Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP i Access baza

[es] :: PHP :: PHP i Access baza

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5586 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.vtszg.hr.



+9 Profil

icon PHP i Access baza03.03.2006. u 19:51 - pre 171 meseci
Moze li mi itko objasniti kako napisati u php-u da nesto zapisem u Access bazu u neku tablicu? Hvala
 
Odgovor na temu

Leftfield
Mike Wolf
Kotor

Član broj: 20827
Poruke: 200
*.crnagora.net.

Sajt: www.kotorhost.com


Profil

icon Re: PHP i Access baza03.03.2006. u 22:17 - pre 171 meseci
http://www.badblue.com/helpphpo.htm
 
Odgovor na temu

KapetanMiki
Miladin Mareš

Član broj: 152156
Poruke: 9
195.252.117.*



Profil

icon Re: PHP i Access baza23.07.2007. u 09:09 - pre 154 meseci
Poštovanje svima na forumu,
...imam problem sa klasama ...naime radi se o MS Access bazi koju korstim kao bazu i naravno PHP-u koji izvršava kod. Pošto sam relativno nov u ovom svetu PHP-a, nadam se da će neko imati sluha za moj problem, radi se o tome da sam sa nekog sajta skinuo već napisane funkcije u nekoj klasi koje bi terebalo da se koliko sam upoznat samo pozivaju iz drugog php fajla i rade ono za šta su već deklarisane. Problem je u tome što ne mogu tj. ne znam kako se pozivaju funkcije iz određene klase, ali napominjem da je u pitanju PHP i MS Access.

Unapred hvala!
 
Odgovor na temu

freeghost
ser

Član broj: 10625
Poruke: 69
77.46.203.*



Profil

icon Re: PHP i Access baza23.07.2007. u 10:02 - pre 154 meseci
Koristi ADODB i onda te mnogo briga koja je baza
Sex is like hacking: you get in,
you get out and you hope that
you've nothing left behind that
can be traced back to you.
 
Odgovor na temu

KapetanMiki
Miladin Mareš

Član broj: 152156
Poruke: 9
195.252.117.*



Profil

icon Re: PHP i Access baza23.07.2007. u 12:08 - pre 154 meseci
hm...ne moj mi zameriti ali ne znam na čega si mislio kada si rekao ADODB?
 
Odgovor na temu

freeghost
ser

Član broj: 10625
Poruke: 69
77.46.203.*



Profil

icon Re: PHP i Access baza23.07.2007. u 13:27 - pre 154 meseci
ADOdb Database Abstraction Library for PHP

http://adodb.sourceforge.net/

Pogledaj i toplo ti preporucujem. Koristim ga vec par godina. Jednostavno te ne zanima koja je baza u pitanju, kod jeisti. Sa promenom baze jednostavno promenis ini fajl


Sex is like hacking: you get in,
you get out and you hope that
you've nothing left behind that
can be traced back to you.
 
Odgovor na temu

Milan M. Radovic
Web Developer
Pančevo

Član broj: 16959
Poruke: 743
194.106.171.*



+25 Profil

icon Re: PHP i Access baza01.08.2007. u 09:40 - pre 154 meseci
DA pogodim... pravi neki program za firmu,ali ne znas aplikacije.exe da pravis ,al znas PHP,a oni imaju ACCESS ? Hoce access??
I don't need a girl for sex , All I Need is Binary and HEX
 
Odgovor na temu

KapetanMiki
Miladin Mareš

Član broj: 152156
Poruke: 9
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: PHP i Access baza01.08.2007. u 10:22 - pre 154 meseci
pa... tako nesto....nije zato sto oni hoce access bazu...nego zato sto vec dosta vremena par klijentskih racunara koristi tu aplikaciju iz accessa, znam postoju mogucnost perbacivanja kompletne baze u MSQL, ali to sada ne pije vodu.
 
Odgovor na temu

Milan M. Radovic
Web Developer
Pančevo

Član broj: 16959
Poruke: 743
194.106.171.*



+25 Profil

icon Re: PHP i Access baza02.08.2007. u 16:16 - pre 154 meseci
laske ti je da aplikacije prilagodis MySQL ili MsSQL ... jer PHP sa oba moze.. ima siroku podrsku.
I don't need a girl for sex , All I Need is Binary and HEX
 
Odgovor na temu

KapetanMiki
Miladin Mareš

Član broj: 152156
Poruke: 9
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: PHP i Access baza02.08.2007. u 17:52 - pre 154 meseci
pa da trebalo to da uradim ...to mi i ovako ne gine kao solucija ...samo nisam siguran koliko će bolno biti prebacivanje podataka iz Access-a u Msql. Mada vidim da se po WEB-u nude mnogi alati koji to dobro rade....samo pitanje je koji odabrati..
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Spajanje html ili php forme sa access bazom03.08.2007. u 04:34 - pre 154 meseci
Ne znam da li je pocetnicko ali me strasno muci, pitanje?
Kako da svoju bazu (koju treba da napravim i znam kako u Access-u) da povezem sa formom koja ce biti na internetu(html,php).
Bilo bi jedno polje tipa neki sifra(maticni broj recimo nekog radnika), i kada "radnik" ukuca svoju "sifru" zelim da mu se pojave podaci na sledecoj stranici (html, php)
o njegovom recimo toplom obroku, plati, .....

Znaci kao da formu (php, html) da spojim sa mojom access bazom!
Da li je to izvodljivo ?
Ako jeste molio bih jedan primer!!!
unapred hvala!!!
 
Odgovor na temu

Getsbi

Član broj: 124608
Poruke: 2733



+33 Profil

icon Re: Spajanje html ili php forme sa access bazom03.08.2007. u 09:06 - pre 154 meseci
Naravno da je izvodljivo. Međutim to je pitanje za onu drugu stranu. Na primer kako u html kodu pomoću PHP-a ili recimo ASP-a (koji sam radio nekad) napraviti konekciju na Access bazu i koristiti istu na web stranama. Opredeli se za neki program i uputi pitanje na neki od foruma za web programiranje (recimo "Web razvoj").
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Spajanje html ili php forme sa access bazom03.08.2007. u 10:33 - pre 154 meseci
Hvala na odgovoru, postavio sam identicno pitanje u oblasti "web razvoj".
Mada sam ocekivao da cu ovde naci resenje, jer pretposatvljam da nije toliko komplikovano,
valjda je neko od vas sa forumu ikad isat slicno napravio.
Hvala jos jednom.
 
Odgovor na temu

izonic
ishab zonic
Tuzla

Član broj: 38128
Poruke: 591
89.146.186.*

Sajt: www.icentar.ba


+2 Profil

icon Re: Spajanje html ili php forme sa access bazom03.08.2007. u 10:50 - pre 154 meseci
<?php
$db = "./ImeBaze.mdb" ; //????????????? MsAccess
$pass = "1234" ; //???????????

$conn = new COM("ADODB.Connection") ;
$sql = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)} ;
DBQ=". realpath($db) ." ;
uid=admin ;
pwd=$pass ;" ;//???Moze i prazno
$conn->open($sql);
$rs = $conn->execute("SELECT * FROM ImeTabele");
while (!$rs->EOF) {
echo $rs->Fields['FieldID']->Value ;
echo $rs->Fields['FieldName']->Value ;
$rs->MoveNext() ;
}
$rs->Close() ;
$conn->Close() ;
?>


?????? ????????? ?????????????

<?php
$db = "./ImeBaze.mdb" ; //????????????? MsAccess

$conn = new COM("ADODB.Connection") ;
$sql = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)} ;
DBQ=". realpath($db) ." ;" ;
$conn->open($sql);
$rs = $conn->execute("SELECT * FROM ImeTabele");
while (!$rs->EOF) {
echo $rs->Fields['FieldID']->Value ;
echo $rs->Fields['FieldName']->Value ;
$rs->MoveNext() ;
}
$rs->Close() ;
$conn->Close() ;
?>

zxz
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Spajanje html ili php forme sa access bazom03.08.2007. u 11:11 - pre 154 meseci
Pojavljuje se greska!!!
http://www.euins-eus-sistemi.com/ja.php (Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: com in /home/euinseu/public_html/ja.php on line 5
)

kod sam prepravio ne znm gde gresim

<?php
$db = "./ja.mdb" ; //????????????? MsAccess
$pass = "" ; //???????????

$conn = new COM("ADODB.Connection") ;
$sql = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)} ;
DBQ=". realpath($db) ." ;
uid=admin ;
pwd=$pass ;" ;//???Moze i prazno
$conn->open($sql);
$rs = $conn->execute("SELECT * FROM tblRoba");
while (!$rs->EOF) {
echo $rs->Fields['FieldID']->Value ;
echo $rs->Fields['FieldName']->Value ;
$rs->MoveNext() ;
}
$rs->Close() ;
$conn->Close() ;
?>


?????? ????????? ?????????????

<?php
$db = "./ja.mdb" ; //????????????? MsAccess

$conn = new COM("ADODB.Connection") ;
$sql = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)} ;
DBQ=". realpath($db) ." ;" ;
$conn->open($sql);
$rs = $conn->execute("SELECT * FROM tblRoba");
while (!$rs->EOF) {
echo $rs->Fields['FieldID']->Value ;
echo $rs->Fields['FieldName']->Value ;
$rs->MoveNext() ;
}
$rs->Close() ;
$conn->Close() ;
?>




znaci postavo sam neku bazu za probu , baza se zove ja, a tabela tblRoba i sve se nalazi na sajtu
http://www.euins-eus-sistemi.com, http://www.euins-eus-sistemi.com/ja.php ,http://www.euins-eus-sistemi.com/ja.mdb


Hvala na odgovoru!!!
 
Odgovor na temu

izonic
ishab zonic
Tuzla

Član broj: 38128
Poruke: 591
89.146.186.*

Sajt: www.icentar.ba


+2 Profil

icon Re: Spajanje html ili php forme sa access bazom03.08.2007. u 12:19 - pre 154 meseci
$conn = new COM("ADODB.Connection") ;

Ovo je linija 5

Ispada da ti fali ado driver.
zxz
 
Odgovor na temu

izonic
ishab zonic
Tuzla

Član broj: 38128
Poruke: 591
89.146.166.*

Sajt: www.icentar.ba


+2 Profil

icon Re: Spajanje html ili php forme sa access bazom03.08.2007. u 14:47 - pre 154 meseci
Uf da napomenem ovo su ti dva nacina a mozda si stavio sve u jedan file.
Gresku mislim da nije javio zbog toga.
Ili nemas ado ili nesto sa putanjom nije uredu po meni.

<?php
$db = "./ja.mdb" ; //????????????? MsAccess

$conn = new COM("ADODB.Connection") ;
$sql = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)} ;
DBQ=". realpath($db) ." ;" ;
$conn->open($sql);
$rs = $conn->execute("SELECT * FROM tblRoba");
while (!$rs->EOF) {
echo $rs->Fields['ArtikalID']->Value ;
echo $rs->Fields['FIRMA']->Value ;
$rs->MoveNext() ;
}
$rs->Close() ;
$conn->Close() ;
?>

zxz
 
Odgovor na temu

izonic
ishab zonic
Tuzla

Član broj: 38128
Poruke: 591
*.PPPoE-1706.sa.bih.net.ba.

Sajt: www.icentar.ba


+2 Profil

icon Re: Spajanje html ili php forme sa access bazom04.08.2007. u 11:10 - pre 154 meseci
Ako nisi uspio probaj sa ovim.
Koja ti je ver. PHP.

<?php
$db_conn = new COM("ADODB.Connection");
$db_conn->Open("DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=C:\Nekaputanja\ja.mdb");

$rs = $db_conn->Execute("SELECT * FROM tblRoba");

while (!$rs->EOF) {
$fv = $rs->Fields("FIRMA");
echo "Value: ".$fv->value."<br>\n";
$rs->MoveNext();
}
$rs->Close();
?>
zxz
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Spajanje html ili php forme sa access bazom05.08.2007. u 22:46 - pre 154 meseci
Hvala svima na odgovorima, bas ste se potrudili da mi pomognete.
Ako nista drugo ostavite par linkova gde o tome mogu citati ili nauciti!
Ipak je moje pitanje jako tesko cim nema adekvatnih odgovora i smernica!
Hvala puno!!!!
 
Odgovor na temu

izonic
ishab zonic
Tuzla

Član broj: 38128
Poruke: 591
89.146.171.*

Sajt: www.icentar.ba


+2 Profil

icon Re: Spajanje html ili php forme sa access bazom06.08.2007. u 11:27 - pre 154 meseci
Ovaj kod kod mene i jedan i drugi radi.
Moras vidjeti dali imas ado.
Isto tako trebas provjeriti nekim PHP editorom dali ti prijavljuje gesku u kodu.
Ako je to onda nemas zadnju verziju PHP.

zxz
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP i Access baza

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5586 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.