Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

insert s TXT file u tabelu

[es] :: .NET :: insert s TXT file u tabelu

[ Pregleda: 2092 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ZOSTROG
ZORAN RADONJIC
BEOGRAD

Član broj: 85725
Poruke: 40
*.ptt.yu.



Profil

icon insert s TXT file u tabelu10.05.2006. u 12:19 - pre 187 meseci
pozdrav svima !!
i molio bih za pomoc


na ekranu sam upisivao i ime txt fila i ime TABELE
i sa metodom split delio txt i upisivao insert..
deo koda koji je bitan za ovo je

int brojac = 0;

System.Text.StringBuilder values1 = new System.Text.StringBuilder();
System.Text.StringBuilder headers = new System.Text.StringBuilder();
FileInfo f = new FileInfo(fileName);
using (StreamReader sr = f.OpenText() )
{
string line;
while ( ( line = sr.ReadLine() ) != null )
{

string[] values = line.Split('#');
foreach(string s in values)
{
system.Text.StringBuilder sb1 = new System.Text.StringBuilder();
sb1.Append(s);
opisTab opTab = new opisTab();
opTab = (opisTab)opisTab1[brojac];
if (brojac == 0)
{
headers.Append("(");
values1.Append("(");
}
headers.Append(opTab.colName.ToString() + ",");
bool numericCheck = IsNumeric(s);
if (numericCheck==true)
{
values1.Append(sb1.ToString() + ",");
} else
{
values1.Append("'" + sb1.ToString() + "'" + ",");
}

brojac++;
}






headers.Remove(headers.Length - 1, 1);
values1.Remove(values1.Length - 1, 1);
values1.Append(")");
headers.Append(")");
dml = new System.Text.StringBuilder("INSERT INTO " + tableName + headers + " VALUES "
+ values1);

string proba3 = dml.ToString();
oleDbCommand1 = new OleDbCommand(dml.ToString());
oleDbConnection1.Open();
oleDbCommand1.ExecuteNonQuery();
oleDbConnection1.Close();

i puca mi na oleDbCommand1.ExecuteNonQuery();

da LI MOZE NEKO DA MI POMOGNE
 
Odgovor na temu

Sandra_G
Aleksandra Glusac
Programer

Član broj: 66979
Poruke: 68
*.mediaworksit.net.

ICQ: 298551171


Profil

icon Re: insert s TXT file u tabelu10.05.2006. u 14:03 - pre 187 meseci
Najbolje bi bilo da taj deo koda (rad sa bazom) stavis u jedan try/catch blok, debagujes to, pa ces videti tacno koju gresku javlja.
The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. - Albert Einstein
 
Odgovor na temu

Oliver Klaćik
Vice President, Thunder Road Software
Inc.
Stara Pazova

Član broj: 34059
Poruke: 242
80.93.231.*

Sajt: www.thunderroadsoftware.c..


Profil

icon Re: insert s TXT file u tabelu10.05.2006. u 17:04 - pre 187 meseci
Sigurno mu i javlja neku grešku...

A jedini način da mu neko pomogne je ako napiše koja je greška u pitanju...
Oliver 'FAQ' Klaćik
 
Odgovor na temu

ZOSTROG
ZORAN RADONJIC
BEOGRAD

Član broj: 85725
Poruke: 40
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: insert s TXT file u tabelu11.05.2006. u 07:54 - pre 187 meseci
hvala na dobrim namerama....

javlja mi value larger then specified precision allows this column....

trebam videti koje je to polje, ali posto sam jos nov u ovome, ja sam mislio da bez obzira
ako je polje i vece, da ce ga samo odseci i takvog smestiti, a da program nece pucati.....
kao sto jeunekim drugim jezicima

pozdrav
 
Odgovor na temu

Oliver Klaćik
Vice President, Thunder Road Software
Inc.
Stara Pazova

Član broj: 34059
Poruke: 242
80.93.231.*

Sajt: www.thunderroadsoftware.c..


Profil

icon Re: insert s TXT file u tabelu11.05.2006. u 09:45 - pre 187 meseci
U .NET-u ne možeš raditi implicitnu konverziju sa 'šireg' na 'uži' tip...

Koristi eksplicitnu konverziju ili, još bolje, promeni DataType za odgovarajuću kolonu...
Oliver 'FAQ' Klaćik
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: insert s TXT file u tabelu

[ Pregleda: 2092 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.