Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>

[es] :: PHP :: Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>

[ Pregleda: 3462 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

X.X.X.X
Croatia

Član broj: 40873
Poruke: 414
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 340605144


Profil

icon Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>17.08.2005. u 01:41 - pre 196 meseci
Za ovo sam sazna prije par dana i cini mi se prava stvar moze li mi tko malo pojasniti kako to radi ili dati link ili sta vec da se malo informiran oko toga??

Prijatelj mi je objasnjava pa preko engina.php mogu mjenjenjati ili stavljati neke stvari i da se one onda mjenjaju na svim stranica trako nesto nisam bas dobro skuzia sta i kako zato bih vas molia za pomoc.

u engin.php se npr. nalazi
Code:

<?php
   switch ($otvori) {
   default: $inc = 'prva.php';
       break;
       case "suradnja": $inc = 'suradnja.php';
       break;
       case "suradnja": $inc = 'poduke.php';
       break;
       case "suradnja": $inc = 'blabla.php';
       break;
       case "suradnja": $inc = 'suradnja.php';
       break;
       }
   include ($inc);
?>


i to se onda includa u npr. index.php

//nK: ups, bila je brljotina s code tagom... može da se vrati u PHP

[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 17.08.2005. u 08:46 GMT+1]
DOBRA RIJEČ I PIŠTOLJ OTVARAJU SVAKA VRATA!
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Moze mi ko pojasnit <?php include(engine.php); ?>17.08.2005. u 07:56 - pre 196 meseci
Kod ti je katastrofa... čemu pisanje radi reda?

www.php.net/switch

Ako bi ovo što si ostavio prošlo bez sintaksne greške što si default granu stavio kao prvu opciju, moralo bi da padne na testu zdravog razuma - čemu onda ostale opcije. Da ne pominjem da sve opcije reaguju na istu vrednost - kao, to je neka greška pri postovanju - ali me to ne interesuje jer je neozbiljno, baš kao i s***** koje se napravi nepravilnim formatiranjem poruke i ostavljanjem otvorenog code taga.
 
Odgovor na temu

X.X.X.X
Croatia

Član broj: 40873
Poruke: 414
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 340605144


Profil

icon Re: Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>17.08.2005. u 19:12 - pre 196 meseci

ovako kada napravim sajt onda on ima vise podstranica npr. NOVOSTI,KONTAKT... e i sta mene sada zanima naprimjer na INDEX stranici imam VIJESTI i naPravia sam da vijesti budu na svakoj toj podstranici kamo god isli na sajt ljudi ce moci viditi vijesti,e sada mene zanima te vijesti bi bile na svim pustim stranicama,stranice sam do sada radia u .html i nisam puka da sada na svaku moram ici i mjenjati vijesti odnosno dodavat moze li se to ikako rijesiti da npr sta na index promjenim,a zajednicko je sa svim podrstranicama da se mijenja i na ostalim podstranica npr. u ovom slucaju VIJESTI.

Prijatelj mi je to objasnjava da se moze preko engine.php koji se ubaci u npr. index.php i u engine.php se ubacuje sta oce i posto se taj engine postavi i na podrtranicama i tamo se mijenja sve sta smo nadodali u engine.php

ako ima drugi nacin kako da to napravim molio bih da ga podijelite sa mnom!

DOBRA RIJEČ I PIŠTOLJ OTVARAJU SVAKA VRATA!
 
Odgovor na temu

byM4k5

Član broj: 22363
Poruke: 428
*.dialup.blic.net.



Profil

icon Re: Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>17.08.2005. u 23:15 - pre 196 meseci
Ima, da nista ne ubacujes. Onda bi imao posebno fajl za vijesti (vijesti.php), saradnju (saradnja.php). Ovako, mozda se cak pojavis u sledecem broju pH Zine-a...
 
Odgovor na temu

X.X.X.X
Croatia

Član broj: 40873
Poruke: 414
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 340605144


Profil

icon Re: Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>18.08.2005. u 01:00 - pre 196 meseci
Citat:
byM4k5: Ima, da nista ne ubacujes.



Pa ako postoji mos li reci kako???

[Ovu poruku je menjao flylord dana 18.08.2005. u 11:55 GMT+1]
DOBRA RIJEČ I PIŠTOLJ OTVARAJU SVAKA VRATA!
 
Odgovor na temu

byM4k5

Član broj: 22363
Poruke: 428
*.dialup.blic.net.



Profil

icon Re: Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>19.08.2005. u 01:46 - pre 196 meseci
Gle, ako hoces da ubacis na svaku stranicu vijesti, sajt si uradio u HTML (neki graficki editor), a koliko vidim programiranje ti ne ide, mozda bi najbolje bilo da napravis/nabavis neku skriptu vijesti.php. Onda na svaku stranici ubcis IFRAME gdje bio Source bio ta vijesti.php skripta.

Zaboravi ono gore jer sam te malo pogresno razumio.
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2154
*.voban.co.yu.



+73 Profil

icon Re: Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>19.08.2005. u 06:51 - pre 196 meseci
Pa pozovi prijatelja

Citat:
Prijatelj mi je to objasnjava da se moze preko engine.php koji se ubaci u npr. index.php i u engine.php se ubacuje sta oce i posto se taj engine postavi i na podrtranicama i tamo se mijenja sve sta smo nadodali u engine.php


To se u principu i radi tako, ajde postuj koji ti je sajt da se vidi kako bi trebalo da izgleda, onda je lakse



Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

X.X.X.X
Croatia

Član broj: 40873
Poruke: 414
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 340605144


Profil

icon Re: Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>20.08.2005. u 21:01 - pre 196 meseci
Prijateljev sajt je :

www.the-ramp.org

eto pa vidi pa mi onda mos objasnit u cemu je stvar??
DOBRA RIJEČ I PIŠTOLJ OTVARAJU SVAKA VRATA!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Moze mi ko pojasnit <?php include("engine.php"); ?>

[ Pregleda: 3462 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.