Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pretraživanje baze podataka

[es] :: .NET :: Pretraživanje baze podataka

[ Pregleda: 4086 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

max_2581

Član broj: 87945
Poruke: 18
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Pretraživanje baze podataka13.03.2006. u 14:48 - pre 222 meseci
Hellowww peaple!
Trebao bih jednu malu pomoć!

Kako potražiti zapis u bazi! Morao bih imati opciju da mjenjam pretraživanje po stupcima (npr. ako se jedan stupac zove KNJIGE, a drugi AUTORKNJIGE)
Kada odaberem opciju pretraživanje po KNIGE da mi pretražuje u stupcu knjige...

I recimo da ne moram upisati cijeli naziv (npr. Ako se knjiga zove Harry Potter, da ja upišem Harry i da mi je pronađe"

Hvala puno!
 
Odgovor na temu

rebelian
Vlada Gosic
OtaCo Inzinjering
sd

Član broj: 68762
Poruke: 11
212.200.27.*



Profil

icon Re: Pretraživanje baze podataka13.03.2006. u 15:33 - pre 222 meseci
hmmm...

pa da pokusam da ti dam odgovor iako bi dodatne informacije bile korisne, kao recimo sta zelis kao rezultat i sta je input i sl.

najlakse ces to postici koriscenjem Command objekta tipa CommandType.Text s tim sto ces CommandText string dinamicki izgraditi na osnovu inputa.

recimo da su:

Dim stubac as String
Dim searchString as String

promenljive koje punis na osnovu user inputa.
i ako je ime tabele Books, onda bi:

CommandText = "SELECT * FROM [Books] where " & stubac & " LIKE '%" & searchString & "%'"

posle toga samo izvrsis Command object Readerom ili DataAdapterom i rezultat prikazes ili dalje obradjujes.
nadam se da je resenje prihvatljivo, jer stvarno ne znam za laksi nacin, naravno moze se postici na 1001 kao i obicno.

me.Kill()
 
Odgovor na temu

max_2581

Član broj: 87945
Poruke: 18
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pretraživanje baze podataka14.03.2006. u 21:03 - pre 222 meseci
Baš i ne razumijem to tvoje obnjašnjenje!
Ovako -- moji podaci se nalaze u TXTBOX-ovima
A popis jednog stupca mi se nalazi u LISTBOX-u.

Dali mi možeš ovaj tvoj kod napisati sa nekakvim primjerom unutra!
 
Odgovor na temu

rebelian
Vlada Gosic
OtaCo Inzinjering
sd

Član broj: 68762
Poruke: 11
212.200.27.*



Profil

icon Re: Pretraživanje baze podataka15.03.2006. u 17:39 - pre 222 meseci
izgledace glupo, ali moram da kazem da ni ja ne razumem tvoje objasnjenje (bas najbolje)

reci mi sta ti je DataSource i DataMember za ListBox i ako je DataSet sa vise tabela u pitanju, da li u njemu imas definisane DataRelation-e ?
drugo pitanje je u kom obliku zelis da prikazes rezultat pretrage (mozda u tom istom ListBoxu) ?

iz ovoga samo mogu da pretpostavim da neku vrstu Unique kolone prikazujes u ListBox-u i na selected itema podatke iz ostalih kolona prenosis u textboxove ?

onda mozda ne bi bilo lose da podatke koji su ti vec tu (DataSource objekat) filtriras uz pomoc DataView-a a ne da radis ponovni upit u bazi. mislim da cu moci da ti pomognem kada mi das odgovore na gornja pitanja i objasnis mi logiku prikaza podataka.

me.Kill()
 
Odgovor na temu

max_2581

Član broj: 87945
Poruke: 18
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pretraživanje baze podataka16.03.2006. u 21:00 - pre 222 meseci
Ako želiš da ti pošaljem moj program daj mi e-mail!
jer ovako pisati ne isplati se...
 
Odgovor na temu

max_2581

Član broj: 87945
Poruke: 18
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pretraživanje baze podataka16.03.2006. u 21:02 - pre 222 meseci
Za sve je Dataset1.
Nemam definiran DataRelation.
Treba mi da se u listboxu seletira podatak koji tražim i da se podaci prikažu u istim txtBoxovima.
uostalom vidjet ćeš primjer!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Pretraživanje baze podataka

[ Pregleda: 4086 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.