Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako random loadirati slike???

[es] :: Flash :: kako random loadirati slike???

[ Pregleda: 2900 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

PhoBoS4Fear
-

Član broj: 77154
Poruke: 14
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon kako random loadirati slike???23.05.2006. u 16:39 - pre 190 meseci

imam slike u nekom folderu i htio bi ih random pozivati!!!

same bi se mijenjale!!!!

i jos drugi slucaj,
da korisnik pritišće NEXT ali opet da su svaki puta random!!!

moze li netko objasniti kako to ide i mozda kod dati????

hvala!!!
--------------
Carpe Diem!
 
Odgovor na temu

Zirdas
Aleksandar Petrovic

Član broj: 79034
Poruke: 29
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: kako random loadirati slike???25.05.2006. u 16:04 - pre 190 meseci
ubaci svaku sliku u po jedan frejm, pa koristi komandu recimo aaa = random(n) gde ti je n broj frejmova.
neki_taster.onPress = function() {
tellTarget (_root) {
gotoAndStop (aaa);
}
}
nadam se da me razumes
 
Odgovor na temu

Esmin Gracic
Esmin Gracić
Sjenica; Sarajevo

Član broj: 95337
Poruke: 17
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: kako random loadirati slike???26.05.2006. u 02:06 - pre 190 meseci
pa s obzirom da slike imaš u folderu, vjerovatno ne želiš da ih učitavaš u frejm po frejm, već da ih flash učitava na scenu. U tom slučaju preimenuj slike (npr: slika1, slika2, slika3 itd... ). slike moraju biti .jpg i ne mogu imati uključenu opciju "progressive" jer ih flash tada neće prikazati.

napravi na sceni movieclip (možeš unutar njega napravati neku animaciju gdje piše "učitavanje u toku" ili nešto na taj fazon, što će biti vidljivo dok se slika učitava). Ovom MC daj neko <instance name>, npr. picture_box

a zatim u okviru nekog događaja pišeš:



link_do_slike = "slika"+ran(n)+".jpg";
// n-je broj slika koje imaš
// umjesto "slika" dodaješ putanju (path) do slika + naziv slike bez broja
loadMovie(link_do_slike, _root.picture_box);


p.s. na isti način možeš učitavati i .swf

u slučaju da imaš mnoooogo slika i problem da se sve to preimenuje, postoji varijanta da php skripta kupi sve nazive slika i šalje ih Flashu, ali to je već drugo pitanje...
 
Odgovor na temu

PhoBoS4Fear
-

Član broj: 77154
Poruke: 14
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: kako random loadirati slike???29.05.2006. u 07:23 - pre 190 meseci

hvala svima na odgovorima!

to mi je trebalo!!!

:)



--------------
Carpe Diem!
 
Odgovor na temu

milannQchevo
milan ilic
.. .. ..
Beograd

Član broj: 63681
Poruke: 86
195.252.90.*

ICQ: 235832252


Profil

icon Re: kako random loadirati slike???28.03.2007. u 14:00 - pre 180 meseci
Citat:
Esmin Gracic: slike moraju biti .jpg i ne mogu imati uključenu opciju "progressive" jer ih flash tada neće prikazati.



bas bas moraju da budu jpg ili si to dao primer?

pitam zato sto meni treba transparencija.. moze li png tako da se loaduje?


hvala..!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: kako random loadirati slike???

[ Pregleda: 2900 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.