Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Cirilicni user interfejs

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Cirilicni user interfejs

[ Pregleda: 5300 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

goky2002

Član broj: 3848
Poruke: 191
*.ptt.yu



Profil

icon Cirilicni user interfejs23.12.2002. u 16:59 - pre 228 meseci
Zanima me kako najlakse uraditi cirilicni user interfejs ako vec imate vise od pola uradjene aplikacije i latinicni user interfejs?
 
Odgovor na temu

goky2002

Član broj: 3848
Poruke: 191
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Cirilicni user interfejs25.12.2002. u 17:04 - pre 228 meseci
Zar niko nije pravio cirilicni user interfejs?
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.172.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Cirilicni user interfejs25.12.2002. u 21:50 - pre 228 meseci
instaliras cirilicni screen font "on the fly" i sve meniji i sve ostalo ti pise na cirilici, zatim, kada se aplikacija prekine deinstaliras font. Nesto slicno radi Adobe Photoshop. Ja sam to radio i jednom programcicu i radilo je bez ikakvih problema.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

goky2002

Član broj: 3848
Poruke: 191
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Cirilicni user interfejs26.12.2002. u 15:08 - pre 228 meseci
Kako se izvodi instaliranje screen fonta "on the fly"?
Ja sam izveo nesto sa dodelom cirilicnog fonta svim formama kroz screen i promenio font menija i sl. Da li si na to mislio?

Ima jos jedna stvar, posto je pisano uz pomoc latinicne srpske tastature onda kodni raspored nije

isti pa ima sa tim problema, da li postoji neka funkcija koja prevodi to u ove obicne cirilicne

fontove koji nisu Unicode?
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Cirilicni user interfejs28.12.2002. u 05:30 - pre 228 meseci
za bulesmena:

sta je to screen font (ovo sto je goky rekao ili nesto trece)?

kako menjash unicode font iz latinice u cirilicu?

kako se resava lj, dj, nj i sl...

 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+10 Profil

icon Re: Cirilicni user interfejs29.12.2002. u 11:12 - pre 228 meseci
Mislim da rešenje može da bude u korišćenju Tnt Delphi Unicode Controls
(http://home.ccci.org/wolbrink/tnt/delphi_unicode_controls.htm).

Radi se o kompletnom setu komponenti koje nasleđuju VCL komponente i daju im mogućnost korišćenja unicode stringova. Koliko sam pročitao čak dotera i Delphi'jev porperty editor koji ne ume da se snađe sa ćirilicom.

Vrlo mi je čudno da čak i u D7 Borland nije rešio problem kodnih strana. Font properti ima opciju za izbot kodne strane ali Delphi to en ume da prepozna i omogući ukucavanje znakova po podešenoj kodnoj strani.

Zna li neko za Kajliks rešenje za korišćenje unicode-a?
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.228.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Cirilicni user interfejs30.12.2002. u 22:49 - pre 228 meseci
Evo dela koda:
Recimo, moj font file se zvao "mssscyu1.fnt" a ime fonta je MS Sans Serif CYU1
Code:

procedure TMain.FormCreate(Sender: TObject);
begin
// Instaliraj font runtime
sPath := ExtractFilePath (ParamStr(0));

iFontLoaded := AddFontResource (PChar(sPath + 'mssscyu1.fnt'));
if iFontLoaded > 0 then begin
   SendMessage(
    HWND_BROADCAST,    // handle of destination window
    WM_FONTCHANGE,    // message to send
    0,    // first message parameter
    0     // second message parameter
   );
   Font.Name := 'MS Sans Serif CYU1';
   end;
....
end;

ZATIM IDE TVOJ CODE

a zatim:
Code:

procedure TMain.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
if iFontLoaded > 0 then
   RemoveFontResource (PChar(sPath + 'mssscyu1.fnt'));
end;


Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Cirilicni user interfejs

[ Pregleda: 5300 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.