Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Povezivanje resursa - MSVC++

[es] :: C/C++ programiranje :: Povezivanje resursa - MSVC++

[ Pregleda: 2251 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stargazer
bgd

Član broj: 85916
Poruke: 117
*.eunet.yu.



Profil

icon Povezivanje resursa - MSVC++16.04.2006. u 13:56 - pre 217 meseci
Ne znam da li će na ovo moći da odgovori neko kome se to nije desilo, ali ako neko zna pomagajte

Dešava se sledeća situacija : Gomilu resursa stavio sam u DLL koji učitavam bez problema pri pokretanju programa. Kada napravim debug verziju tog DLL, svi resursi se regularno učitavaju, ali u release verziji za 2 BMP-a mi javlja da ne postoje u DLL-u.

Šta tu može da bude problem?

Proverio sam svaki resurs posebno da li je kojim slučajem stavljen uslov da se ne povezuju u DLL u release verziji i to je u redu. Ne znam, nisam pametan....
With no lovin' in our souls and no money in our coats you can't say we're satisfied
 
Odgovor na temu

z@re
Zarko Bulatovic
Split

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Povezivanje resursa - MSVC++18.04.2006. u 01:58 - pre 217 meseci
Ajd okaci i debug i release verziju ovdje, pa da vidim da ti nesto nije promaklo.

Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

stargazer
bgd

Član broj: 85916
Poruke: 117
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje resursa - MSVC++18.04.2006. u 02:13 - pre 217 meseci
nema problema, samo šta ti tačno treba da pogledaš
pošto je sors previše velik

ako ti ne treba sors, program se nalazi na :
http://savefile.com/files/9080576

[Ovu poruku je menjao stargazer dana 18.04.2006. u 03:51 GMT+1]


A sada šou...
Izgleda da je u pitanju MSVS, a ne kod programa.

Program koji se nalazi na adresi gore je kompajliran sinoć i on ne pravi uopšte TreeView na desnom tabu. Danas iskompajlirani program sa nemenjanim kodom pravi taj TreeView i učitava resurse, ali neće da menja tab. Toliko o tome...


[Ovu poruku je menjao stargazer dana 18.04.2006. u 19:10 GMT+1]
With no lovin' in our souls and no money in our coats you can't say we're satisfied
 
Odgovor na temu

stargazer
bgd

Član broj: 85916
Poruke: 117
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje resursa - MSVC++19.04.2006. u 18:00 - pre 217 meseci
Reinstalirao sam MSVS, ali izgleda uzalud. Podesio sam da Release verzija programa može da se debuguje i naišao na zanimljivu situaciju :
Naime, kod kojim pravim prozor koji želim da asociram sa nekim od 3 taba napravi prozor čiji je handle validan i tu nema problema, ali posle pravljenja tog prozora ide kod kojim se inicira TC_ITEM struktura taba i u kojoj dobijeni handle treba da pridružim tabu. Ono što se dešava je to da se taj kod iniciranja strukture TC_ITEM uopšte ne izvršava. Stavio sam breakpoint na njega i program se ne zaustavlja na toj liniji. Kod ide nekako ovako :

Code:

    // na početku funkcije stoji
    TC_ITEM tie;
    // zatim ide poziv funkcije koja registruje klasu prozora "ProjectTabWndClass10" i onda ovo
    HWND hTab = CreateWindowEx(WS_EX_NOPARENTNOTIFY, "ProjectTabWndClass10", NULL, 
    WS_CHILD | WS_VISIBLE | WS_CLIPCHILDREN, 0, 0, 0, 0,
    hRightTab, NULL, hApp, NULL);
    if (hTab == NULL){
        dwError = GetLastError();
        FatalErrorMsg(dwError, "Create projecttabwnd");
        return FALSE;
    }
    tie.mask = TCIF_TEXT | TCIF_IMAGE | TCIF_PARAM;
    tie.iImage = -1;
    tie.pszText = "Project";
    tie.lParam = reinterpret_cast<LPARAM>(hTab);
    if (SendMessage(hRightTab, TCM_INSERTITEM, static_cast<WPARAM>(RT_PROJECT), 
            reinterpret_cast<LPARAM>(&tie)) != RT_PROJECT){
        dwError = GetLastError();
        FatalErrorMsg(dwError, "Add projecttab");
        return FALSE;
    }


Dakle, šta se dešava : On kao da nije povezao cele 4 linije koda u moj program. Ponavljam, to nije slučaj sa debug verzijom, a nisam čačkao po podešavanjima i stavljao neke optimizacije programa.

Samo da dodam da je RT_PROJECT definisana konstanta 0, a dwError je globalna promenljiva tipa DWORD.


[Ovu poruku je menjao stargazer dana 19.04.2006. u 19:05 GMT+1]
With no lovin' in our souls and no money in our coats you can't say we're satisfied
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Povezivanje resursa - MSVC++

[ Pregleda: 2251 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.