Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

povezivanje na ostale baze u Bilderu

[es] :: C/C++ programiranje :: povezivanje na ostale baze u Bilderu

[ Pregleda: 2568 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DART_VEJDER
crna gora

Član broj: 58050
Poruke: 84
*.crnagora.net.



Profil

icon povezivanje na ostale baze u Bilderu20.06.2006. u 22:36 - pre 186 meseci
moze li ko objasniti korake povezivanja na neku drugu bazu osim ACCESS-a...??
npr. MS SQL server, paradox, txt fajl(??)...ma bilo sto drugo...

u pitanju je Borland C++ Builder i ADO komponente...
kod žorža ti je ka' u banku!!
oko? sto ce ti oko??
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
*.fibertel.com.ar.

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: povezivanje na ostale baze u Bilderu20.06.2006. u 23:13 - pre 186 meseci
ADO za konekciju koristi OLE provajdere. Dakle treba da instaliras OLE provajder za neku od pomenutih baza, ako postoji. Ako ne postoji onda treba da koristis "Microsoft OLE provider for ODBC drivers" i kao data source izaberes neku od definisanih ODBC konekcija.

Za MS SQL server imas OLEDB provajder vec instaliran, za paradox nema pa mora preko ODBC provajdera, office fajlovi mogu ovako:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;326548

itd. itd.


Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.vtszg.hr.



+9 Profil

icon Re: povezivanje na ostale baze u Bilderu21.06.2006. u 09:25 - pre 186 meseci
Mene bi zanimalo kako se spojiti na MySQL bazu. Pokušavam preko dbExpress komponenti, ali stalno mi javlja istu grešku da ne može pronaći neki dll (vendor). Taj dll postoji jer imam instaliran MySQL. Čak taj dll kopiram u Windows folder i stavim ga u path stazu, ali opet mi se javlja ta greška. Je li moguće preko ADO komponenti spojiti se na MySQL bazu? Hvala
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
*.fibertel.com.ar.

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: povezivanje na ostale baze u Bilderu21.06.2006. u 11:59 - pre 186 meseci
Citat:
itf: Mene bi zanimalo kako se spojiti na MySQL bazu. Pokušavam preko dbExpress komponenti, ali stalno mi javlja istu grešku da ne može pronaći neki dll (vendor). Taj dll postoji jer imam instaliran MySQL. Čak taj dll kopiram u Windows folder i stavim ga u path stazu, ali opet mi se javlja ta greška. Je li moguće preko ADO komponenti spojiti se na MySQL bazu? Hvala


dbExpress u starijim verzijama Delphija/BCB ne podrzava nove verzije mysql i to je to.

Što se tiče drugog pitanja evo da citiram samog sebe:
Citat:
kiklop74: ADO za konekciju koristi OLE provajdere. Dakle treba da instaliras OLE provajder za neku od pomenutih baza, ako postoji. Ako ne postoji onda treba da koristis "Microsoft OLE provider for ODBC drivers" i kao data source izaberes neku od definisanih ODBC konekcija.


Ako i dalje nije jasno dodatno objašnjenje:

1. Instaliraj ODBC drajver za MySQL.
2. Otvori ODBC manager i u system DSN dodaj konekciju za bazu koja ti treba.
3. Napravi ADO konekciju koristeći kao provajder "Microsoft OLE provider for ODBC drivers" i izaberi ODBC konekciju koju si napravio u prethodnom koraku.

Ovaj postupak važi za SVE baze koje nemaju sopstveni OLE provajder.


Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.vtszg.hr.



+9 Profil

icon Re: povezivanje na ostale baze u Bilderu21.06.2006. u 12:06 - pre 186 meseci
Hvala na odgovoru. Meni bi trebalo da se pomoću dbExpress komponenti spojim na MySQL bazu (koristim C++ Builder 6). ODBC ne uzimam ni u krajnjom slučaju jer sam pojam što to tamo moram registrirati me baš ne uveseljava previše. ADO je Windows tehnologija pa mi niti to ne odgovara jer program koji radim (CLX) se treba compilirati i pod Windowsima i pod Linuxom pa baš zato moram to realizirati pomoću dbExpress komponenti jer mi je glupo sad u ovisnosti o platformi mijenjati tehnologije, kad ovo treba raditi i za Windows i za Linux..

Glede greške... u C++ Builder-u pod Windowsima mi javi da mi nedostaje taj određeni dll, dok u Linuxu pod Kylixom 3 mi javi da mu nedostaje ta ista biblioteka (samo što ima ekstenziju so tj. shared object). Možda da nije nešto sa MySQL-om?

[Ovu poruku je menjao itf dana 21.06.2006. u 13:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
*.fibertel.com.ar.

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: povezivanje na ostale baze u Bilderu21.06.2006. u 16:30 - pre 186 meseci
Citat:
itf: Hvala na odgovoru. Meni bi trebalo da se pomoću dbExpress komponenti spojim na MySQL bazu (koristim C++ Builder 6). ODBC ne uzimam ni u krajnjom slučaju jer sam pojam što to tamo moram registrirati me baš ne uveseljava previše. ADO je Windows tehnologija pa mi niti to ne odgovara jer program koji radim (CLX) se treba compilirati i pod Windowsima i pod Linuxom pa baš zato moram to realizirati pomoću dbExpress komponenti jer mi je glupo sad u ovisnosti o platformi mijenjati tehnologije, kad ovo treba raditi i za Windows i za Linux..

Glede greške... u C++ Builder-u pod Windowsima mi javi da mi nedostaje taj određeni dll, dok u Linuxu pod Kylixom 3 mi javi da mu nedostaje ta ista biblioteka (samo što ima ekstenziju so tj. shared object). Možda da nije nešto sa MySQL-om?


Za linux ne znam jer ne koristim kylix ali za windows ti garantujem da dbexpress drajver koji ide uz builder ne podrzava novije verzije mysql. Taj drajver je pisan za mysql 3.22. Sa verzijama posle 3.22 ne radi. To sto ti kaze da nema dll-a je u stvari zbog toga sto ne moze da nadje jednu funkciju koja je postojala u starijoj verziji mysql a u novoj ne. Dakle batali taj dbexpress ili kupi mysql dbexpress drajver koji radi kako treba.


Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: povezivanje na ostale baze u Bilderu

[ Pregleda: 2568 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.