Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc oko Flash+PHP problema sa prikazom slika

[es] :: Flash :: Pomoc oko Flash+PHP problema sa prikazom slika

[ Pregleda: 2319 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

baneizalfe
FON

Član broj: 73868
Poruke: 31
212.200.123.*



Profil

icon Pomoc oko Flash+PHP problema sa prikazom slika05.06.2006. u 01:43 - pre 217 meseci
Trebala bi mi pomoc oko ovoga: ja imam neki php falj list.php koji sadrzi sledece:

<?xml version="1.0"?>
<termine>
<eintrag title="Ja cirkam" image="images/ikona01.jpg"></eintrag>
</termine>

Tj samo odredjuje nazim slikei koja je. A u Flashu sam probao sa ovim kodom:

mein_xml = new XML();
mein_xml.ignoreWhite = true;
mein_xml.load("list.xml");
mein_xml.onLoad = function(status) {
if (status) {
obj_xml = this.firstChild.childNodes;
clipGen();
}
};
// function for generating
function clipGen() {
for (var i = 0; i<Math.round(Math.sqrt(obj_xml.length)); i++) {
this.attachMovie("clip", "clip"+i, i);
this["clip"+i]._x = this["clip"+i]._width*i;
// number of the generated clip
this["clip"+i].number_txt.text = i+1;
// title of the generated clip
this["clip"+i].title_txt.text = obj_xml.attributes.title;
// author of the text
this["clip"+i].image_mc.loadMovie(obj_xml.attributes.image);
}
}

Ovo ne znam ni ja sam sta sam hteo, al uglavnom, kako da mi prikaze tri po pri slike, tj da generise tri po tri jedna ispod druge mc-ove sa slikama?
Malo sam bio konfuzan al ste valjdarazumeli...
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Pomoc oko Flash+PHP problema sa prikazom slika05.06.2006. u 02:02 - pre 217 meseci
Nesto slicno:

http://www.flashstar.de/fla/mx2004/DragDropExtBilder042.swf
Source
 
Odgovor na temu

baneizalfe
FON

Član broj: 73868
Poruke: 31
212.200.123.*



Profil

icon Re: Pomoc oko Flash+PHP problema sa prikazom slika06.06.2006. u 20:45 - pre 217 meseci
Ok ono ,mi je puno pomoglo. Al imam jos koje pitanjce. Napisao sam ovajkod u Flash-u:

glavni_xml = new XML();
glavni_xml.ignoreWhite = true;
glavni_xml.load("list.xml");
glavni_xml.onLoad = function(status) {
if (status) {
obj_xml = this.firstChild.childNodes;
clipGen();
}
};
// function for generating
function clipGen() {
maxBroj = obj_xml.length;
vrste = 3;
kolone = Math.round(obj_xml.length/3);
brojKlona = 0;
for (var i = 0; i<vrste; i++) {
for (var j = 0; j<kolone; j++) {
this.imeKlona = "klon"+i+j;
this.imeSlike=obj_xml[brojKlona].attributes.image;
this.attachMovie("klon", imeKlona, brojKlona++);
this[imeKlona]._x = this[imeKlona]._x+this[imeKlona]._width*i;
this[imeKlona]._y = this[imeKlona]._y+this[imeKlona]._height*j;
this[imeKlona].drzac.loadMovie(imeSlike);
this[imeKlona].dugme.onRelease=function(){
glavni_drzac.loadMovie(imeSlike);
}
}
}
}

E sad, koji je kod da ako nema neke slike tj da kada nema vise slika da ucitava, da prosto ne kopira MC.
I gde gresim ovde? Bilo koju sliku da kliknem, glavni loader u koji se ucitava veca slika mi stalno otvara poslednju u nizu sliku!!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Pomoc oko Flash+PHP problema sa prikazom slika

[ Pregleda: 2319 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.