Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kao da objim tekst

[es] :: C/C++ programiranje :: kao da objim tekst

[ Pregleda: 4720 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nemanjaa
Nemanjaa
istocno od raja

Član broj: 6420
Poruke: 85
*.ptt.yu



Profil

icon kao da objim tekst22.11.2002. u 15:06 - pre 227 meseci
pozdrav svima

zeleo bih da vas pitam kako da uradim sledec

da odstampam rec cao u boji

znaci ja znam proceduru tj. txt programa za ispis reci cao , ali ne znam
kako da mi taj izlaz bude u boji
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: kao da objim tekst22.11.2002. u 18:21 - pre 227 meseci
"Bojenje" teksta na izlazu nije ugrađeno u C niti u C++. Za to ćeš morati da koristiš sistemske pozive. Na kojoj platformi treba da radi tvoj program?
 
Odgovor na temu

nemanjaa
Nemanjaa
istocno od raja

Član broj: 6420
Poruke: 85
*.ptt.yu



Profil

icon Re: kao da objim tekst22.11.2002. u 21:14 - pre 227 meseci
program je uglavnom namenjen za rad pod windowsom kao i dosom
 
Odgovor na temu

Dejan Lozanovic
Dejan Lozanovic
Beograd

Član broj: 691
Poruke: 2325
*.beograd-2.tehnicom.net

Jabber: null@elitesecurity.org
Sajt: speedy-order.com


+75 Profil

icon Re: kao da objim tekst23.11.2002. u 14:13 - pre 227 meseci
za C pogledaj <conio.h>

i tamo imas cprintf funkciju koja bi to trebalo da radi. Davno nisam imao pri ruci ni jedan dos/windows kompajler tako da sam zaboravio ime funkcije kojom se menjala boja.
 
Odgovor na temu

Pera_Anarhista
Autonomija

Član broj: 3473
Poruke: 113
*.172.3.213.dial.bluewin.ch



Profil

icon Re: kao da objim tekst23.11.2002. u 15:06 - pre 227 meseci
Evo primera...

Code:

#include <conio.h>

int main() {
  char test[] = "muhaha :)";
  clrscr();
  for( int temp = 0; temp < 8; temp++ ){
    textcolor( temp );
    cputs( test );
  }
  getch();
  return 0;
}

nema mira, nema pravde

http://www.anarchy-serbia.tk
 
Odgovor na temu

nemanjaa
Nemanjaa
istocno od raja

Član broj: 6420
Poruke: 85
*.ptt.yu



Profil

icon Re: kao da objim tekst23.11.2002. u 20:53 - pre 227 meseci
hvala za odgovore konacno se neko nasao i nato da odgovori
obicno sam, po raznim forumima dobijao odgovre tipa pa nije to bas izvodljivo, ali vama jos jednom svaka cast

sada mi ostaje jos nerazjasnjeno kako da objim screen

 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.matf.bg.ac.yu

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: kao da objim tekst23.11.2002. u 23:39 - pre 227 meseci
Hm, probaj sa
Code:

char *vidmem=0xb8000;

int main() {
  int i,j;
  for (i=0;i<80;i++) 
    for (j=0;j<25;j++)
          *(int *)(vidmem+80*j+i)=0x2222
  return 0;
}

i nešto će se valjda promeniti. Možda je i 0xb800, ili već saznaj adresu VGA memorije (radi pod DOS-om), a 0x2222 ti je za boju, boju pozadine, i sadržaj.

Nadam se da je kod ispravan, i srećno.

Pozdrav
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

mekani
Goran Mekic
Novi Sad

Član broj: 4544
Poruke: 51
*.ptt.yu

ICQ: 163226991


Profil

icon Re: kao da objim tekst05.12.2002. u 00:53 - pre 226 meseci
A kako bi se tako nesto uradilo u Linux/BSD (uglavnom gcc-u) okruzenju?
Meka(ni)
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beotel.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: kao da objim tekst05.12.2002. u 20:32 - pre 226 meseci
Mada je na Intel mašinama moguće postupiti gotovo isto ako koristiš VGA konzolu, ipak je bolje da koristiš ,,terminal capabilities'' bazu, i zatim ,,ANSI kontrolne sekvence''.

Za početak, probaj
Code:
echo -e "\033[1;32mBOJE?"
, i menjaj ovo 32, i vidi na šta izgleda. Ne znam sad sve boje i naredbe baš napamet, ali ima neki dobar HOWTO za to.

Međutim, za praktičan rad mislim da je najbolje ,,man ncurses'' -- lakše se koristi, a veoma je portabilno (curses biblioteka je, čini mi se, POSIX)

Pozdrav

PS. Kada tražiš po dokumentaciji, interesantno može biti i ,,ANSI escape sequences''
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

dArKc0dEr

Član broj: 34773
Poruke: 34
*.globalnet.hr



Profil

icon Re: kao da objim tekst26.09.2004. u 19:30 - pre 204 meseci
To je vrlo jednostavno.
npr.
printf("\033[31mHello\033[0m\n"); /*Ce odstampati Hello u crvenoj boji*/
Btw Pogledaj u attachment.
Tamo ti je jedan vrlo koristan programcic, sve moguce boje, dobro ne bas sve.
*-*-
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.adsl.zonnet.nl

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: kao da objim tekst26.09.2004. u 23:35 - pre 204 meseci
Ako ostavimo na stranu činjenicu da je tema stara dve godine, bolje rešenje je verovatno korišćenje ncurses biblioteke koja ima podršku za niz različitih terminala, na kojima se boje postižu, ili emuliraju, drugačije.

f
 
Odgovor na temu

dArKc0dEr

Član broj: 34773
Poruke: 34
*.globalnet.hr



Profil

icon Re: kao da objim tekst28.09.2004. u 18:28 - pre 204 meseci
Nemoj se ti zajebavati sa ncursesima nego napravi moj primjer, to ti je najjednostavnije.

*-*-
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
*.vdial.verat.net



+13 Profil

icon Re: kao da objim tekst03.10.2004. u 22:52 - pre 204 meseci
Jel moze bre neko da da neki prost primer bojenja teksta ( ali za win. platformu ). Btw, nemam conio.h biblioteku iz nepoznatih razloga. I jel postoji neki laksi nacin da se oboji tekst u odredjenu boju, a da nenagadjam redni broj te boje.

Unapred Hvala.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: kao da objim tekst

[ Pregleda: 4720 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.