Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?

[ Pregleda: 5002 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

boomLM
Misa Boom

Član broj: 96472
Poruke: 85
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?31.05.2006. u 15:50 - pre 197 meseci
Baza sadrži nekoliko redova:id,naziv i sliku komponente.
Sve podatke uspesno importujem preko DataSeta,ali sliku ne prikazuje.Prikazuje tip byte[] array u koloni (svakoj vrsti kolone).
Predpostavljam da se vrši neka konverzija,ali kako...,sta...
Zna li neko???Bilo kakvo resenje?
Poz
 
Odgovor na temu

hakiro
Dejan Djenic

Član broj: 27737
Poruke: 80
194.106.186.*



Profil

icon Re: Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?31.05.2006. u 19:18 - pre 197 meseci
ucitas taj niz bajtova u memorystream
i onda
npr:

Bitmap bmp=new Bitmap(memoryStream);

i to je slika
code je haiku
 
Odgovor na temu

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
*.hermes.si.

ICQ: 238530669


Profil

icon Re: Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?01.06.2006. u 09:55 - pre 197 meseci
ili (pisem napamet):
Code:

picBox.Image = Image.FromStream(memoryStream) 

Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

boomLM
Misa Boom

Član broj: 96472
Poruke: 85
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?01.06.2006. u 14:05 - pre 197 meseci
Spasiba.
Sad mi je nešto jasnije samo...
Nece pa nece...
Pokusao sam sa sledećim kodom ali prijavljuje grešku

Try
OleDbDataAdapter1.Fill(DataSet11)
Dim i As Integer
Dim Table As DataTable
Dim row As DataRow

Table = DataSet11.Tables.Item(0)
row = Table.Rows.Item(0)

Dim line As New MemoryStream
line.Read(row("Izgled tranzistora"), 0, line.Length)

'ne radi sledece:///////////////////////////////////////
Dim bmp As Bitmap = New Bitmap(line)
Me.PictureBox1.Image = Image.FromStream(line)
'///////////////////////////////////////////////////////////////

Catch ex As Exception
MessageBox.Show(ex.Message) 'prijavi: Invalid parameter used
End Try
 
Odgovor na temu

gilens1979
Igor Stanisic
Novi Sad

Član broj: 40339
Poruke: 17
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?06.06.2006. u 13:24 - pre 197 meseci
Citat:
Code:
row = Table.Rows.Item(0)
Dim line As New MemoryStream
XX - line.Read(row("Izgled tranzistora"), 0, line.Length)


ajde da probamo ovako...mislim da ti je greska u XX redu...
mislim da bi mozda moglo nesto ovako...napominjem da nisam okusavao, ali ovo tvoje koristi memoryStream.Length, a posto je samo inicijalizovan MemoryStream, onda ima Length ili 0 ili nedefinisan, nisam siguran...recimo da probas ovako nesto...(kod je u C#, tako da se samo potrudi da ga prebacis)
Code:
MemoryStream lines = new MemoryStream();
byte[] tempRead = (byte[])(ds.Tables[0].Rows[0]["Izgled tranzistora"]);
lines.Read(tempRead, 0, tempRead.Length);
 
Odgovor na temu

Shevchenko
Nikola Vasiljevski

Član broj: 37756
Poruke: 218
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.vasiljevski.com


+2 Profil

icon Re: Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?19.09.2006. u 00:52 - pre 193 meseci
Meni ovo nikako da proradi.
Code:

MemoryStream lines = new MemoryStream();
byte[] tempRead = (byte[])(dsSifZaposleni1.Tables[0].Rows[0]["Slika"]);
lines.Read(tempRead, 0, tempRead.Length);
picSlika.Image = Image.FromStream(lines);

Gde gresim? Ima li neko ideju?
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Les Brown
 
Odgovor na temu

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Re: Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?19.09.2006. u 07:38 - pre 193 meseci

imas bolji i prakticniji nacin ,Koristi Template column,tj stavi sve slike u jedan folder i neka sve slike nose naziv jedne kollone,tj elemenata u toj koloni.Npr imas kolonu ID koja ima vrijednosti 1,2,3... e ti das naziv odgovarajucoj slici 1.jpg ; 2.jpg ; 3.jpg ....

a u data grid stavis


<asp:TemplateColumn>
<HeaderTemplate>
Picture
</HeaderTemplate>
<ItemTemplate>
<img height="100" width="80" border="2" src='C:/dd/<%# DataBinder.Eval(Container.DataItem, "ID") %>.jpg' title="Click for larger image" vspace="5" />
</ItemTemplate>
</asp:TemplateColumn>



POzdrav!
 
Odgovor na temu

Shevchenko
Nikola Vasiljevski

Član broj: 37756
Poruke: 218
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.vasiljevski.com


+2 Profil

icon Re: Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?19.09.2006. u 11:40 - pre 193 meseci
Da ali ja imam formu u kojoj se upisuju podaci, i imedju ostalog dodaje se i slika osobe(nije obavezna)
Tako da to iskljucuje stavljanje slike u isti folder :)
Dobio sam interesantnu ideju, da kada se izabere slika program kopira sliku u folder Slike i upisuje njeno ime u bazu,
dok pro izcitavanju samo dodeli vrednost
Code:

picSlika.Image = System.Drawing.Bitmap.FromFile(dsOsoba.Tables[0].Rows[0]["Slike"])
dsOsoba.Tables[0].Rows[0]["Slike"]-sadrzi putanju slike, ne sliku.


p.s Ova ideja je potekla sa ove teme http://www.elitesecurity.org/t766-prikaz-slike-iz-baze :)

Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Les Brown
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako uneti sliku u picture box iz baze u Accessu /VB ili C#/.NET?

[ Pregleda: 5002 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.