Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa #SESSION i register_globals ON ????

[es] :: PHP :: problem sa #SESSION i register_globals ON ????

[ Pregleda: 4341 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tiranin
Dorćol

Član broj: 37185
Poruke: 245
..taman-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon problem sa #SESSION i register_globals ON ????04.03.2006. u 20:04 - pre 197 meseci
U kodu
Code:

<?php
    $akcija = 0;        // ovo mi pravi problem
    $vrsta = 0;            // ovo mi pravi problem

    if(!isset($_SESSION["akcija"])){
            $_SESSION["akcija"] = 0;
            }
    if(!isset($_SESSION["vrsta"])){
            $_SESSION["vrsta"] = 0;
        }

    if(isset($_SESSION["akcija"])){
        $akcija = $_SESSION["akcija"]; // ne pregazi ga 
        }

    if(isset($_REQUEST["akcija"])){
        $akcija = $_REQUEST["akcija"];
        $_SESSION["akcija"] = $akcija;    
    }        
    if(isset($_SESSION["vrsta"])){
        $vrsta = $_SESSION["vrsta"]; // ne pregazi ga !?
        
        }
    if(isset($_REQUEST["vrsta"])){
        $vrsta = $_REQUEST["vrsta"];
        $_SESSION["vrsta"] = $vrsta;
    }
?>

kada imam prve dve linije, a u php.ini je register_globals setovan na ON, onda mi se gube vrednosti iz sesije. Zapravo, dodeljivanja iz prve dve linije se odrade, a vrednost iz sesije im se ne dodeli kasnije. Ako te dve linije izbacime sve radi kako treba. U cemu je trik ?
Citam kod red po red i po mojoj logici vrednost iz $SESSION["vrsta"] bi morala da se upise u promenljivu $vrsta, i isto za $akcija.
Kada je register_globals setovan na OFF sve radi kako bi se ocekivalo.

Dodajem ceo testsesija.php
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

tiranin
Dorćol

Član broj: 37185
Poruke: 245
..taman-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: problem sa #SESSION i register_globals ON ????06.03.2006. u 16:39 - pre 197 meseci
Niko mi nije odgovorio, ali sam ja malo ceprakao i evo sta mi se cini.
Kada je registers_global postavljen na ON ( sto je lose iz bezbednosnih razloga)
onda je promenljiva $akcija isto sto i $_SESSION['akcija'] !!!!!
Ja sam mislio da je to neka promenljiva, tj. na drugoj adresi, ali izgleda da obe varijante referisu na istu lokaciju u memoriji.
A, kad je registers_global = Off, onda nije tako, i eto zasto mi se dogadja to sto mi se dogadja.
Jesam li dobro rastumacio ili ne.
Hajde, dajte neki odgovor!
 
Odgovor na temu

stefaneg
Stefan Rakonjac
Kragujevac

Član broj: 38922
Poruke: 130
*.pat-pool.kg.sbb.co.yu.

ICQ: 279404274
Sajt: www.prvatehskola.org


Profil

icon Re: problem sa #SESSION i register_globals ON ????06.03.2006. u 19:46 - pre 197 meseci
Pa recimo da jesi dobro protumačio zato što je prilikom register_globals = on svaka promenljiva (npr $_GET['promenljiva'], $_POST['promenljiva'], $_SESSION['promenliva'], $_REQUEST['promenliva']) ekvivalentna sa $promenljiva, a to više ne prolazi...

I ne znam zašto se cimaš sa opcijom register_gloabls na "on" kada je po default.u isključena i to sa razlogom. Ako ti radi lepo sa setovanim "off" nema potrebe da čačkaš mečku

I ako te zanima kod je u redu i logika je dobra, probao sam na localhostu sa r_g = off i lepo šljaka, što se i može lepo zaključiti samim pregledom koda, a jednio ne kapiram čemu one dve linije:

Code:
$akcija = 0;
$vrsta = 0;


nepotrebne su, pošto će ove dve promenlive morati dobiti vrednost (opet po nekoj logici )
 
Odgovor na temu

tiranin
Dorćol

Član broj: 37185
Poruke: 245
..taman-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: problem sa #SESSION i register_globals ON ????07.03.2006. u 07:25 - pre 197 meseci
Citat:
stefaneg:
I ne znam zašto se cimaš sa opcijom register_gloabls na "on" kada je po default.u isključena i to sa razlogom. Ako ti radi lepo sa setovanim "off" nema potrebe da čačkaš mečku :)

Potpuno se slazem sa tobom, ali do problema sam i dosao jer je kod verata register_globals setovan na ON, a ja sam imao kod koji sam imao. I odjednom mi sesije ne rade kako treba. Na lokalu mi radi dobro, kod drugog hostinga takodje, samo kod njih se pojavio problem. Posto mi PHP nije uza specijalnost, namucio sam se dok sam provalio. Jer phpinfo() daje dugacku listu i treba uociti gde je razlika.

Slazem se da je ono moje
$akcije = 0;
visak, ali eto stajalo je tako i nije smetalo, osim kod verata.
Zvao sam ljude iz verata i oni ne znaju nista o tome :(. I zato moram da se prilagodjavam provajderu, bez obzira sto je pametnije da oni postave vrednosti u php.ini onako kako se preporucuje.
 
Odgovor na temu

brainbuger

Član broj: 9647
Poruke: 411
80.93.236.*



+48 Profil

icon Re: problem sa #SESSION i register_globals ON ????07.03.2006. u 13:16 - pre 197 meseci
Posto vidim da je VERAT u pitanju, secam se da sam imao slican problem sa
$_SESSION promenjivama kod njih.

Da li nakon izvrsenja koda koji si poslao radis redirekciju na neku drugu stranicu?
Ukoliko radis, onda to moze biti uzrok tvog problema.
Jednostavno server te 'sutne' na sledecu stranicu iako jos nije upisao
$_SESSION promenjive.

Probaj da nakon upisa vrednosti u $_SESSION promenjive zavrsis sa :

session_write_close();

Ovo obezbedjuje da se upisu sve vrednosti u $_SESSION promenjive pre nego
sto server krene sa odradjivanjem ostalog dela koda (redirekcija ili sl.)





[Ovu poruku je menjao brainbuger dana 07.03.2006. u 14:22 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao brainbuger dana 07.03.2006. u 14:23 GMT+1]
 
Odgovor na temu

tiranin
Dorćol

Član broj: 37185
Poruke: 245
..taman-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: problem sa #SESSION i register_globals ON ????07.03.2006. u 17:58 - pre 197 meseci
Ma resio sam ja problem tako sto sam uklonio prve dve linije. Meni samo nije do kraja bilo jasno zasto je to tako.
Stefaneg je lepo objasnio.
Pre ovoga nisam znao da se sa register_globals ON, ponasa tako, posto sam poceo da se bavim sa PHPom nakon verzije 4.3 , a vec tada je u php.ini default vrednost stavjena na OFF, i svuda gde je OFF moj kod radi bez problema.
Mislim da je ovde ipak problem sto verat ne prati sta se desava, verovatno su ostavili ON zbog nekih starijih resenja koja su se oslanjala na ON, iako je , kako pise po internetu, to potencijalno sigurnosna rupa.

Hvala svima.

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: problem sa #SESSION i register_globals ON ????

[ Pregleda: 4341 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.