Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

zasto ovo nece da radi na lijevi klik?

[es] :: C/C++ programiranje :: zasto ovo nece da radi na lijevi klik?

[ Pregleda: 2080 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon zasto ovo nece da radi na lijevi klik?13.08.2005. u 16:13 - pre 197 meseci
zasto ovo ne radi:


void __fastcall TForm1::FormCreate(TObject *Sender)
{
KeyPreview=true;
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::FormKeyDown(TObject *Sender, WORD &Key,
TShiftState Shift)
{
if (Key == VK_LBUTTON)
{
Image1->Visible=true;
}
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::FormKeyUp(TObject *Sender, WORD &Key,
TShiftState Shift)
{
if (Key == VK_LBUTTON)
{
Image1->Visible=false;
}
}
//---------------------------------------------------------------------------


a npr. kada stavim umjesto lijevog klika da mi bude neko drugo dugme, npr. Key==VK_ESCAPE, onda sve radi normalno!!!??





[Ovu poruku je menjao fucking voodoo dana 13.08.2005. u 17:16 GMT+1]
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

Toxter
NS

Član broj: 39393
Poruke: 317
*.ftn.ns.ac.yu.



+6 Profil

icon Re: zasto ovo nece da radi na lijevi klik?13.08.2005. u 16:54 - pre 197 meseci
Zato sto koristis dogadjaj OnKeyDown.

Koristi OnMouseClick pa probaj.
Sad mu nije nista, ubio si ga k'o zeca...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: zasto ovo nece da radi na lijevi klik?13.08.2005. u 16:57 - pre 197 meseci
Kao prvo...

Citat:

void __fastcall TForm1::FormCreate(TObject *Sender)


Nikad, nikad i nikad u BCB ne koristi FormCreate i FormDestroy. Umesto njih
koristi konstruktor, koji je vec raspoloziv i destruktor, moraces da ga napravis.

Zasto? Iako je cak i BCB Help prepun FormCreate/FormDestroy to je zbog toga
sto su Help prevodili sa Delpji-ja.

U BCB, FormCreate moze biti pozvan pre konstruktora, a FormDestroy posle
destruktora sto je nedozvoljeno!

Citat:

[...] FormKeyDown, FormKeyUp [...]


Postoje dogadjaji. FormMouseUp, FormMouseDown, FormMouseMove.

Dakle ti si koristio dogadjaje za tastaturu a ne za misa, pa je i logisno da ti
program ne radi...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: zasto ovo nece da radi na lijevi klik?13.08.2005. u 17:00 - pre 197 meseci
Citat:

Koristi OnMouseClick pa probaj.

Ne. treba koristiti OnMouseDown, a ne OnMouseClick. OnMouseClick niti ima
sve potrebne propratne informacije (X,Y polozaj, Shift...), a kod mnogih kontrola
OnClick se poztize i sa SPACE i sl. Dakle OnClick je kontekstni dogadjaj...

 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: zasto ovo nece da radi na lijevi klik?13.08.2005. u 21:06 - pre 197 meseci
hmmm...pa mislio sam, posto ima VK_LBUTTON kao virtual key code mislio sam da ce raditi i u OnKeyDown event-u...

a ovo za FormCreate nisam znao...

hvala vam na odgovorima!!
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: zasto ovo nece da radi na lijevi klik?

[ Pregleda: 2080 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.