Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zasto ovo ne radi

[es] :: PHP :: Zasto ovo ne radi

[ Pregleda: 3021 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

k4rl0
Localhost

Član broj: 87683
Poruke: 142
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Zasto ovo ne radi13.04.2006. u 15:40 - pre 188 meseci
Ovo je primjer iz knjige,a meni ne radi :(
Ako neko zna u cemu je problem molim vas neka kaze..
Poceo sam prekjuce,shvatio varijable i sad sam malo krenuo na forme,pa..
Ovo je prvi fajl

text.html

<HTML>
<HEAD></HEAD>
<BODY>
<FORM METHOD=GET ACTION="text.php">
Koji ti je najdrazi auto?
<INPUT NAME="auto" TYPE="TEXT">
<BR>
<BR>
<INPUT TYPE=SUBMIT>
</FORM>
</BODY>
</HTML>

A ovo drugi

text.php

<HTML>
<HEAD></HEAD>
<BODY>
Najdrazi auto ti je:
<?php
echo $auto;
?>
</BODY>
</HTML>

I kad pokrenem text.html,unesem npr. Fiat, URL postaje http://localhost/myfolder/text.php?auto=Fiat
Ali pri ispisu dobivam Najdrazi auto ti je:I ovdje praznina :(
Molim vas za pomoc,puno hvala
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
..nis1-nis.customer.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi13.04.2006. u 15:46 - pre 188 meseci
Da li ti je palo na pamet da procitas UVOD u PHP Manual koji postoji na www.php.net
Da li ti je palo na pamet da procitas po ovom forumu.

Gle imas jako banalan problem, treba pises echo $_GET['auto'] ali neee, neces se potrudis da sam procitas NAJOSNOVNIJE STVARI, pre nego sto pitas nesto. Razumem da si pocetnik, ali onda si mogao da procitas samo osnovni deo manuala, a to je onaj glupi UVOD, koji ne znam cemu sluzi.



[Ovu poruku je menjao flylord dana 13.04.2006. u 16:48 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi13.04.2006. u 15:46 - pre 188 meseci
procitaj vrednost parametra preko $_GET. Odavno je na PHP iskljucena opcija da se parametrei automatski vide kao globalne promenljive.
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi13.04.2006. u 21:15 - pre 188 meseci
evo ovo ti radi:

<HTML>
<HEAD></HEAD>
<BODY>
<FORM METHOD="GET" ACTION="test.php">
Koji ti je najdrazi auto?
<INPUT NAME="auto" TYPE="TEXT">
<BR>
<BR>
<INPUT TYPE=SUBMIT>
</FORM>
</BODY>
</HTML>



<HTML>
<HEAD></HEAD>
<BODY>
Najdrazi auto ti je:
<?php
echo $_GET['auto'];
?>
</BODY>
</HTML>

i da prvo pročitaj bar uvod neke knjige o php-u ili početak manuala. nitko ti neće ulit php u glavu pa da znaš programirat.fino sjedneš, tonu kokica(a i ne moraš) i lagano.... pročitaš dio pa napraviš primjer, dva... pa slijedeći dio i tako dok ne skužiš sintaksu php. programiranje se ne uči preko noći. potrebno je dosta truda da bi postao dobar programer.
i ne smatraj ovo kao kritiku, već kao savjet.

želim ti puno linija koda.

[Ovu poruku je menjao dgrubel dana 13.04.2006. u 22:20 GMT+1]
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
..nis1-nis.customer.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi13.04.2006. u 21:19 - pre 188 meseci
more ne valja mu bre knjiga. Te budjave &*#)*@%$# knjige samo prave probleme ljudima. Ovde se javlja gomila koja uci iz tih j****** knjiga koje su za php 4.0. I naravno da im nista ne radi od primera.
 
Odgovor na temu

k4rl0
Localhost

Član broj: 87683
Poruke: 142
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi14.04.2006. u 16:17 - pre 188 meseci
Puno hvala,kad smo vec kod ovoga..
Kak da preko GET-a proslijedim array.
Npr.

1. fajl
...
<INPUT NAME=ime[] TYPE="TEXT">
...

2.fajl
...
for($i=1;$<=5;$i++)
{
echo $_GET[ime[$i]];
}
...

Nesto kao: echo $_GET[varijabla[$i]]; ne radi..
Hvala vam,pozdrav
 
Odgovor na temu

k4rl0
Localhost

Član broj: 87683
Poruke: 142
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi14.04.2006. u 16:20 - pre 188 meseci
1. fajl
...
<INPUT NAME=ime[] TYPE="TEXT">
...

2.fajl
...
for($i=1;$<=5;$i++)
{
echo $_GET[$ime[$i]];
}
...

Nesto kao: echo $_GET[$varijabla[$i]]; ne radi..

Ispravljeno al ipak ne radi..
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
..nis1-nis.customer.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi14.04.2006. u 16:27 - pre 188 meseci
ajde molim te procitaj uvod u php manual.
 
Odgovor na temu

k4rl0
Localhost

Član broj: 87683
Poruke: 142
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi14.04.2006. u 17:10 - pre 188 meseci
Stvarno ne znam..
Molim vas,samo mi jos oko ovoga pomognite i obecajem da vise NIKADA necu dolaziti
sa glupim pitanjima,puno hvala

proba.htm:
<FORM METHOD=GET ACTION="proba.php">
Koliko dijece imate?
<INPUT NAME="dijeca" TYPE=TEXT>
<INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Dalje">
</FORM>

proba.php:
<FORM METHOD=GET ACTION="proba1.php">
<?
for($i=1;$i<=$_GET[dijeca];$i++)
{echo 'Unesite ime:';
echo '<INPUT NAME=ime[] TYPE="TEXT">';
echo '<br>';
}
?>
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Dalje">
</FORM>

proba1.php:
<?
for($i=1;$i<=$_GET[dijeca];$i++)
{
echo $_GET[$ime[$i]];
}
?>
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
..nis1-nis.customer.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi14.04.2006. u 17:45 - pre 188 meseci
evo, na osnovu onoga sto sam procitao mogu ti dam jedan savet: Idi i kupi benzin. Onda stavi knjigu na zemlju, polij je benzinom i zapali.
Code:

echo $_GET['ime'][$i];
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi14.04.2006. u 19:49 - pre 188 meseci
Flylord,nemoj se jediti...ovaj primer je uzet iz jedne vrlo dobre knjige...samo nisam siguran da je dobro interpretiran...Dakle,mislim da nije u knjizi problem...
 
Odgovor na temu

k4rl0
Localhost

Član broj: 87683
Poruke: 142
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi14.04.2006. u 23:07 - pre 188 meseci
Sve je ok,samo je knjiga pisana za PHP 4,pa sam ja pokusao kod pretvorit u PHP 5.
Hvala na pomoci,
Pozdrav
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
..nis1-nis.customer.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Zasto ovo ne radi15.04.2006. u 00:24 - pre 188 meseci
kako da se ne jedim, kad malo malo, pa dodje neko da se zali da mu ne radi nesto, a to nesto je procitao u nekoj knjizi za PHP.

[Ovu poruku je menjao flylord dana 15.04.2006. u 01:28 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Zasto ovo ne radi

[ Pregleda: 3021 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.