Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

<?php include("header.inc"); ?> u IE?

[es] :: PHP :: <?php include("header.inc"); ?> u IE?

[ Pregleda: 4077 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

anon315

Član broj: 315
Poruke: 1657
*.adsl.sezampro.yu.



+13 Profil

icon <?php include("header.inc"); ?> u IE?19.03.2006. u 18:08 - pre 205 meseci
Cao, malo me zeza ovo kod IE-a.

Dakle, imam:

<?php include("header.inc"); ?>

Bla, bla..

<?php include("footer.inc"); ?>

Evo ga na primer header.inc

Code:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
bla, bla
</head>

<body>
<table width="100%" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">

<tr>
<td width="150"><img src="img/slika1.png" width="150" height="150" alt="slika1" /></td>

<td align="center" valign="middle" class="upnav">
Ovde idu linkovi!
</td>

<td width="150"><img src="img/slika2.png"  width="150" height="150" alt="slika2" /></td>
</tr>


Problem je u tome sto u IE-u <?php include("header.inc"); ?> kao da napravi POSLE toga jedan <br>, a PRE <?php include("footer.inc"); ?> isto jedan <br>

Ovim mi footer, na primer, nije "nalegao" kako treba nego ima jedan <br> sto je ruzno.

U FF ovo lepo sljaka.

U cemu je kvaka?

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao Vanja Petreski dana 19.03.2006. u 19:23 GMT+1]
 
Odgovor na temu

E-one
Ivan Lazarevic
Beograd

Član broj: 45404
Poruke: 54
194.106.186.*



Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?20.03.2006. u 14:20 - pre 205 meseci
ja sam takav problem imao kada su mi include fajlovi UTF-8, kada sam ih snimio kao ANSI tog reda viska vise nije bilo. mada nisam probao u ff kako izgleda.
ali tako je nastao drugi problem jer nisam mogao da koristim nasa slova :)
 
Odgovor na temu

anon315

Član broj: 315
Poruke: 1657
*.adsl.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?20.03.2006. u 17:33 - pre 205 meseci
O bože! Stvarno je neverovatan ovaj IE!

E-one, hvala na uputstvu, sada radi :o)

Jedini je bedak što u glavnom meniju će mi se možda pojaviti potreba za našim slovima, hm, za sada još ne..

Ajmo alternative?

[Ovu poruku je menjao Vanja Petreski dana 20.03.2006. u 18:37 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
195.252.99.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?20.03.2006. u 19:17 - pre 205 meseci
Proveris koji browser ima i ako je IE, redirektujes na neku stranu gde pise da skine Firefox
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

anon315

Član broj: 315
Poruke: 1657
*.adsl.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?20.03.2006. u 21:04 - pre 205 meseci
Hehe, veruj mi, to mi je prvo palo na pamet i najrađe bih upravo to uradio, ali s obzirom da većina populacije koristi IE, ne mogu
 
Odgovor na temu

w3bl0rd
Varaždin, Hrvatska

Član broj: 82659
Poruke: 380
*.cmu.carnet.hr.



+26 Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?23.03.2006. u 13:06 - pre 205 meseci
istina većina ali ta većina je informatički nepismena
there's no place like 127.0.0.1
 
Odgovor na temu

w3bl0rd
Varaždin, Hrvatska

Član broj: 82659
Poruke: 380
*.cmu.carnet.hr.



+26 Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?23.03.2006. u 13:10 - pre 205 meseci
btw php je server side i nema veze sa browserom! php greška nemije utjecati na browser!
utf-8 bom je nešto drugo... ali php i browser nemaju nikakave veze...
there's no place like 127.0.0.1
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
213.137.102.*



+26 Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?23.03.2006. u 13:43 - pre 205 meseci
e svasta cudi ovde, kao sto je receno php je server side tako da nema veze sa tvojim ie-om e sad sta ima veze sa ie-om ( ako tebi izlazi razliciti kod u ie-u i u firefoxu onda je to nadprirodni fenomen i zvacemo odma Skali i Moldera ) je prikaz ubaci tu malo vise css-a podesi sve parametre i ima da radi ki zmaj
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

anon315

Član broj: 315
Poruke: 1657
*.adsl.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?23.03.2006. u 14:08 - pre 205 meseci
O cemu pricate vas dvojica?
 
Odgovor na temu

boban012
pozarevac

Član broj: 42999
Poruke: 4
12.158.26.*

Sajt: www.kostolac.co.yu


Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?23.03.2006. u 18:44 - pre 205 meseci
Pazi Vanja ovako. Zavisi kako organizujes stranicu i kako ce ti meni biti ucitavan. Ja jednostavno napravim jedan fajl koga ucitavam kao meni (include"meni.php"). Sve jedno trebalo bi da nemas problema. (Ako browser-i nemaju jezicku podrsku za nasa slova sve jedno ti je stavi u svojoj stranici (indexu) da podrzi nasa slova). To mozes u Dream-MMX (macromedia) da namestis prostim odlaskom na page properties i dodas podrsku stranici.
(mislim da je standard windows1280 ili 1250 mislim da i taj standard podrzava nasa slova, nemogu se setiti a nije mi pri ruci. Pokusaj sa EasternEurope (windows1280 ) tako nesto bi trebalo da je) . Prikazivace bez problema.
Nadam se da ce pomoci.
Sta ces...mora da se pita
 
Odgovor na temu

tebrino
SU

Član broj: 88339
Poruke: 87
*.tippnet.co.yu.



Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?24.03.2006. u 11:43 - pre 205 meseci
Nije baš najbolje rešenje, ali u najgorem slučaju možeš da zameniš naša slova XHTML entitetima.
 
Odgovor na temu

cicevac.com
Saša Paunović
Ćićevac

Član broj: 62678
Poruke: 48
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.cicevac.com


Profil

icon Re: <?php include("header.inc"); ?> u IE?01.04.2006. u 05:00 - pre 205 meseci
Prvo napravi stranu u najobicnijem html-u tako da ti izgleda isto u svim browserima pa je raskomadaj u manje celine.
Ne moze biti prostije od toga a i verovatno ce raditi
HardCore
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: <?php include("header.inc"); ?> u IE?

[ Pregleda: 4077 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.