Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Edit box u prozoru

[es] :: C/C++ programiranje :: Edit box u prozoru

[ Pregleda: 2428 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aster

Član broj: 1565
Poruke: 197
*.beotel.net



Profil

icon Edit box u prozoru21.11.2002. u 00:36 - pre 226 meseci
Kada u APIju napravim obican edit box kako da dobijem taj ukucani string u parent proceduri. Znaci imam na klijent povrsini taj edit box i nakon zavrsenog unosa teksta, da dobijem taj string u proceduri koja je pozvala CreateWindow() za stvaranje edit boxa?
Ovde mi nisu bas najsanije notifikacione poruke koje sam edit box salje parentu, jer sve reaguje na "neke promene koje su nastale" a ne na zavrseni unos teksta, a meni je potrebno da dobijem taj string onda kada korisnik zavrsi unos teksta i pritisne enter. Zaboravio sam da napomenem da je edit box single line stil, znaci u pitanju je samo jedna linija.
Da li je jedino resenje subclassing da diretkno udjem u predefinisanu proceduru same edit kontrole i cekam enter i onda vratim kontrolu predefinisanoj proceduri ili postoji jednostavnije resenje ili mozda cak i notification poruka koju ja nisam zapazio?
Podpitanje: Da li je u sustini velika razlika onda kada se edit nalazi na u main prozoru kao sto sam napisao gore i onda kada se edit nalazi u nekom dialog prozoru, jer znam da da GetDlgItem mogu da koristim i u slucaju glavnog prozora?(pitanje je u vezi sa istim slucajem)
Hvala.
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.rcub.bg.ac.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: Edit box u prozoru23.11.2002. u 00:18 - pre 226 meseci
to za na enter se text pokupi iz edit kontrole kada je ona na non-dialogu
se moze misim samo preko subclassinga
kada hoces da uzmes text iz edit kontrole na npr neki button push
onda posaljes edit kontroli poruku WM_GETTEXT
sa apijem SendMessage
pogledaj to u msdnu za tu poruku i sve ce ti biti jasno

razlika izmedju edita na nekom parentu i edita na dialogu u sustini nije velika, znaci dialozi su specijalno kreirani prozori by ms programers ugradjeni u win
koji su uradjeni da bi se koristili bas u te svrhe input i manipulacije GUIa

-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

Pera_Anarhista
Autonomija

Član broj: 3473
Poruke: 113
*.177.3.213.dial.bluewin.ch



Profil

icon Re: Edit box u prozoru23.11.2002. u 11:50 - pre 226 meseci
Ako sam dobro shvatio pitanje, mozes to ovako uraditi :
(ovo mozes da uradis i sa svim ostalim kontrolama...)
Code:

char* UzmiText( HWND textbox ){
  char* Rezultat = new char[100];
  GetWindowText( textbox, Rezultat, 100 );
  return Rezultat;
};


P.s. Kada vec spominjes edit controle, ako ti ikada zatreba da preko dugmica na primer pomeras fokus, overi ovaj tutorijal.
nema mira, nema pravde

http://www.anarchy-serbia.tk
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Edit box u prozoru

[ Pregleda: 2428 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.