Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php 5 ne prepoznaje cirilicu iz MySQL baze

[es] :: PHP :: php 5 ne prepoznaje cirilicu iz MySQL baze

[ Pregleda: 3808 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milig
Igor Miloradovic
informaticar
Despotovac

Član broj: 57330
Poruke: 85
*.ptt.yu.

ICQ: 319256294


Profil

icon php 5 ne prepoznaje cirilicu iz MySQL baze24.04.2006. u 10:47 - pre 191 meseci
Dakle koristim PHP5.1.2 i MySQL 5.0.18. Problem je u tome sto php ne prepoznaje cirilicu(cp1251) iz MySQL tabela, tacnije ispisuje upitnike. Sa druge strane, PHP 4 ne pravi takve probleme. Da li neko zna sta to treba podesiti u PHP 5 da bi i on radio sa cirilicom?
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.243.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: php 5 ne prepoznaje cirilicu iz MySQL baze24.04.2006. u 17:58 - pre 191 meseci
Nije problem u PHP-u, nego u MySql.
Od verzije 4.1.x pa nadalje, MySql koristi collation. Probaj da podesis collation cp1251 na svaku tablicu.
Ako ne daje rezultat, postavi
mysql_query("set names cp1251");

 
Odgovor na temu

obucina

Član broj: 38191
Poruke: 723

Jabber: obucina


+7 Profil

icon Re: php 5 ne prepoznaje cirilicu iz MySQL baze24.04.2006. u 18:57 - pre 191 meseci
Možeš i da pređeš na UTF-8.
 
Odgovor na temu

milig
Igor Miloradovic
informaticar
Despotovac

Član broj: 57330
Poruke: 85
*.ptt.yu.

ICQ: 319256294


Profil

icon Re: php 5 ne prepoznaje cirilicu iz MySQL baze25.04.2006. u 19:32 - pre 191 meseci
Citat:
glavince: Nije problem u PHP-u, nego u MySql.
Od verzije 4.1.x pa nadalje, MySql koristi collation. Probaj da podesis collation cp1251 na svaku tablicu.
Ako ne daje rezultat, postavi
mysql_query("set names cp1251");

probao sam i nema efekta.
Citat:
obucina: Možeš i da pređeš na UTF-8.

napravio sam tabelu sa utf8 charset-om i collation-om i opet nece da cita cirilicu.

I dalje mislim da je problem u podesavanju PHP - a. (Kako drugacije da objasnim cinjenicu da sve ovo radi u PHP 4 koji je po default-u nastelovan za mysql).
Ima li jos ideja ?
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.242.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: php 5 ne prepoznaje cirilicu iz MySQL baze25.04.2006. u 21:27 - pre 191 meseci
Koji MySql koristis uz PHP4?
 
Odgovor na temu

milig
Igor Miloradovic
informaticar
Despotovac

Član broj: 57330
Poruke: 85
*.ptt.yu.

ICQ: 319256294


Profil

icon Re: php 5 ne prepoznaje cirilicu iz MySQL baze26.04.2006. u 06:29 - pre 191 meseci
U oba slucaja koristim MySQL 5.0.18 .
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: php 5 ne prepoznaje cirilicu iz MySQL baze

[ Pregleda: 3808 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.