Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problemi sa kontrolama...

[es] :: .NET :: Problemi sa kontrolama...

[ Pregleda: 2127 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vb_net_manuel
Manuel Radovanovic
Beograd

Član broj: 4569
Poruke: 28
*.bitsyu.net



Profil

icon Problemi sa kontrolama...30.12.2002. u 18:45 - pre 236 meseci
kad pozovete neku formu....

Dim frm2 as New Form2()
frm2.Show()

rezultat je otvorena forma sa svim kontrolama na njemu ( recimo da ima
2 domainupdown i 2 numericupdown i ok button...)...
i podesenim opcijama Pera, 1977....

medjutim na kontrolama se onda nista nesmatra selektovanim...

izbacivanjem opcije Default u svojstvima u .net-u ....

kada pritisnete ok...

dobicete....

DomainUpDown.Text = "" umesto "Pera"....
ili NumericUpDown.Value = "" umesto "1977"

iako ste naznacili da su te vrednosti podrazumevane....

prihvatice ih ukoliko menjate vrednosti na kontrolama, ali sta ako su
one podrazumevane pa korisnik nema potrebu da ih dira.... ???

Da li neko zna kako kada otvorite neku formu sa doticnim kontrolama
one zadrze svoje podrazumevane vrednosti programerskim putem ???








 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.ptt.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Problemi sa kontrolama...29.01.2003. u 00:41 - pre 235 meseci
- kako ocitavas vrednosti sa kontrola?
- sta ti radi pera na domainup/down???
-probaj
dim frma as new frmKontorle
frma.text1.text="bla bla"
frma.numericud1.value=123456

druga varijacija, usto jos i bolja je da stavis podesavanja u form_load dogadjaj
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Problemi sa kontrolama...

[ Pregleda: 2127 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.