Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Checkbox pitanje

[es] :: .NET :: Checkbox pitanje

[ Pregleda: 2126 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Checkbox pitanje21.06.2006. u 00:37 - pre 200 meseci
Imam web apalikaciju koju koristim za unos podataka,imam dropdownlist.textbox... i sve radi ok,i imam jedan checkboxlist koji treba po zelji da se cekira ili ne,e sada znam kako da unesem vrijednost checkboxlist u bazu,ali ne znam kako ako nije cekirano da i tada udje u bazu ali naravno kao prazno polje.evo dio mog koda koji se odnosi na to:

<asp:checkboxlist id="CheckBoxList" runat="server" Height="23px" BackColor="#FFFFED" ForeColor="Black">
<asp:ListItem Value="Unos">Unos</asp:ListItem>
</asp:checkboxlist>
//////
OleDbParameter pCheck = new OleDbParameter("@Check", OleDbType.Char , 50);
pCheck.Value = Server.HtmlEncode(CheckBoxList.SelectedItem.Text);
cmd.Parameters.Add(pCheck);


Pozdravvvvvvv!!!
 
Odgovor na temu

Count Zero

Član broj: 32400
Poruke: 203



+405 Profil

icon Re: Checkbox pitanje21.06.2006. u 07:58 - pre 200 meseci
A da u bazi postaviš default vrednost za polje "prazno" (false), a da se promeni jedino ako je checkbox potvrđen?
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.broadband.blic.net.

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: Checkbox pitanje21.06.2006. u 11:37 - pre 200 meseci
// po ovom tvom kodu vidim da hoces u bazi da sve to dodas u jedno polje

string mystr = "";
string separator = "";
foreach(ListItem litem in CheckBoxList) // mada nemoj koristiti CheckBoxList za ID vec bolje recimo myCheckBoxList ii CheckBoxList1
{
mystr += separator + litem.Selected.ToString(); // mozes da koristis i StringBuilder
separator = ",";
}

I onda samo mystr proslijedis kao parametar

pCheck.Value = mystr;

Nadam se da je to ono sto si htio.

Pozdrav

Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Re: Checkbox pitanje22.06.2006. u 05:11 - pre 200 meseci
Kaan Hvala puno,vodjen tvojom idejom ja sam malo modifikovao i dobio bas ono sto bas zelim :

string mystr = "";

foreach(ListItem litem in CheckBoxList1.Items )
{

if (litem.Selected )
{


mystr += litem.Text+" " ;

}

}

if (mystr =="")

{

mystr="No";

}

Hvala Puno::))))
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Checkbox pitanje

[ Pregleda: 2126 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.