Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

winspool.lib + gcc

[es] :: C/C++ programiranje :: winspool.lib + gcc

[ Pregleda: 2900 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Pera_Anarhista
Autonomija

Član broj: 3473
Poruke: 113
*.178.3.213.dial.bluewin.ch



Profil

icon winspool.lib + gcc15.11.2002. u 12:19 - pre 239 meseci
Pozdrav
E, sada sam se bas smorio... Bloodshed Dev-c++ jednostavno nece da mi kompajlira ono sto bi trebao i vecite prijavljuje:
d:\my documents\source codovi\mamin_program\mamin_program_main.o(.text+0x1eb4):mamin_program_: undefined reference to `[email protected]'
d:\my documents\source codovi\mamin_program\mamin_program_main.o(.text+0x1ee9):mamin_program_: undefined reference to `[email protected]'

bcc32 to kompajlira bez problema... probao sam sve moguce stvari, da nekako vestacki nakalemim winspool biblioteku na gcc (i ceo IDE, znaci u DEv-c++ u celini), da kompajliram rucno sa gccom (i sa -lm), jednostavno ne radi... Nekog resenja na netu nisam nasao...
Zna li neko kako ovo ide ?

I jos nesto... Kada izbacim ove dve funkcije, dev-c++ odradi posao posteno. Kada bcc kompajlira, svi textovi su zamenjeni nulama i brojevima... Zasto ovo ?! Uopste, razliciti rezultati za isti kod ?!
nema mira, nema pravde

http://www.anarchy-serbia.tk
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.228.EUnet.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: winspool.lib + gcc15.11.2002. u 19:09 - pre 239 meseci
Ne znam sta si ti radio ali ja vidim libwinspool.a u mom dev-cpp\lib direktorijumu!!!!

Da li si ti u opste dodo -lwinspool na kraju komande? i naravno -L c:\devcpp\lib ili de ti se vec nalazi taj dir
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

Pera_Anarhista
Autonomija

Član broj: 3473
Poruke: 113
*.180.202.62.dial.bluewin.ch



Profil

icon Re: winspool.lib + gcc17.11.2002. u 12:00 - pre 239 meseci
Ok, sredilo se, ako se koristi dev-c++ moze i lakse da se odradi ( ne mora ni da se dodaje u komandnu liniju, vec samo da se u projekat ucitaju .a biblioteke koje fale i program ce sam odraditi komandnu liniju )...
nema mira, nema pravde

http://www.anarchy-serbia.tk
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.yubc.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: winspool.lib + gcc17.11.2002. u 17:45 - pre 239 meseci
Pa pod dodavanjem -lwinspool komande ne podrazumevam da source moras da kompajliras iz komandne linije, vec da nekako saopstis kompajleru (recimo preko tools->compiler options) da nekakako uradi gore pomenuto...

Ajd, uzdravlje
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: winspool.lib + gcc

[ Pregleda: 2900 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.