO;
   MapiRecipients[0].lpszName     = szToRecipName;
   MapiRecipients[0].lpszAddress  = szToRecipAddress;
   MapiRecipients[0].ulEIDSize    = 0;
   MapiRecipients[0].lpEntryID    = NULL;

   MapiFiles[0].nPosition=-1;
   MapiFiles[0].lpszPathName=szFileName;
   MapiFiles[0].flFlags=NULL;
   MapiFiles[0].lpszFileName=NULL;
   MapiFiles[0].lpFileType=NULL;

   MapiMessage.ulReserved         = 0;
   MapiMessage.lpszSubject        = szSubjectMatter;
   MapiMessage.lpszNoteText       = szBodyOfText;
   MapiMessage.lpszMessageType    = NULL;
   MapiMessage.lpszDateReceived   = NULL;
   MapiMessage.lpszConversationID = NULL;
   MapiMessage.flFlags            = 0;
   MapiMessage.lpOriginator       = NULL;
   MapiMessage.nRecipCount        = 1;
   MapiMessage.lpRecips           = MapiRecipients;
   MapiMessage.nFileCount         = 1;
   MapiMessage.lpFiles            = MapiFiles;    //necemo imati attachementa ...
   try
   {
      MError = MapiSendMail(0,
                reinterpret_cast<unsigned int>(Application->Handle),
                             MapiMessage,
                MAPI_LOGON_UI | MAPI_NEW_SESSION,
                0);
      if (MError)
      {
        MessageDlg("Greska prilikom slanja mejla!", mtInformation, TMsgDlgButtons() << mbOK, 0);
      }
   }
   catch(...)
   {
    return false;
   }

Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Najlaksi nacin da se posalje mejl preko Outlook Express-a iz BCB613.05.2005. u 10:17 - pre 231 meseci
Resio sam problem, umesto koristenja Borlandovih funkcija MapiSendMail i sl., funkcije sam ucitao direktno iz Mapi32.dll i sada radi pod oba sistema.
Code:
   HINSTANCE mapi=LoadLibrary("Mapi32.dll");
   if (mapi==0)
    {
     ShowMessage("Can't load library!");
     return false;
    }

   LPMAPISENDMAIL pfMapiSendMail=(LPMAPISENDMAIL)GetProcAddress(mapi,"MAPISendMail");

Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Najlaksi nacin da se posalje mejl preko Outlook Express-a iz BCB6

[ Pregleda: 4289 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.