Citat:
dr.AgOlO: Hvala ti na odgovoru,
Da, posto sam saznao pre par dana da nova verzija Frameworka 2.0, ima u sebi ugradjene neke sigurnosne mehanizme bas na nivou Remoting-a tj. TCP kanala voleo bih da mi, ako znas, kazes nesto o tome (ili das neki link).
Hm, pravo da ti kazem, da sad nisi spomenuo ovo ostao bih u neznanju. Izgleda da si potpuno u pravu, eto meni stiva za danas

Koliko sam sad provalio iz par primera postoje nova podesavanja u ChannelSettings koja omogucavaju authentikaciju i enkripciju preko binary TCP, sto je veoma sweet.
Pride su dodali i IPC$ channel (preko named pipes) i razdvojili kanale na serverske i klijentske.
Za detalje sad nista od mene, mozda je neko drugi to koristio pa moze da ti kaze...
A sto se tice "starog" remotinga i onih tehnika koje sam pomenuo, njih sam prvobitno nasao u jednom od MCSD "udzbenika", ne mogu da se setim kojem, ima vec neko vreme od kad sam to obavio. A za linkove, tu ti je google

siguran sam da ce ti ".net remoting" vratiti bar trilion rezultata.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić